Inlägg av Johan Lorentzon

Inlägg som Johan Lorentzon har skrivit i forumet

Skrivet av androsynth:

Glöm inte strategispelet Steamworld Heist. Det var riktigt kul 😊

Ja! Jag recenserade faktiskt det spelet för Loading och gav det bra betyg. Skämmes ta-me-fan på mig för att jag glömde det.

Skrivet av perihelion74:

Jag har bara testat lite snabbt på game pass och gillade det lilla jag körde men det stack ju samtidigt inte riktigt ut för att man skulle fastna. Genrebytet kändes lite märkligt.

Nu har väl Steamworld hoppat rätt mycket mellan genres. Första spelet var ju ett Tower defense-spel och spelet innan Build var ju ett kortspel. Sen två metroidvania spel där mitt i.

För mig kan jag säga nu efter två veckor med en Quest 2 att jag kommer ha svårt att gå tillbaka till något VR-baserat som är sladdat. Enkelheten att kunna dra på sig och köra var som helst där det finns plats är milvis bättre än att måsta göra plats framför tv:n.

Skrivet av Kyathab:

Mmmm, jag kommer ihåg 1:an. Kändes lite speciellt att kunna spela som Svea Rike. Tyvärr var det väldigt "Janky" vill jag minnas. Speciellt när man jämförde det med Medieval 2 och Rome. Men båtstriderna var såååå jäkla snygga, även om jag knappt fattade något. Bara köra största fetaste båtarna på en linje jämsides med motståndarna och enjoy the show.

Ja sjöstriderna var sjukt snygga, fick min dator att grina minns jag. Sen som du säger var det rätt "janky" och det är ju därför jag tycker vi förtjänar en tvåa.

Skrivet av herrPuffy:

Kan man inte bara undvika att uppdatera gräsklipparn så man får behålla spelet?

Och sen när har man börjat uppdatera gräsklippare egentligen? Så länge den kan klippa gräs (eller spela doom) är den tillräcklig ju haha

Jag gissar du kan bara skippa uppdatera den. Sen blir den en klenod som du kan sälja på ebay om 10 år för 666 Mille

Skrivet av Freakon:

Håller med. Kan inte, hur jag än gör, komma på en enda bra anledning till att en remake (eller åtminstone en remaster) inte har släppts/utannonserats ännu utöver att Sony vill ha en fläskig remake som lanseringstitel för nästa konsol likt hur de gjorde med Demons Souls remaken.

Sen kan jag tycka, remake i all ära. Släpp en 2a för bövelen!

Skrivet av Freakon:

Sony behandlar Bloodborne på samma hemska sätt som Rockstar gör med RDR2.

Jäkla as. 😞

Skulle säga hela RDR-serien. Folk skrek efter en PC-version av ettan, men inte då...

Jag skulle börjar träna något. Jag har ständigt problem med ryggen, men träningen får den att hålla ihop. Nu behöver du ju inte ge dig in och börjar brottas 4 ggr i veckan som jag. Men se om du kan hitta någon som kan ge dig professionella övningar du kan göra. Det behöver inte vara gym utan mycket går att göra hemma. Det viktiga är dock att du inte slarvar med dem, få in det i rutin att lägga 20-30 min på övningarna. Det har alla tid med.

Skrivet av Destroah:

Fick tipset av en kompis om första Shogun en gång i tiden när det först kom. Sedan dess har jag varit fast och spelat alla spel i serien (dock inte installerat Pharaoh än). Tycker också att det är just kombinationen mellan strategi på kartan och taktiken i realtidsstriderna som gör det så bra!

Fanns en charm med de första två där strategidelen mer var någon form av RISK med pjäser. Sen gillade jag när de gjorde den delen djupare, men kändes lite som man satt vid ett "war table" och flyttad runt sina arméer.

Skrivet av Papphammar:

” Betygen är riktigt _långa_ på många håll”. Nytt begrepp för mig.
Men iaf, är det inte bara en del i trenden att folk är fruktansvärt less på ”superhjälte”- genren generellt?
”Vattumannen 2” floppa ju stenhårt på bio och förra årets ”Marvels - lets see if you pay for this bs too” gick ju också åt skogen vad ja förstod.

Får se hur Dödsnooker 3 går i år. De kommer få jobba stenhårt på marknadsavdelningen iaf.

Men the avengers var liksom en sista ”hurra” för hela genren. Var ett rätt stort misstag att mer eller mindre göra en grand finale och döda allt man byggt upp.

En viss lessnad finns ju. Samtidigt går ju Spiderman-spelen bra och även filmerna, så det kan nog mer bero på hur man gör saker än spelen och filmerna i sig.

Skrivet av noyart:

Ett nytt empire total war skulle vara underbart, med en uppdaterad motor 🤤

Håller med! För mig var en uppföljare till Shogun högst på listan (vilket vi fick) och efter det Empire. Så snälla nu, ge oss en tvåa där.

Skrivet av pippen1001:

Asså total war är bra men om dom kunde släppa versioner utan det förbannade värdelösa real time striderna , jag vill va general över hela riket inte nå futtig stridsgeneral.

hade varit coolt med ett coop där ena spelaren kör kartan och så har han generaler som sköter striderna.

Jag körde Shogun 2 så med en kompis. Jag pillade i riket så fick han sköta striderna, kunde jag gå och göra kaffe.

Skrivet av Mirage:

Ingen fara, jag blev bara förvirrad Ha en go helg och vila upp hjärnan

Skrivet av Jönsen:

Tack detsamma du🙂! Ja uppenbarligen behövs det!

Måste ändå ge er båda en klapp på axeln för ett fint sätt att hantera en diskussion.

Skrivet av Majoren:

Utannonseringen var ju trevlig, föredrar ofta lite äldre shooters framför dagens Battlefield, CoD etc.
Men lite dumt att inte ha cross-play mellan Playstation, Switch, Xbox. Gissar på det kommer bli svårt då att fylla 64-spelarmatcher on-line.

Ja crossplay borde läggas in om inte annat. Spelet är ju så pass gammalt att alla konsoler kan driva det i FPS och upplösning.

Skrivet av pazu:

Nice. Nu är det bara vänta på sista delen så kan man ge sig på äventyret.

Vi ses 2028.

Skrivet av jeppe109:

Sony skulle dessutom mest troligen kunna sälja egen adapter till ett lägre pris.

eller samma pris och den skulle ändå vara billigare än en PS5.

Skrivet av Isak19:

Ign skrev ett citat om att han sa att dom inte äger ipt men ja en 60 fps patch och en bra port till pc vore bra

Nä det är väl Sony som äger Bloodborne då det var exklusivt, så allt är väl upp till dem vad de vill göra. Går rykten hela tiden om remakes och liknande, men jag tycker det inte verkar som Sony är speciellt intresserad alls.

Skrivet av SaunaWarrior:

Tror du kommer behöva PS5 och streama från PC via någon form av Steam Link app.
PSVR2 använder sig av VirtualLink port vilket få grafikkort har. Vissa av de nyare AMD korten har fortfarande VirtualLink. Annars behöver du en adapter som i dagsläget kostar runt 1500-2000 kr.

Om jag förstår tekniken rätt dvs. 😉

Adaptern skulle fortfarande vara billigare än en PS5

Skrivet av lonian:

Det finns fans som började göra remake på Bloodborne och har visat upp till Sony men de tackade nej till det projektet så de tog sina kunskaper och började bygga ett nytt eget spel i stället som är väldigt influerat av bloodborne.

https://youtu.be/SvQxm1s2_OI?si=cc59--REhVx88_uE

https://youtu.be/8bBVEtrbtI8?si=hc80avDF1r-mgWmZ

Sony verkar på riktigt hata det här spelet? Ingen patch till ps5, ingen uppföljare, ingen PC-version. Det känns nästan som de vill att vi ska glömma bort att det ens fanns?

Skrivet av Molotov:

Det är Remaken han menar
Den är exklusiv tikk PSVR2.
I te ens PC har fått VR mod (förutom 3e person vr)

Alla dessa remakes och remaster och VR-versioner 😅