Inlägg av Jonny Myrén

Inlägg som Jonny Myrén har skrivit i forumet

Riktigt kul att de lagt upp den. Är inget direkt fan av Silent Hill, men musiken är riktigt bra.

Skrivet av PetterHegevallGamereactor:

Låser ni tråden om användarna väljer att prata om snävheten i åsiktskorridoren allmänt och vad som tillåts i synnerhet på ert samt vårt forum, istället för att sprida GR-hat? Med tanke på att ni, som redaktion, initialt valde att delta i hatkampanj (minus Thomas, såklart) mot oss på Gamereactor, i samma tråd - Har jag problem med den inställningen. Vi har inte sagt ett negativt ord om er site eller ni som gör den medan ni bevisligen inte bemöter oss med samma respekt. Det finns redan tillräckligt mycket negativitet, avundsjuka, missunnsamhet och småaktigt beteende inom Spelsverige där bland annat en stor kvällstidning listat mig personligen som en "Usel människa". Jag tycker att det inte sällan blir direkt absurt hur det hålls på, istället för att antingen lyfta fram varandras styrkor i en så pass liten gemenskap som detta trots allt är, eller åtminstone lämna varandra i fred.

Syftar du på min kommentar så skrevs den innan jag började skriva för FZ. Det är alltså en tjurig gamer som skrivit den, inte någon från FZ. Med det sagt var tonen otroligt onödig, och det ber jag om ursäkt för.

#Bildtext

"Och ja, målet döms som giltigt! Man FÅR tydligen svälja bollen och springa in i mål."

Skrivet av Kopfweh:

Riktigt innovativt. Påminner lite om DSP fast inte lika komplext. Grafiskt är det redigt vackert.

Samma här. Jag har en liten tjej på 1 månad som inte blir så nöjd mot kvällarna.. då man själv bara vill sätta sig med ett gött lir.
Ser fram emot att spela mer i helgen!

Jag har inte testat Dyson Sphere än, men det ser också coolt ut. Gillade verkligen blandningen av strategi och action i demon för Riftbreaker. Och så verkade det finnas jäkligt mycket grejer att researcha och bygga.

Jag måste hitta tid till att lira det här. Gillade verkligen demon.

Skrivet av Verdurakh:

Länka gärna till ursprungsartikeln också för dom som vill ha mer teknisk förklaring

https://us.forums.blizzard.com/en/d2r/t/diablo-ii-resurrected...

Tack för påminnelsen. Jag var helt säker på att den redan var med, men jag hade tydligen missat.

Man får hoppas att de kniper Terri Brosius som röstskådespelare till Shodan.

Skrivet av serdyllon:

Varje gång en liknande tråd dyker upp tänker jag "nästa gång, då jävlar". Men nästa gång... då jävlar!

Varför nästa gång? Slå till! Friskt vågat, hälften vunnet.

Skrivet av SID 6.7:

Kul läsning. Älskar Book of Travels, men det är verkligen ett spel som blir det man gör det till.

Ja, det är väldigt lite handhållning. Men samtidigt kul att man får bestämma riktning själv och är tvungen att hålla koll på uppdrag och dylikt på egen hand.

Myrbjörns äventyr i Book of Travels

Book of Travels på Steam.

Motivationen till att skriva följande var att jag ofta har svårt för långsamma spel, och framförallt rollspel. Jag vill dock gärna testa Book of Travels, och tänkte därför att det säkert blir roligare om jag försöker leva mig in i min karaktärs berättelse genom att faktiskt skriva om det han hittar på. Och om jag skriver om det kan jag lika gärna dela med mig av det här.

Resan tar sin början

Myrbjörn är blöt. Han har precis flytt från fångenskap på en flodbåt och listan över ägodelar är knapp: en kliande tunika, en huvudbonad hopknypplad av av tygprover, några bitar bröd och, av oklar anledning, en teckning av någons hand. Han stöter snabbt på ett syskonpar i skogen som han pratar med. Slug som en räv lyckas han charma till sig ytterligare en bit bröd innan syskonen riktigt inser vad som händer, men munsbiten ska snabbt komma att hamna i skymundan. Myrbjörn hittar nämligen ett träd med skogens mest eftertraktade skatt: missfärgade päron.

There is no keramikskärva

Men nu är det dags att hitta civilisationen. Han skymtar en väg bortom en träddunge, men utmaningarna har bara börjat för Myrbjörn. Mellan honom och vägen går nämligen en bäck som han tvingas vada över. Myrbjörn är återigen blöt. Och som lax på sillen visar sig den hägrande vägen istället vara en arkeologisk utgrävning, med en arkeolog som informerar honom om att monetära belöningar kan bli aktuella om Myrbjörn hittar glaserade krukskärvor. Efter några minuters slarvigt letande konstaterar Myrbjörn att det inte finns några skärvor; allt var en bluff, även om mannen ogenerat upprepar sitt lögnaktiga erbjudande. Myrbjörns att-döda-lista har fått sitt första namn.

Han bestämmer sig istället för att pröva lyckan med den självutnämnda historiker som sprätter omkring på utgrävningen. Han visar sig vara villig att köpslå, men det enda han har att erbjuda är... svavel?! Ja, olika typer av svavel, och dessutom tror gubbskrället att han ska få fler än 20 av Myrbjörns missfärgade päron i utbyte mot den sämsta typen av svavel han har. "Små bitar av svavel" envisas han med att kalla dem, som om det skulle få Myrbjörn att släppa sin surt förvärvade, äventyrligt färgade frukt. Nej, behåll du dina pruttluktande smulor.

Myrbjörn vandrar vidare genom skogen och hittar inte bara fler "missfärgade päron", utan även "päron", "flodnära päron" och "nästan mogna päron" – finns det en päronbaron i Book of Travels är det tveklöst Myrbjörn. Och när jag läser hans karaktärsbiografi så står det mycket riktigt att han är känd vitt och brett som Päronprinsen. Nu är det visserligen jag själv som författat biografin, men det står ju där, så det måste ju ha viss verklighetsförankring. Till slut finner han en väg, och rätt vad det är dyker det upp en uppmaning om att "Resa till Myr" – namnet måste vara ett tecken, och Myrbjörn ger sig av på nya äventyr.

Häng med nästa gång, då Myrbjörn hittar en by och kanske blir ägare till en tunna.

Skrivet av eld:

Verkar dock som de har dlss 2.2

Där ser man, då tycker man ju att det borde se bra ut. Men undantag finns ju iofs alltid, och tekniken lär väl bara bli bättre.

Ska bli spännande att se hur de lägger sig prismässigt. Kommer folk vara villiga att överge de etablerade aktörerna och satsa på ett Intel-grafikkort om de ger mycket bang for the buck?

Skrivet av Komured:

Kanske är implementeringen i Warthunder som är off men jag testade DLSS där och jeflar vad utsmetat och blurrigt det blev på framförallt flygplan i fjärran.

War Thunder har haft DLSS-stöd rätt länge, så det skulle inte förvåna mig om det använder någon av de äldre versionerna. DLSS 2.0 och uppåt har över lag sett riktigt bra ut i de spel som använt det.

Om jag minns rätt så finns det en valfri prenumeration man kan betala för om man vill få extragrejer varje månad. Men det är inget som krävs, så när man väl köpt spelet är det bara att lira.

Skrivet av Molotov:

Vadå är det tänkt att bli nå "metaverse?"

Social plattform, ägas av spelarna, "live service"
Njaaa

Ja, man får onekligen såna vibbar. Playstation 5:s sociala "killer app"?

Skrivet av noreason:

Varför har ni länkat klippet från 1h och 15 min?

För att det är där det mest intressanta börjar, som jag gissar att de allra flesta är intresserade av att se.

Ser kul ut, lite Mega Man-vibbar i designen. Och svängig musik.

Skrivet av Molotov:

Ska spelet släppas officiellt snart?
Eller är det meningen att man ska börja spela nu?

Det lär nog dröja ett antal år innan det är redo att släppas officiellt. Singleplayer-delen Squadron 42 kommer dock ut innan dess, även om den också lär dröja.

Jag måste ändå säga att spelet faktiskt blir bättre ju mer jag spelar, även om det ligger kvar på en 3:a i betyg. Inledningen kändes sådär, men när man väl börjat röja runt på den huvudsakliga kartan känns det rätt bra.

Det är inte heller sådär överfullt med ikoner på kartan som Ubisoft-spel annars kan ha.

Skrivet av Aesoprock:

Hett tips: Sälj aldrig olja och metall, jag badade i skiten och sålde av en massa. Sen upptäckte jag vad man skulle ha det till och ångrade mig hårt 😛

Tänk att jag läste detta igår, men därefter ändå lyckades sälja alla mina resurser av misstag när jag stötte på den första butiken och blev lite väl uppspelt när jag skulle sälja mina djurdelar

Ser nog mest fram emot Vice City. Men jag tror det behövs mer än bara lite högupplösta texturer för att jag ska orka lira igenom något av dem igen.