Inlägg av aZiR

Inlägg som aZiR har skrivit i forumet

Jag knyckte CB3F_TVTUSMsbb8
Tackar och bockar Demodemo!

Koka inte pasta när du ska gejma

Ser ut som om du kokat chokladsås i pannan
Jag har stekt kycklingfiléer till kolbitar en gång när jag satt och häckade framför datorn, välkommen till "The real gamers (cocking) club!

Miljötänkande? Skulle inte tro det...

Här hemma pågår debatten för en bättre miljö. Sverige skall gå i bräschen för miljöbilar och grönare elproduktion. Visst, jättebra, en bättre miljö bör vi väl alla sträva mot. Men samtidigt måste vi inse att vi bara är ett pittoreskt skitland i den stora världen.

Vad hjälper det att vi kör bilarna på etanol och beskattas tills vi står på knäna och gråter när dom i övriga världen kör runt med betydligt mijöfarligare bilar och har kolkraftverk som står och pumpar ut dynga dygnet runt. Ta bara Taiwan som ett exempel. Massproduktion av miljöfarlig plast som knappast görs på fabriker med världens (eller arbetarna på fakrikens) hälsa i första hand. Se bara detta underbara exempel jag sprang på nyligen. Hela 38 plastbitar till ditt nintendo (jo ett tyskt ü) En hel kartong till brädden fylld med härliga plastdelar för att förhöja spelglädjen till dina sportspel. Ett absolut måste köp som ingen normal konsument klarar sig utan!

#blogg

Tagen på sängen - av en zombie.

Jag har sett fram emot Valves alster Letf4Dead ända sen jag hörde talas om det. Men att det skulle bli såhär bra vågade jag inte drömma om, ens i mina vildaste zombiefyllda (mar)drömmar. Det är bara att kapitulera, dra ner byxorna och invänta rappen. Zombieslaktaren har fått tag i mig, och riktigt ordentligt för den delen. Inte sedan quake2 och "The Edge" har jag nött en och samma bana om och om igen på detta sättet. Att spela online, där spelet kommer till sin fulla rätt, är en riktigt gripande upplevelse, milt uttryckt sagt. Sorry Cod5, Fallout 3 och Mirrors Edge, ni blev besegrade, och i detta fall av ett demo.

Förbeställning gjord via steam (det här var första gången i mitt liv jag har steam installerat på min dator) men tillslut fick även jag kapitulera. 56$ gick kalaset loss på, då har svenska staten fått sin del av kakan också. I detta fall kan jag klara mig utan ett dvd-fodral när jag får spelet 2 dagar tidigare än det släpps fysiskt i gemene butik.

Ni får gärna adda mig på steam ifall ni vill spela, nicket är "aZiR_swe". Om precis 48 timmar vet jag vad jag kommer att pyssla med iallafall.

#blogg

Var och bytta in logitechen och köpte ett 2-pack med sonys six-axis handkontroller istället. Fan sony, ni fick mig (och min plånbok för den delen) dit ni ville
Jaja husfriden är räddad, men det sved till några hundralappar extra i plånkan. Måste ändå vidhålla att det är lite tjuvsniket av sony att göra såhär just i detta spel. Det är ju inte ett måste att ha six-axis för att kunna spela spelet, mer en kul detalj.

Har läst runt på en del forum nu och det verkar som sony helt enkelt har valt att utesluta 3dje-parts-kontroller. Fifan vad sniket, riktigt illa tycker jag. Vadå, som att det skulle vara hela världen om sackboy nu inte kunde vicka på höfterna och vinka lite? Verkar vara massiva klagomål på detta, får hoppas de släpper en patch snart.

Men åååå migränanfall.
Var nyss och inhandlade en extra handkontroll.

http://www.elgiganten.se/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/store-...

(Tyvärr klipp&klistra, lyckades in göra en genväg av den mystiska adressen)

När jag nu ska spela LBP med den så funkar den ju såklart inte. Kontrollen ansluts via en USB-adapter och är trådlös. Har provat den med en massa andra spel och då funkar den hur bra som helst. Har även assignat den som "kontroller 1" via PS knappen.

LPB känner inte av den överhuvudtaget, den enda knappen som funkar när spelet startar är just PS knappen. Någon annan med likadant problem som mig. Ska googla runt lite och se vad jag finner.

Tack redmac. Blir att lägga slantarna på en till handkontroll imorgon alltså!

Alltså en jävligt dålig fråga. För jag är nästan 100% på svaret redan.
Men visst är det möjligt att köra Co-op lokalt, alltså 2pers på samma maskin hemma i soffan, i story-delen av spelet?

Jag har en ps2 dosa kopplat via en usb-skarv till ps3:an. Men lpb verkar inte stödja den tyvärr.

Mest för att jag inte ska investa i en ps3 kontroll och så funkar det ändå inte

Jo konceptet att det finns uppdrag kvar att göra i världen efter man har haft livet av Lucien är ju riktigt bra. Det enda som jag känner mig riktigt frustrerad över är ju den tvära och snabbt ihopkokade slutstriden spelet bjuder på. Man kunde iallafall önska att hela hjälte-kvartetten kunde strida sig upp i tornet för att där ta sig an den diaboliske ledaren, men icke så.

Fable II. Slutet gott allting....dåligt.

Okej lite spoilervarning på detta inlägg men jag måste få skriva av min frustration! På tal om dåliga slut på spel. Fable 2 vinner högsta pris och får en alldeles speciell HUR-FAN-TÄNKTE-DOM-NU utmärkelse av mig i denna kategori. Just före "slutfighten" skall stunda åker du tillbaka till barndomen. Där får roa dig med att sparka på höns och pricka flaskor med din ärtpistol. Ytterst väldigt mycket stimulerande när man sitter laddad och ska ta sig an slutbossen -snacka om att ta udden av spänningen.

Efter lite lätt migrän och en hel del djupa suckar uppenbarar sig då äntligen den mycket onda herren i den svarta rocken. Då visar det sig att det räcker med en endaste knapptryckning för att få det hela avklarat. Ja ni läste rätt, man klarar slutbossen med ett ynka sketet finger på handkontrollen. Vilket skämt, det måste vara det första spel jag kunnat klara och samtidigt haft all tid i världen att peta mig i näsan!! Hört talas om att det finns något som heter utmaning herr Molyneux? Jävligt tråkigt att det ska bli ett så konstlat och dåligt slut på ett annars på så många sätt riktigt bra spel. Men det blir väl såhär när dom måste stressa ut spelen, att inte co-op följde med vid release säger väl en hel del....

Sug på den en stund Peter!

#blogg

Dom säger ju att datorer skall tänka logiskt. Men de sätt en dator kan krångla på är inte logiskt på något sätt och vis. Tror inte ens atomacceleratorn i Cern skulle kunna klura ut denna ekvation. Iofs har väl atomacceleratorn också kastat in handduken läste jag, skulle ta 2 månader att laga. Kanske dom överklockade den för mycket också?

Moderkortet pulvriserat till aska

Alltså det verkar inte finnas någon ände på mitt datorkrångel just nu. Det är som om något högre väsen har konspirerat mot mig och allt vad elektronik heter. I ett tidigare inlägg skrev jag ju om att hårddisken hade förlorat partitioner, det var dock vara början. Emellan detta har nu en Athlon 4600+ som jag hade i en annan dator lämnat in för gott (som tur är hade jag en sketen 3500+ liggandes att ersätta den med).

Men det senaste nu, är att moderkakan till min speldator har gått upp i rök, det värsta med det hela är ju att det i detta fall var självförvållat. Moderkortet i fråga var ett "halvbudgetkort" av märket Gigabyte, närmare bestämt ett GA-MA790X-DS4. Till det kör jag min Phenom 9950BE. Självklart, halv datornörd som man är, så kör man ju processorn klockad. Har kört helt stabilt med 1,42v i 15,5*200= 3100mhz / kärna tidigare. Men när jag nu i veckan fick hem en ny cpu-fläkt (Nirvana NV-120) så tänkte jag att vatusan, lite till ska vi väl kunna kräma ur amd-skiten.

16*200 = 3200mhz, no problems. Klockade ända upp till 3400mhz/kärna och det gick bara finfint, processorn låg just över 40 grader celsius vid load och alla andra parametrar var helt i sin ordning. MEN, när det ödestriga talet 17,5*200=3500 knappades in i bios blev det tvärstopp. Total blackout, datorn startade inte ens. Antagligen ville processorn ha för mycket ström och moderkortet kunde inte leverare detta, varvid strömmatningen på moderkortet pulvriserades till mycket mycket små sot-molekyler.

Har efter en massa trial-and-error iallafall kommit fram till att det "bara" var moderkortet som kastat in handduken. Har aldrig varit med om något liknande i överklockningssammanhang, oftast brukar ju bara OS:et haka, eller få blåskärm. I värsta fall brukar ju OS:et inte ens laddas vid överklockning. Så ett litet varningen finger utfärdas till er som skall klocka era phenoms - Var försiktiga! (iallafall om ni inte sitter på ett moderkort i den högre prisklassen).

Inget ont som inte har något gott med sig, likt en fågel-fenix kommer ett nytt moderkort flygandes. Har lagt en beställning på ett Asus M3A79-T Deluxe nu. Verkar vara ett riktigt bra kort med 790FX och den nya sydbryggan SB750 vilket skall ge riktigt goda överklockningsmöjligheter. För ett som är säkert, klocka det kommer jag att göra igen

#blogg

Little Big Planet försenat....

Saxxat idag, den 17/10 från en stor svensk spelåterförsäljare:
" På grund utav feltryck vid tillverkning är Little Big Planets release i Europa uppskjuten cirka 2-4 veckor. Detta gäller samtliga återförsäljare. Vi kommer att uppdatera vår websida med nytt releasedatum så fort detta bekräftats av den nordiska distributören."

Det är ju så jävla typiskt alltså. Här har man gått och längtat sig gråhårig efter denna lilla skönhet och så blir det på det här viset. Nåja, Far Cry 2 och Fable 2 lär väl ta upp all tid framöver hursomhaver. Inse att denna och nästa månad måste vara de bästa spel-release-månaderna i mannaminne!

#blogg

Fan du fick mig att slösa ett fotopapper på den lilla drak-kraken

Catalyst 8.10 final har läckt ut!

Ville bara tipsa de med ATI graffekort att en final release av Catalyst 8.10 för Vista/Xp x86/x64 har hittat sig ut på nätet (inte att förväxla med den beta som florerat ett tag, denna kom ut igår 10okt). Har nu själv provat dessa drivrutiner och det är STOR skillnad jämfört med tidigare 8.9 (varför heter den inte 8.09 förresten). Med tidigare drivrutiner hade jag problem med sk "micro stuttering", alltså att det uppstår små "hack" då och då i spelen. 8.10 eliminerar helt dessa problem, äntligen känns det som 4870:it börjar bekänna sin riktiga färg! Jo icke att förglömma har ATI lagt till manuell fläktstyrning med dessa drivare dessutom!

Läs mer + Download:
[http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=275814]

#blogg

Har låtit GETDATABACK harva sig igenom hårddisken nu under dagen. Till min ytterst stora förvåning verkar det ju som om jag får tillbaka det mesta av vad som gått förlorat. Än finns det hopp om (dator) liv.

Förb*nnade jävla hårddisk!

Garrghhh HJÄRNBLÖDNING, väldigt fin start på dagen!! Kommer hem efter en natts jobb, startar upp dator-härken. Vad möts jag av? Jo, 3 av 4 partitioner (alla utom windows partitionen) har helt försvunnit ut i tomma intet. Dessutom är det ju såklart 750 giggaren som säger tack och godnatt. Tror defragprogrammet Perfect disc 2008 har något finger med i spelet, eftersom jag körde det igårkväll. Alla övriga tre partitioner har bara blivit en enda i diskhanterararen och diverse partitionsprogram.

Har efter en massa googlande hittat ett program som heter GetDataback. Kör det i detta nu, tar nästan 3 timmar, hoppas det löser mina problem. Någon som har varit med om detta och hittat någon smidig lösning? Formatera diskarna känns väl inte särskilt lockande om vi säger så

#blogg

Tittar med en trött indifferent blick på ovanstående inlägg. Så härligt att du på ett så storslaget och med ord verkligen målande språk beskriver din syn på detta, i enligt min mening, mycket stiliga chassi.
Visst, var man har rätt till sin syn på saken, men när denna åsikt framförs på ett sätt som antyder att människan bakom den nedpräntade texten maximalt innehar en IQ som matchar ett golfhandikapp, väljer min hjärna att helt nonchalera denna.

Ska du skriva något, bra som dåligt, kan du väl iallafall ta dig mödan att skriva varför du tycker det? Att argumentera utan argument blir liksom ingen diskussion serru!

Nu har jag beställt ett HD4870 512meg. Lär ju iallafall byta upp mig nått pinnhål från min gamla trotjänare 8800gts 320meg iallafall. Blir jag inte nöjd får jag väl i värsta fall skrammla ihop till ännu ett 4870 och köra crossfire.