Inlägg av Real

Inlägg som Real har skrivit i forumet

Skrivet av aholman:

Steam stream till Nintendo switch

kommer nog aldrig officiellt men finns ”in-home-switching”/skynx (tänk moonlight fast för switch) men då får du inte vara rädd att göra lite ”förarbete”. 😀

kan rekommendera det, är nice med 60fps pc i switchen 😎

Känner själv att fairtrade och likn. märkning borde vara överflödigt, istället för att lägga valet på konsumenten så ta bort alternativet att producera under felaktiga förhållanden.

Så gör det ej tillåtet och straffbart, men nej inte mer lagar, låt oss självsanera, jo tjena det har fungerat bra förut...

Skrivet av Stovepipe:

Nä, Jag tror tvärtom att de flesta som förstår definitionen håller med grollo_92 här.

Att begreppet tredjeperson har kommit att i folkmun användas som en generalisering för 3D-spel i tredjepersonperspektiv gör inte att andra former av spel (så som plattformsspel i 2D) då slutar att vara ur tredjeperson, vilket både rubriken och texten i artikeln antyder.

Det enda som har förändrats från Limbo och Inside är antalet dimensioner som spelet är renderat i. Inte tredjepersonperspektivet. Och jag tror mycket väl att Fredrik önskar att hans artiklar inte innehåller felaktigheter av det här slaget och kan uppskatta att någon uppmärksammar detta.

Ja om du skriver t.ex en berättelse så kan det vara som du säger ett narrativ skrivet i tredje person, även fast boken är 3D så är texten 2D.

Inom spelvärlden trodde jag alla var ense om att det är som aholman skriver, exemplevis TPS t.ex. är 3D och tredjeperson bakom ens karaktär/fordon. FPS=genom karaktärens ögon. sidscrollare=Limbo

citat:
At the time, Jensen noted he’d grown “tired of the limitations in 2D games.” He additionally teased, “It will be a somewhat bigger game than the other two. It becomes more open and then it becomes a 3rd person game with a much larger area that you can move around.”
låter väl som 3D?

hmm, matade jag just ett troll?

Tur att en del här inte är med och stiftar lagar.

IMO är det en artistisk frihet att modda allt man köpt. Om det så är bilen, ikea möbeln, spelet eller att man valt att färglägga och klippa o klistra i sin Pippi-bok.
Inget av det skall gå att avtala bort, kanske därför EULAs inte funkar här? någon i maktposition verkar ha tänkt lite längre och insett att det främjar skapande och lärande och att allt i slutändan bygger på vad någon annan gjort.

Tjäna pengar på en modd är en annan diskussion.
Att använda moddar som ger dig fördelar online eller där du tillskansar dig saker som inte sålts till dig är inte ok. Så UBI borde helt enkelt plockat bort koden och sålt det som DLC så hade problemet varit löst och de hade haft lagen och mig på sin sida.

vill man inte ge folk rätten att modifiera ens verk så sälj det inte.

Är ens användaravtal/EULA juridiskt bindande i Sverige? senast jag kollade var de inte det.

Skrivet av Hanzo:

Det är svårt att hitta vetenskapliga undersökningar, men exemplet som jag citerade är ändå en helt okej estimering av en (1) katts visuella perception och reaktionstid, även om man ska va försiktig med att generalisera att detta gäller totalpopulationen av tamkatter. Det är iaf en bra uppskattning för den här tråden.

Experimentet mäter inte några reflexrörelser, dvs. den instinktiva försvarsmekanismen på hot som inte kräver hjärnans iblandning. Det är inte fysisk / taktil stimuli som exempelvis, om katten bränner sig, utan det som mäts är faktiskt kattens reaktioner sett till visuell stimuli då katten använder ögonen och kontrollerad motorik som svar på laserpekarens förflyttningar.

youtube.com/watch?v=FLT3WXKTL8k

Jag har också läst kognitionsvetenskap (med inriktning visuell perception). Så jag är inte helt vilse.

Okej, så kan det vara så att kattens reaktion är så mycket snabbare än människans för att den är mindre (kortare nervbanor) och har en enklare hjärna/väg från syn till handling? Det finns vattendjur som har under 5ms i reaktionstid (enkla djur). vi ska nog vara glada att det tar lite längre tid för oss, det tyder imho på komplexitet

Skrivet av Hanzo:

https://i.gifer.com/oEs.gif

Ett icke-vetenskapligt experiment: en katts reaktionshastighet

Katten i det här quasi-experimentet prestera uppskattningsvis med 50-70 ms reaktionstid.

Det är intressant i sammanhanget då forsking för människor visar att vi omöjligt kan reagera snabbare än 100 ms, varav redan 150 ms är supersnabbt för en människa.

En standardkatt på (50-70 ms) är uppskattningsvis 2-3 gånger snabbare än en utvilad och alert människa med ovanligt snabba reflexer (150 ms). Fast i jämförelse med en normalpresterande människa (215 ms) är en katt uppskattningsvis 3-4 gånger snabbare. Därav är det möjligt att en både kan se OCH sig innan en människa kan ens kan uppfatta att något förändrats. Katten kan till och med hinna med en justering innan människan har svarat för första gången.

För en katt kanske människor upplevs lika långsamma som sengångarna i Zootropolis.
youtube.com/watch?v=4aUC1VZQE1E

men det var ju ett icke-vetenskapligt test, och som någon redan skrivit så ligger en människas reaktionstid lägre när det handlar om en reflex (80ms), för katten är det nog en reflexrörelse när den ser laserpricken. De flesta människor har sett laserpekare förut och är lite mer meh...

Skrivet av Real:

...och dom får jag hämta ut tillsammans med en bok i läsförståelse del 1

...och efter att hämtat mitt paket på posten (75 kr i avgift. hrmpfh!) så läste jag mig till efter att följt länken, att har man det aktiverat så får man automagiskt en månad gratis.

Skrivet av Real:

Jo då, man får ett par läsglasögon!

...och dom får jag hämta ut tillsammans med en bok i läsförståelse del 1

Skrivet av totte1015:

Om man redan har det aktiverat då? Får man inget då?

Jo då, man får ett par läsglasögon!

Ser så fel ut, får mig att undra om det var denna

de tog inspiration ifrån?

finns mycket att önska men i slutändan är det väl bara spelen som är intressant, annars köper man väl en PC,

pratar man PS skulle jag gärna slippa share-knappen och en bättre position på options-knappen eller att de böt plats (trycker konstant fel)

Crossplay hade varit fint om de stödde OOB.
Möjlighet till lagring på NAS istf stora interna diskar i varje maskin om man är fler i hushållet dom gamear.
Stöd för mods.
Mer öppna API t.ex så man i teorin kan bygga sig egna kontroller eller ”dashboards” mm.
Aktivera minst 60 fps (gärna högre) som ett menyval, skiter i upplösning/checkerboarding mm.

Jag killgissar på en ssd-hybriddisk (säg 256gb ssd och 2tb hdd), känns som priset kommer bli lidandes i onödan annars...

censur är fel, men det är bombningarna också, men det är väl i brist på andra medel antar jag.

Jag skulle själv vilja begränsa recensionerna till skrivna av folk som har 20+ timmar spelade samt välja bort de som skrivits inom 10 dagar efter släpp, då de oftast imho är överväldigande positiva eller negativa ( läs missvisande )

Kanske redan finns ett sånt filter som jag missat?

Skrivet av Maguz:

Problemen heter nog avtal, pengar och rykte. Det går att göra ett win-win avtal med Spotify, det går mindre bra att ge fri surf på wildmidgetsonmopeds.com.

Det är ju precis det som är problemet att i detta fall Telia skall välja vilka de ska gynna och på så vis styra in sina kunder emot. De bestämmer vad de anser lämpligt eller OK.

Visst, det är frivilligt att nyttja, men det var det att installera en annan webbläsare i Windows också. Vi vet ju vad som hände med IE och dess marknadsandelar när de fick spela med samma vilkor som sina konkurrenter.

Nu ger de facebook en fördel gentemot andra aktörer, lite som att ha gratis surf på Aftonbladet men inte Expressen/Svd/DN m.fl. i mina ögon snudd på vad som ryktades att Trump gjort när han ersatte CNN med Fox hos FDA i USA.

Kan ses som snällt men jag tror inte att det är bra!

Skrivet av Evilof:

@acrylamid: här är ett ju en positiv grej för kunden egentligen. Om nu kunden kör just Spotify dvs.

Däremot försvårar Telias metod det för mindre aktörer att konkurrera på samma vilkor som Spotify. De kanske hade kunnat erbjuda en billigare och bättre tjänst för konsumenter men får aldrig chansen.

Får mig att tänka på när EU beordrade MS att inte tvinga på oss Internet Explorer vilket jag anser var bra och gynnade fler webbläsare att få användare.

Jag borde själv få välja vilken tjänst jag vill ska vara min sociala medie-kanal (läs gratis FZ surf istf Facebook)
Jag borde själv få välja var jag streamar min musik ifrån utan att Telia ger Spotify oschyssta fördelar.

Skrivet av Marcus Grönskog:

Hade det handlat om aktiva spelare hade jag nämnt det i texten.

Samma som när man säger att det är 20 spelare i varje lag i hockey då?
om man bara säger spelare så tolkar nog de flesta det som aktiva skulle jag tro.
knappast att man säger att fotbollen har 8 miljoner spelare i sverige bara för att några sparkat boll någon gång
30 miljoner sålda ex. är ändå en respektabel summa!

Skrivet av tricky:
Skrivet av blackbeatsblue:

Varför går inte fler på Blizzard's sätt och släpper det "när det är färdigt"?!?!

Ge fan i att ge ett släppdatum innan spelet är färdigt. Då kan de ju finputsa under den tiden.

Skulle knappast kalla det Blizzards sätt. Om något så skulle jag mer kalla det Rockstars sätt.

och jag skulle kalla det John Carmack/ID Softwares sätt, men beror nog på min höga ålder...

Gillade mest när valve chocka med HL2 Releasen, men det där hacket visade tyvärr att det inte var rimligt.

Är bra när saker får ta den tid det tar tyvärr är det ju pengarna som spelar in. Har inte spelat förra spelet än men många har sgt att det är bra så nu får man lite mer tid på sig att dra på det.

Undra hur lång tid det tar innan någon spoofar detta och kopplar mot egen app på annan mobil via BT som automatiskt trycker på knappen.

eller helt enkelt kopplar ett relä som trycker/kortsluter knappen när den vibrerar/lyser upp...

Tycker personligen att sådant är kul när det är "competitive", det får mig att vilja vinna ännu mer.

Löjliga är väl ända om man tar så illa vid sig av ett troll, trodde alla förstod att det skrevs för att pika/psyka med glimten i ögat. tycker det är lika harmlöst som om någon skull skriva en smiley efter runda/match...

men kanske är härdad