Inlägg av LoTech

Inlägg som LoTech har skrivit i forumet

123
Skrivet av omarmuktar:

Full Throttle??

Jaaa, Full Throttle, grymmespel!!

Det vore helt klart najjs om de fixa det oxå...

Brandväggsproblem

Försökte få igång Windows Fjärrhjälp på min stationära dator (Vista) och det funkade bra när jag använde min bärbara (XP) när jag var kopplad trådlöst via samma modem/router som den stationära är kopplad till via sladd. Men då kommer jag ju inte med min bärbara utifrån Internet antar jag.

Stängde av det trådlösa på den bärbara och kopplar upp mig via 3g-modem och jag får det bara inte att funka! Nu har jag gett upp det här med fjärrhjälpen men när jag försökte felsöka detta upptäckte jag något annat väldigt konstigt.

Eftersom det inte funka när jag försökte accessa utifrån Internet så testade jag att stänga av brandväggen i modem/router och även den i Windows men det funkade ändå inte! Hittade sidan ShieldsUp! https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 och scannade min dator när brandväggarna var avstängda, både Common Ports och All Service Ports, men den säger att alla portar är i Stealth mode. Kollade även sidan https://www.testadatorn.se/ men den säger också att jag är säker. Stängde till och med av antivirus och SpyBot resident men de säger fortfarande att jag är säker och mina portar i Stealth mode.

Har stängt av alla skyddsprogram som jag vet om att jag har men är fortfarande inte "öppen" för intrång. Nån som har nån susning om vad som blockar mig? Eller är det bara jag som är helt trög, det kanske inte är så här det ska funka?

Hoppas på svar från nån som kan...

Skrivet av Vaizard3:

Nu har jag kollat upp det här, och det stämmer. Lakrits är testosteron nedsättande

Ajdå, det var ju inte bra... men man kanske kan väga upp det med något som främjar producerandet av testosteron? Öl kanske...?

Wohoo, jag hittade dom!!

Oldtimers hette de visst och de fanns visst på påse också. Där ser man...

http://www.godisprinsen.com/shop/product_info.php?cPath=192_2...

Skrivet av Sipmo:

Kan det vara Salmiakrutor som du tänker på?

Nej, tyvärr är det inte dessa. De jag tänker på såldes nog bara i ask, inte som lösvikt, men tack ändå...

Skrivet av teX:

Som lakritsälskare tror jag faktiskt att jag vet vilken sort du menar. Tyvärr har jag glömt vad den heter och massor av googlesökningar har inte gett något resultat. Kanske någon annan vet eller att mitt minne kommer tillbaka.

Då vet du hur goda dom var också!? Jag hann visserligen aldrig testa saltlakrits varianten, det var lite synd...

Lakritsfråga

Tjena!

Brukade köpa en sorts sötlakrits-godis för några år sen som jag inte hittar i butikerna längre. Tänkte se om det gick att leda reda på någon affär som har den eller ifall det går att köpa via nätet men nu kommer jag ju inte ihåg vad den heter vilket gör det hela lite svårare... Men det kanske finns någon här som vet vad jag söker?

Den såldes i en grön, vit och svart (har jag för mig) pappask. Samma sort fast saltlakrits var blå, vit och svart tror jag. Ungefär 13x6x4 cm i storlek. På någon sida av asken stod en liten historia om att de hade hittat receptet under foten på en av maskinerna i fabriken (så den skulle stå stadigt). Själva godisbitarna var nog lite av en romb i formen, eller kanske rektangulära och ca 4-5 millimeter tjocka.

Någon som känner igen detta och vet vad de hette? Tacksam för alla svar...

Skrivet av urken:

Ja WS skärmar kan köra icke WS upplösningar. Bilden dras antingen ut över hela skärmen eller så blir det svarta kanter på båda sidor av bilden, man får välja själv.

Kanon, då är det ju inget att tveka över, då blir det en WS-skärm!

Tackar...

Widescreen och spel

Hej.

Tänkte köpa mig en ny skärm och funderade då på en WS-skärm. Vad händer om man vill spela ett äldre spel som inte har stöd för WS-upplösningar? Kan skärmen köra icke-WS upplösningar också och kommer man kunna köra spelet ändå, typ med svarta kanter på sidorna?

Kanske dum fråga men har inte spelat på WS-skärm innan och detta känns ju ganska viktigt att reda ut innan ett köp...

Nån som har bra koll?

Tack för info och länk!

Får kolla närmare på jämförelsen med min processor när jag kommer hem men efter en snabb koll verkar den ju mycket användbar...

Processorfrågor...

Skall köpa en ny dator och hade lite funderingar kring processorn, hoppas nån kan hjälpa.

Om jag har fattat det rätt måste mjukvara specialskrivas för att dra nytt av en dual eller quad-core processor. Jag antar också att det inte räcker med att Windows hanterar en sådan processor för att all programvara som körs i Windows skall dra nytta av det automatiskt.

I min dator idag har jag en P4 3.4 ghz. Om nu ovanstående stämmer och jag till min nya dator köper en Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz 1333Mhz, betyder i så fall detta att i de fall där mjukvaran inte har skrivits för att hantera processorn, så kommer det att gå långsammare än vad det skulle gjort med min nuvarande dator? Tänker främst på spel nu.

Det kanske är en lite orättvis och svår jämförelse kom jag just på, i den nya datorn har jag ju bland annat bättre, snabbare och mer minne än i den gamla... hmmm, hur ska man tänka här egentligen...?

Ifall någon är intresserad, hittade denna sidan där någon annan beskriver samma problem och löste det genom att avinstallera ZA och sedan installera Comodo istället.

http://www.alixaxel.com/wordpress/2007/06/21/zonealarm-firewa...

Nu har jag avinstallerat ZA och installerat Comodo istället. Nu funkar allt kanon igen!

Problem ladda ner filer

Tjena!

Installerade ZoneAlarm förra veckan och det känns som att det var ungefär då jag började få problem med att ladda ner filer. Nu kan jag inte ladda ner från FZ tex. Inbäddade filmer i nyheterna laddar ibland men inte alltid. Ibland börjar filer laddas för att stanna en bit in.

Har alltid kört Sygate PF innan men tänkte testa ZA eftersom det fått bra kritik och samtidigt var gratis. När jag körde SPF verkade allt funka bra. Nu tror ju inte jag att ZA är kass, det är väl jag som har konfat det fel. Hoppas nån kan hjälpa!

Jag kör FireFox för det mesta men problemen återfinns i IE också. I inställningarna i ZA finns Program Control, här har jag tillåtit FF under Access, både Trusted och Internet. Under Server har jag frågetecken på FF, både Trusted och Internet så då antar jag att den skall fråga om den behöver access. Nu ändrade jag precis så FF har access även under Server men det hjälpte inte heller.

Vad gäller andra program i denna listan så har jag det mesta med frågetecken, inte mycket som verkligen är blockerat. Någon som har nån bra idé på vad som skulle kunna vara fel?

Rise of the triad, vilket gött spel det var!

Första spelet jag spelade i nätverk samt det första 3d-spelet jag lirade med mus. När man väl hade lärt sig det ägde man alla suckers som fortfarande gnetade på med tangentbordet...

Sen var det helt plötsligt ingen som ville spela mer, kan inte förstå varför...

[http://www.3drealms.com/rott/]

Kolla texturen på berget i bakgrunden. Precis framför näsan på zombien på denna bild. Grymt läckert, mer sånt...

http://www.fz.se/bildarkiv/image.php?id=30196

123