Inlägg av gorbatjov

Inlägg som gorbatjov har skrivit i forumet

Blev faktiskt mer sugen efter den här trailern än efter det som visats innan. Ser ju väldigt trevligt ut!

Skrivet av Fearnox:

Grafikläge 30 FPS finns ju redan i många spel så använd den och sedan kör i högre FPS pch upplösning så behövs väldigt lite extra arbete.

Mjo. Återstår att se. Lite spännande är det allt samtidigt som jag tycker en mellanlandning egentligen känns ganska onödig.
Högre upplösning hade jag förmodligen inte märkt av och fps i de flesta spel har jag inte mycket att klaga på. Möjligtvis om man spelat mycket dag 1 men dipparna brukar ju försvinna med patcher.

Jag uppgraderade till PS4 Pro på release och jag kommer inte göra detsamma den här generationen såvida det inte blir en otrolig skillnad konsolerna emellan men det känns ju inte speciellt troligt.

Men vad kan förbättras egentligen om man inte ska krångla till för mycket mellan versionerna? Flyt känns ju som prio isåfall och kanske ett till grafikläge? Känns föga intressant för egen del.

Älskar verkligen atmosfären och världsbygget i Elden Ring men oj vad jag insåg att deras spel inte är något för mig när jag väl spelade. Tyvärr:(.

Har varken Xbox eller PC så nopp. Nöjer mig med att köpa spelen jag verkligen vill ha istället och utnyttjar inte PS+ heller.

Härlig recension och ganska tajmat sett till vad jag spelar just nu. Är inne på min andra genomspelning för tillfället och jag passar på att göra precis som @Rhymst här ovan och verkligen suger i mig allt i min egen takt och njuter.

Death Stranding har växt fram till ett av mina absoluta favoritspel och jag tycker det har precis allt jag önskar av ett härligt äventyr.
Som många påpekar så upplevde även jag att det var aningen segt till en början men ååh så ofantligt bra det blir när man kommer förbi "tröskeln".

Kan hända att jag inte riktigt var i rätt mindset när jag väl startade spelet första gången men det slutade iaf med att jag la ner spelet ett bra tag och när jag väl tog upp det igen så blev det på PS5 med Directors Cut och det tog inte lång tid innan det klickade fullständigt.

Spelet har verkligen hängt kvar sen första genomspelningen och det har blivit en hel del Youtubetittande på olika videos om spelet.

Kan verkligen rekommendera denna:
https://youtu.be/9TttVAlLZrk?si=05Gk9KyR-l8YzH1m

Ser hellre att de går tillbaka till ett spel mer likt Underworld. Spelade rebooten och Rise och tyckte iaf rebooten var ok men det blev lite väl mycket ramlande och stönande för min smak. Ungefär som att hon lyckades pricka in precis varenda planka/avsats som inte höll för hennes lilla 40-kilos kropp.

Skrivet av Sphere of No Form:

Man kan ställa in pipet i tre steg (low, medium, high) eller stänga av helt om man så vill.

Yes. Var det första jag gjorde så fort uppdateringen kom. Gillar dock pipet men funkade inte riktigt här hemma alla gånger^^.

Skrivet av RaXha:

Det enda ljudet min PS5 ger ifrån sig är ett litet pip när man startar den, i övrigt är den knäpptyst. 🤔

Du menar pipet som väcker hela familjen, som dessutom sover på övervåningen? 😁

Skrivet av Sebastian Lind:

Oj, ja, att det rent grafiskt kanske inte ser lika realistiskt ut längre har jag väl väntat mig. Men jag tyckte också staden kändes väldigt levande och övertygande. Kändes även miljöerna utdaterade, skulle du säga?

Det enda jag återigen blev imponerad av var nog ansiktsanimationerna, sen orkade jag inte spela så fasansfullt långt så hann väl egentligen inte känna så mycket mer än att det inte kändes som första gången^^. Grafiken var inget som stack ut.
Jag har hellre kvar mitt gamla minne av spelet om man säger så:).

Skrivet av Sebastian Lind:

Finns ju ett par att välja mellan. Donkey Kong Country fick mig att tappa hakan som barn, särskilt undervattensbanorna och snövärlden. Även Starwing/Star Fox var spektakulärt.

Oblivion kändes revolutionerande för sin tid. To the Moon är det mest estetiskt fulländade spelet denna sidan om Proteus. L.A. Noire kändes väldigt realistiskt, jag borde kanske spela om det och få nostalgiglasögonen krossade.

Donkey Kong Country, indeed! Det var det första som ploppade upp! Snacka om att man blev golvad som liten! En riktig pärla från sin tid!

På tal om L.A. Noire så hade jag härliga minnen från det jag med och köpte det igen för ett par år sen. Det där med att nostalgiglasögonen blev krossade hade du helt rätt i^^.

Inga fler serier tack! Satsa på det ni gör bäst istället <3.

Skrivet av OAKTHYR:

The Last of Us Part 1 - 2022
The Last of Us Part 2 Remastered 2024

Men det är fyra år sen dom släppte ett nytt spel nu så jag hoppas inte att dom väntar på TLoU3 utan har något annat på gång. Kanske något helt nytt. Om vi ska vänta på just TLoU3 och det bara är i idéstadiet kommer det ju förmodligen ta minst tre-fyra år till.

Iof sant men det ryktades ju ett tag om ett fantasyspel, ingen aning om vart den röken kom ifrån för det har man ju inte hört ett smack om sen senast. Men garanterat så har de ju något annat de mellanlandar i innan Part 3. Men det säger väl ock Druckmann i dokumentären om jag förstått det rätt? Har inte sett den själv.

Skrivet av Kyraal:

Spelet är väl oavsett nästan 10 år borta med tanke på deras långa utvecklingstider.

Känns ju ganska långt bort tyvärr om det fortfarande ligger i ett konceptstadie men Naughty Dog och långa utvecklingstider är väl ganska långt ifrån verkligheten?

Kolla här:

Uncharted 1- 2007
Uncharted 2- 2009
Uncharted 3- 2011
TLoU- 2013
(Left Behind- 2014)
(TLoU Remastered- 2014)
Uncharted 4- 2016
(Uncharted The Lost Legacy- 2017)
TLoU Part 2- 2020

And so on..

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Intressant med bara närstrider. Fanns väl skäl till varför de övergav detta, men i min bok har Naughty Dog aldrig gjort särskilt minnesvärda strider. Jag hade gärna sett vad de hade gjort med bara närstrider.

Men open world och Last of Us... nja!? Känns ju som om det går emot det filmiska Naughty Dog är så bra på. Sen tycker jag tvåan är alldeles för lång. Spelat kanske tjugo timmar men jag lade ner det. Ettan har betydligt rimligare längd i min bok.

Jag hade oftast skitkul med striderna i Part 2. Tycker de fick ihop det bra med simpla kontroller, riktigt välgjorda animationer och en skön puls i fighterna.

Som Playstationägare kunde jag nog inte bry mig mindre om Starfield. 30fps gör det ju dessutom ännu mindre attraktivt.
Flight Sim hade jag definitivt köpt dock. Ser otroligt mysigt ut.

Hopp, då får jag väl förlita mig på de övriga fem procenten då :P.

Edit: Man kan ju hoppas att det iaf kommer nån ny take på live service-formatet isåfall. Hade kunnat tänka mig att köpa ett singleplayer-spel och betala för uppdaterat vettigt innehåll en bra tid framåt om jag verkligen gillade att spela det. I dag kallas det väl dlc men om det gjordes på ett snyggt sätt så..

Vet inte riktigt vad för kriterier som måste uppfyllas för att "få" kallas ett live service-spel men antar att det kan vara offline och singleplayer också?

Skrivet av Gertzy:

Tack!

Det var kanske ett par gånger jag upplevde att det gick lite "trögflytande" - men saken är den att när du flyter i din bubbla känns det ändå som det går ganska segt så jag upplevde inte att det blev så störande ändå. Och som sagt det var inte alls ofta det hände så skulle inte avstå att uppleva det alls för den sakens skull.

Ok. Det kanske blir att kika in det då. Älskar den grafiska stilen.

Bra recension!

Har varit lite sugen på spelet innan tills jag läste att det inte var speciellt väloptimerat. Hur upplevde du stutters och framedrops?

Nja hoppar nog den här gången också. Testade originalet men fastnade aldrig för det.