Inlägg av Wattem

Inlägg som Wattem har skrivit i forumet

Skrivet av smuts:

Denna text får man i sin journal i Morrowind: "Hrundi asked me to meet a Larienna Macrina at the ruins of Nchurdamz, a Dwemer ruin far south of Sadrith Mora."

Ingenting som leder en dit, inga pluppar på kompassen. Bara gå söderut och börja leta. Det vill jag personligen att de ska försöka få till i detta spel, för det var en av de stora fördelarna med Morrowind och som inspirerade till så härlig utforskning!

En dev visade för nåt år sen på en stream att de quest markers och fast travel som gick att stänga av i menyn, det verkar också som att de har fört över quest notes från morrowind, så det bör ju kunna fungera på samma sätt i skywind

Skrivet av quadratis:

det här är anledningen till att jag gav upp på det spelet. jag spelade fram tills man hoppar av ett tåg tillsammans med nån tjej och ror en båt ut till nån sekt(?) eller nåt, och det kändes som att spelet började öppna upp sig där, men med alla tidigare cutscenes och avbrott i bakhuvudet tänkte jag väl att resten av spelet kommer se likadant ut ..

This. Jag trodde jag var ensam om att inte alls gilla första delen av spelet. Allt kändes så generiskt och inte alls som de tidigare spelen. Långtråkig tutorial, med ännu tristare dialog.
Jag tog mig fram till slutet av tåg delen men kände noll sug på att fortsätta så jag lämnade tillbaka det.
Men kanske ska ge det en chans till nån gång om det är så att det blir bättre när det öppnar upp sig lite.

Har ett tidigt minne av commander keen nör jag kanske var typ 2 år och även min pappa när han spelade monkey island, day of the tentacle. Utöver det vart jag "tvingad" av min äldre bror att lana diablo, warcraft 2, starcraft på hushållens datorer.
Alla helger jag när jag var hos min kusin som visade mig dungeon keeper, newerwinter nights, Morrowind osv.
Spelandet har vart konstant för mig så länge jag kan minnas att jag funnits och tror aldrig jag lär sluta.

Men nuförtiden är det svårt för mog att spela då det släpps nya och backlogen bara växer, min wishlist gick för ett tag sen förbi hur många spel jag har på steam (vilket är ett hundratal) har ju även andra måsten utanför spelvärlden. Men kan inte tänka mig en bättre hobby att hålla på med när man är gammal egentligen, så tid att ta sig an dem finns ju.

Jag kan förstå vad ts menar, men håller nog inte med helt och hållet. För mig kan det vara precis tvärtom, om jag nu spelar te.x golden eye. Klarar inte av att kolla på grafiken i det, allt flyter ihop för mycket för mina ögon och blir bara jobbigt att titta på. Men jag kan få precis samma jobbiga känsla i spel som har alldeles för låg FOV eller spel med för mycket motion blur, stänger alltid av det om det går.
Jag vill att mina spel ska ha två saker.
1. Skarp tydlig grafik (alltid tyckt ARMA spelen har gjort det bra när det gäller realistisk grafik)
2. En enhetlig stil.
(Enhetlig stil har blivit lite värre nu än vad det var för några år sen, med så många indie spel är unity och folk köper assets från unity storen te.x.)

Skrivet på telefon

Tycker det känns som ett uppdaterat Mount and blade Warband, både grafisk, gameplay och med ett par rejäla tillägg som utökad rpg, bättre UI.
I stort sett är det Mount and blade Warband 2.0, spelat två timmaroch det är kul, längtar tills jag kommer in i det mer och kanske har ett par större fighter.
Men ska nog satsa på en karriär som merchant först..

Skrivet av Mutumba:

Har heller inte spelat något Baldurs Gate tidigare, men detta ser rätt mysigt ut. Tveksamt om man orkar dra igenom så gamla spel inför detta.

Skrivet av Dunder:

De är duktigt utdaterade idag, finns så mycket annat nytt att spela

Precis, backloggen är lång som den är!

Jag som först förra året spela igenom Baldurs gate 1-2 för första gången kan faktiskt väldigt varmt rekomendera Baldurs gate 2, ett av de bästa RPGs jag spelat, och tyckte faktiskt inte alls det var så utdaterat (möjligtvis level systemet).

1:an däremot var jag tvungen att tvinga mig igenom och behöver man inte ha lirat för att kunna spela BG2.

Jag som nyligen för fördts gången i mitt liv kört igenom baldurs gate 1-2. Tycker verkligen att PoE2 är i samma klass som BG2. (Och på en del sätt bättre)
Det är dessutom sååå mycket bättre än vad det första pillars är!

Skrivet av Gromnir:

Jag håller med, så länge som det är d&d 5e med turnbaserad strid så kommer det bli ett fantastiskt spel. Larian är rätt för baldurs gate

Frågan är om de inte kommer försöka göra som Obsidian gjorde med pillars of eternity, och utvecklar två lägen.

Skrivet av Johlor:

Måste ändå säga det var länge sedan jag kände som alla här beskriver, oavsett hur bra spelen är så känner jag mest en lättnad för att det är ännu ett spel i backloggen jag kan bocka av.

Sen är det en annan grej när det blir fina slut och avsked. Witcher 3 är ju ett exempel efter Blood & Wine, då var det både lite ledsamt att säga hejdå till alla i spelet jag lärt känna och Geralt, men samtidigt var jag glad då det även kändes rätt att säga hejdå...ett kapitel som avslutas helt enkelt.

Jag letade efter nån som tyckte likanadant som mig, men verkar vara få. Känner med nuförtiden att det istället kan vara skönt att "bocka" av spel i backloggen när de är slut, äveb om det är superbra.
I värsta fall kan jag alltid spela om dem och göra allt jag inte gjorde första gången.
Har också fler spel i min wishlist / backlog nuförtiden än vad jag äger på Steam ( drygt 300 st ) så kanske är därför jag känner så, finns för mycket att spela..

Det ser ju bra ut och en nivå mörkare ton än dibbe 3 och nice med en mer öppen värld, hoppas däremot på mer content i form av platser, quests, bossar, riktiga expnasioner än vad vi fick sist.
Men två saker jag reagerade lote negativt på var dels inventoryn, allt såg så smått ut, vill ju att looten ska se cool ut även där i!
Sen hade jag hoppats på att det var blodigare, mer Brutal-Diablo typ.

Väntar till mod support släpps så kan jag göra spelet som jag vill ha det, hinner jag med lite andra spel under tiden. Bra recension annars!

Tidigare ägt flera st moddade Arma servrar och vart lite sugen på att starta nåt liknande med FO 76, men verkar som att man inte ens får modda sin egna server ? Och 8 spelare låter väldigt lite utöver det.
Nån som kan förklara varför man vill ens vill kunna hyra en egen server om det inte går att göra nåt mer än att bestämma vilka som får joina ?

Skrivet av Mutumba:

Uncharted (backloggen), Halo (aldrig haft X-box), The Last of Us, Baldurs Gate för att nämna några.

Samma för mig de första du nämde har jag aldrig spelat heller ännu.
Däremot tog jag tag i och började lira Baldurs gate för en två veckor sen och... Det första spelet pendlar från mediokert till dåligt.
Och innan nån hämtar högaffeln så började jag även på Baldurs gate 2... Vilket lyft istället, planerar redan en ny genomspelning på det. Riktigt bra spel!

Aldrig sett eller hört nåt om detta innan, men såg riktigt intressant ut, blir att hålla koll på!

Låter ju lite intressant! Inte lirat nåt COD sen andra modern warfare kom ut tror jag. Dock måste de nog dra ner tempot lite, och ha med mer samarbete, åtminstone till 100 spelar läget? 100 pers som kör solo ala rambo style låter som det kommer vara för mycket kaos för att vara kul

Ni missade att Doom redan fanns till xbox men vart nu bortplockat och ersatt med den här nya versionen där både online multiplay och expansion saknas

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://...

Har haft liknande perioder där jag verkligen vill gräva ner mig i spel men blir bara stressad istället när känslan inte vill infinna sig.

Jag tog en längre paus från spelandet, återkom och började med mindre indiespel och gav mig senare på rpg som de gamla baldurs gate, fallout 1-2 och nu pillars of eternity (deadfire är sjukt bra). Var en utmaning att gå från 3d open world till isometrisk men upptäckt att de kan vara minst lika bra.

Mitt råd blir att försök inte tvinga fram det, ta en paus och återkom när du känner att du har verkligen har lust/tid att ta dig an ett spel.

så sjukt bra ide faktiskt!

Rätt kass kampanj faktiskt, trodde man skulle få köra en kampanjkarta där man fick göra egna egna cities som man försvarar medans man gör vissa objectives för att föra framåt storyn ungefär.
Men det är fasta platser man för upp städer på och i stort sett varje uppdrag är likadant, gå till uppdrag -> bygg försvar och håll ut ett viss antal dagar .

Inte dåligt egentligen, men jag har redan 300 timmar i spelet sen innan kampanjen och förväntade mig något mer..

Spelade med igenom mass effect 1 nyligen och det är fortfarande riktgt bra. Rpg, upptäckar glädjen finns där, samt helt ok combat med en intressant story. Men håller med om bil sektionerna till 100%.

Synd att det aldrig släpptes officiella mod verktyg till spelet, community hade säkert kunna förvandla även den delen nåt superb.

Däremot är jag den enda som tycker mass effect 2-3 shooter delen i spelen är fruktansvärt tråkiga haha ? Började spela på svåraste nivån och var tvungen att sänka för det var så otroligt trist. Märks att det släpptes i en tid då cover shooters var en grej.