Inlägg av Jonny Myrén

Inlägg som Jonny Myrén har skrivit i forumet

Inför min utlandsflytt investerade jag i en ordentlig spel-laptop, och det funkade riktigt bra. Jag kommer ihåg att det första jag drog igång var Metro: Last Light, som flöt på riktigt bra jämfört med den stationära jag hade innan.

Renodlade achievements som bara resulterar i en avbockning i en lista bryr jag mig inte om, men jag gillar spel som bakar in det i spelmekaniken och delar ut belöningar i form av EXP eller föremål när man utfört dem.

Skrivet av Zidious G:

Spelar du i en garderob?

Nästan (pytteliten lägenhet), men det väsentliga är att garderoben ifråga ligger i Sydostasien

Hämtade mitt kort igår (Galax 3080 SG), och jäklar vilket lyft det blev jämfört med mitt visserligen tappra 980ti. Väldigt bra ljudnivå måste jag säga, och kortet höll sig vid 70-73 grader med maxinställningar i Control (1440p-skärm + DLSS), med en rumstemperatur på runt 27.

Skrivet av Lasrod:

Ni nämner "största konsolen i modern tid". Då undrar jag genast vilken konsol som varit större. Finns det någon större äldre konsol?

Nu har jag inte tid att jämföra exakta mått, men vissa versioner av Philips CD-i var helt enorma.

Skrivet av Greenz:

funkar inte för mig.

Skrivet av Cooling23:

Länken fungerar inte @FZ.

My bad, ska funka nu

Invigningsspelet till din Xbox Series X/S?

Det har flitigt diskuterats vilka Playstation 5-spel som vi kommer att spela först med den kommande konsolen, så jag tycker det är passande att vi även tar tempen på vad köparna av Xbox Series X och S tror att de kommer dra igång först.

Personligen har jag inga planer på att investera i någon av konsolerna, åtminstone inledningsvis (hårdvarubudgeten gapar tom efter ett RTX 3080-inköp), men om jag hade köpt en Xbox Series X så tror jag att Call of the Sea hade varit det första spelet jag drog igång. Det ser så jäkla lugnt och mysigt ut, med lummiga skogar och mjukt solsken som sipprar ned.

Vilket spel kommer ni göra Series X/S-debut med?

Markarth alltså, där har man varit både en och två gånger under sina Skyrim-äventyr. Jag blir grymt lockad att dra igång med ESO för varje uppdatering och expansion som släpps, men tiden räcker nog inte till.

Jag tror att det du redan är inne på är bra. Att med glädje ägna sig åt sakerna som man förknippar med personen och i princip göra dem till en hyllning av vederbörande. På så sätt håller man inte bara liv i personens minne, utan gör det även på ett positivt sätt som personen verkligen hade uppskattat.

Skrivet av Baronova:

Mer variation är nog något de flesta hoppas på. Det vore kul med fler biomes (biomer på svenska?) på en och samma planet, så att det blir roligare att bo och utforska en planet snarare än solsystem.

Bra poäng, det skulle definitivt lyfta utforskandet.

Skrivet av Dralle:

Oh my tinglar lite i rymd benen nu!

Skrivet av VeZZLaN88:

Håller med! 😊 ett mysigt spel som man återkommer till lite då och då.

Något specifikt ni hoppas på? Jag har inte lirat mer än några timmar, och det var jäkligt länge sedan. Jag fastnade inte riktigt för det, men konceptet är sjukt häftigt.

Bah! Fick inte mitt kort idag, så nu måste jag vänta till måndag. Men man ska väl inte klaga, många verkar ha blivit utan såhär inledningsvis.

Nu har jag inga planer på att köpa en PS5, men hade jag köpt en så hade jag nog valt en digital. Tusen kronor hit eller dit är väl ingen jättesumma, men de enda spel jag lirat på skiva med min PS4 Pro var de två som kom med när jag köpte den; allt annat har köpts digitalt.

Skrivet av Divion:

After publishing a trailer for Demon's Souls today that included the disclaimer "Also available on PC," Sony has set that trailer to private and stated that the end slated, pictured above, was an error. "The incorrect text was a result of human error," a Sony representative told PC Gamer. The representative stated that Demon's Souls is "exclusive to PlayStation 5."

Så inget Demon's Souls till PC tyvärr verkar det som.

Jo, jag har sett det, men jag tvivlar på att det stämmer. De råkade nog bara nämna det lite tidigare än tänkt, istället för att låta det vara "Playstation-exklusivt" ett tag till för att locka spelare till plattformen.

Jag kan givetvis ha fel, men jag tvivlar på att ingen såg att en felaktig plattform listades i trailern. Då känns det mer troligt att alla inte hade koll på att det inledningsvis skulle marknadsföras som Playstation-exklusivt.

Min lokala butik här i Thailand, som dessutom är en ganska stor webbutik, fick in två (2!) 3080-kort nu till releasen. Alltså inte två typer av kort, utan två exemplar – ett från Zotac och ett från Galax – och de hade ingen aning om när de skulle få fler. Andra framstående webbutiker har inte ens lagt upp några 3080- eller 3090-kort, så det känns inte som att tillgången kommer vara särskilt bra.

Zotac-kortet var redan taget, men jag blev tillfrågad om jag ville ha Galax-kortet, som kostade ganska exakt $800. Så jag slog till eftersom jag är en otålig jävel och dessutom inte bryr mig nämnvärt om utseendet på kortet. Förhoppningsvis kan jag åka och hämta det imorgon.

Galax är ett av de billigare märkena, men jag har hört att kvalitet och temperaturer ska vara riktigt bra, så det ska bli spännande att se. Ett stort plus är att det är ett referenskort, så det lär finnas gott om andra kylare att peta dit om man vill.

En annan intressant detalj är att det utöver sina tre vanliga fläktar har en mindre extrafläkt som man kan trycka dit på baksidan för lite extra luftflöde om man vill. Ska bli kul att se hur stor skillnad den faktiskt gör (och huruvida den är högljudd).

Skrivet av Patrik1975:

VVII skulle ju bli 12 (om det gick att använda romerska siffror på det viset)
Åtta är VIII

Jag tänkte att VII har en annan färg, som i den nuvarande titeln. VVIIIAGE

Watch Dogs: Legion har en del ray tracing. Sedan har vi Dying Light 2, som vi iofs inte har något släppdatum för, som också kommer ha ray tracing-effekter.

Hellblade 2 lär kräva en ordentlig maskin om grafiken lever upp till vad som visats.

Vi har även Godfall i november, och Demon's Souls-remaken såg riktigt imponerande ut, och det verkar ju onekligen som att det kommer till PC.

Fatta vilken vitsig titel man hade kunnat få till om det hade släppts till Wii.

Skrivet av Luftman:

Yeah boi! Har du hört black Mages version av den?

Aaabsolut. Den är riktigt grym den med

Pump it up! Med den här i lurarna springer jag 100 meter på 4 sekunder blankt. Svär.