Inlägg av Paincakes

Inlägg som Paincakes har skrivit i forumet

Dragonflight var ett stort steg i rätt riktning, The War Within fortsätter förhoppningsvis i den riktningen. Bokat och klart är det iallafall, tar nog någon dag ledigt från jobbet till och med , som förr i tiden 😁

Given tradition i kompisgänget redan! Bokat och klart ✅

Alldeles för stor back-log tyvärr för att peppa på nya spel. Lightyear Frontier har jag dock lovat sonen att vi ska köra och demot var lovande.

Sonen ville ha Lightyear Frontier, perfekt nu slapp vi köpa

Uppskattade första filmen, inget mästerverk på något sätt men en trevlig matineaction.

Final Fantasy VII var så stark upplevelse för mig att jag har svårt att sätta ord på det. Det spelet var min värld, allt jag tänkte på, drömde om nätterna, pratade om när jag inte spelade det. Min kärlek till det överträffar det mesta inom populärkulturen och finns alltid med på min topplista över favoritspel genom tiderna. Jag kan återberätta stora delar av spelet och se scenerna som att jag såg dem igår trots att jag endast spelat igenom det 2 ggr från början till slut och senaste var för säkert 20 år sedan...

Givet till dottern skulle jag tro. Födelsedagspresent fixad

Kul att se att jag inte är ensam om att faktiskt gillar serien, trots att jag spelat spelen slaviskt sedan originalet. Att de skulle försöka göra en serie av spelens handling såg jag som omöjligt och förstod precis varför de tog sig ganska stora friheter, helt okej med mig. Sonens entusiasm kanske smittade av sig då han tyckte den var svinhäftig (han älskar Infinite, klarat det typ 5 gånger). Han påminner mig om att det är okej att gillar coola grejer och ta dem för vad de är utan att agera som en gammal bitter, nostalgisk och grinig gubbe som inte tycket något är ballt längre

Skrivet av gryzor:

Det är ju snudd på otroligt att några orkar spela det här fortfarande. Att man inte släppt sargen och gått vidare

Jag släpper sargen hela tiden, spelar inte BARA World of Warcraft. När spelet är bra spelar jag mycket (som nu) när spelet är sämre spelar jag lite eller bitvis inte alls. Nu för tiden är det dessutom inte ett heltidsjobb att vara en aktiv WoW-spelare, det är fullt möjligt att lägga några timmar i veckan och fortfarande få ut mycket av det. Mitt guild lirar onsdagar 20-23, år ut och år in. Helt fantastiskt.

Det går väl att jämföra med folk som spelar Counter Strike, Fortnite, Dota eller för den delen fotboll, jujustu eller vad som helst. Det är en del av min livsstil helt enkelt. Trots att jag numera har hus, fru, två barn, arbetsledarroll på jobbet och är över 40 så spelar jag fortfarande, säger väl ganska mycket om min kärlek till spelet antar jag.

Tycker ärligt talat det är konstigt att inte spelet fått några "best ongoing" i år då Blizzard verkligen har gjort ett otroligt jobb med att vända på vad som såg ut att vara början på slutet.

Viva Pinata och dess uppföljare är några av mina absoluta favoritspel och jag har spenderat flera hundra timmar i båda två. Vill minnas att de fick ganska ljumna betyg och egentligen är det ju ganska simpla och tramsiga, men jag fullkomligt älskar dem.

En gammal favorit, har klarat det två gånger. Personligen gillar jag den grafiska stilen i spelt skarpt och tycker att det är en underbar kombination av hack n slash och Zelda. Instämmer även helt i hur sanslöst få Zelda-kopior det finns, mycket egendomligt.

Skrivet av Ase:

Totalt ointressant lista de första 9 finns inte ens på min lista över intressanta spel, jädra konsollelände för barnspel bara, nr 10 oxå ointtressant bara vilka som betalar mest för att få bra recensioner eller överhapat för tillfället (tex diablo 4 vilket bara var en lite snyggare version av samma hack & slash elände som tidigare versioner.)

Tack, jag fick mig ett gott skratt. Härligt med lite total pessimism. (no offence)

Hade gärna sett Oddessey 2, men man tar vad man får. Törstar alltid efter mer Mario!

Spelat flera hundra timmar, håller med föregående. Bästa survival craft jag kört.

Spel blir bara bättre och bättre i mina ögon. Visst är man en aning luttrad efter att ha spelat i över 35 år, men för mig är det fortfarande uppenbart att det bara blir bättre. Det som blivit svårare och svårare är att hitta spelen. Det släpps så ofantligt mycket spel och det kan vara väldigt knepigt att balansera vad jag är sugen på att spela och vad som är ”hett” , får bra betyg etc etc.

Just nu spelar jag Mario and Rabbids Sparks of Hope. Skulle jag granska det kritiskt är det väl egentligen inget speciellt alls. När jag spelar det njuter jag dock av hur färgglatt och avslappnat det är och att det taktiska spelet faktiskt är riktigt tillfredsställande. Handlar väl om med vilka ögon man ser på saker, jag är väl optimistiskt lagd helt enkelt 😂

För mig är det mer eller mindre samma sak som att jag skulle sluta titta på film, lyssna på musik etc. Ett ganska befängt koncept, jag kan utan tvekan spela mer och mindre . När jag skaffade två barn blev det lite mindre nu är ett av dem 9 år och gamer och vi spelar massor ihop. Jag låter aldrig spelandet gå före viktigare saker , men som avkoppling går det nästan alltid i första hand.

En sak jag upptäckt på senare år är att min sambos misstycke om spelandet, som var milt men ändå tydligt tidigare, mest handlade om att hon inte kände sig inkluderad. Nu spelar vi ihop och plötsligt har hon noll problem med mitt spelande.

Helt magiskt, älskade det när det behav sig men är ändå smått chockad över hur bra det är. Sätter Calisto Protocol i ett helt annat ljus, var ganska nöjd med det men i jämförsele är det ju totalt värdelöst.

Spelar man mycket blir det snabbt en dyr hobby. Jag löser det med en kombination av Gamepass, köpa mina PS5 spel på disc och sälja vidare samt ibland köper spel tillsammans med polare så betalar vi halva var och spelar igenom det båda två för att sedan sälja vidare. Finns mycket man kan göra för att hålla nere kostnaderna. Spela förra årets bästa spel när de reas ut och dessutom har patchats så de faktiskt funkar som de ska många gånger är ett annat bra knep.

Jag tror faktiskt utgivarna är oroliga för prishöjningarnas effekt vilket är en anledning till att de stått still länge, att spel säljer i större kvantitet nu för tiden är dock troligen den största orsaken som vissa påpekat.

Köpa digitalt för 7-800 kronor gör jag dock ALDRIG, det känns helt knäppt.

Bästa på många år utan tvekan, som att komma hem samtidigt som det är nytt och fräscht. Älskart!

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Tänker varje år att jag ska göra så. Sparar ju både pengar och stress. Jag får skärpa mig till... nästa år?

Ha ha, jag var likadan för ett par år sedan. Tänkte göra det men det rann ut i sanden. När jag väl började blev det direkt en given tradition varje år, att man faktiskt fixar alla julklappar innan december ens börjat är en fin extra bonus förutom sparade pengar.