Inlägg av Shadee

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet

Då var invigningen avklarad. Gillade inte alls hela grejen med elden och att den kastades runt bland massa personer man inte visste vilka de var, eller att det var två personer som tände elden.

Även skumt att man körde allting vid Eifeltornet med en maffig ljusshow, tal och Celine Dion, men skickar iväg elden till en plats där ingen är. Sen det där med elden i ballongen. Skumt.

Aja, nu blickar vi framåt. OS är Invigt och klart och imorgon börjar spelen på riktigt!

Skrivet av Sphere Of No-Form:

90-tals eurodance och nu en smurf med julgransbelysning som kläder.

Haha, ja. Den där smurfen var rejält udda. Sen ska väl maskoten göra ett framträdande också. "En klitoris med ben" som vissa tidningar i Frankrike har beskrivit den som.

Nu är det väl ändå dags att runda av den här invigningen... 🙄

En anledning är iaf att de som tävlar inom någon dag eller redan har börjat (damernas handbollslag t.ex.) brukar inte hinna vara med på invigningen.

Skrivet av Sphere Of No-Form:

Japp, det var rätt. Jag kollade med soundhound på telefonen. Kanonbra app.

Tack! Kul med lite svenskt deltagande, och dessutom ett av mina favoritband.

Var det malmöbandet Royal Republic som spelades under klippet med Minionerna? Lyssnade inte så noga, så kan vara helt ute och cykla också, men tyckte jag kände igen melodin.

Edit: Känns som ett riktigt långskott, måste kika upp det i repris sen och lyssna.

Skrivet av Decado:

Ass Creed nissen som springer och åker zip line mellan taken med OS facklan var ju humor

Kommer att i princip allt som går att se

Ja, blir intressant att se vem som döljer sig bakom masken. Nu spårar det ur ordentligy dock med rymdresor, minioner o grejer.

Skrivet av Sphere Of No-Form:

Kikar lite på invigningen och tycker det är helt ok hittills, 1 timme in. Själva paraden brukar vara aptråkig men här är det ändå uppdelat med musik/dans-framträdanden medans båtarna åker förbi. Gojira var uppfriskande.
Kommer väl främst titta på viss friidrott och lite annat. Pröjsar ändå för Max så man kan ha på det lite i bakgrunden.

Håller med. Brukar vara riktig tröttmössa på invigningen, den här är helt ok.

Skrivet av keffkebab:

Tja, du nämnde Phelps, och även om han säkert var ett större namn, har Sjöström fler mästerskapsmedaljer..

Mm, men Phelps är ett unikum. Han har alltså 23(!) OS-guld över 4 OS, är den främste olympiern genom tiderna och har ett stort antal olika rekord. Ett rejält dragplåster för hela spelen när han var med.

Jag pratar verkligen inte ner Sarah Sjöström, hon är säkerligen topp 10 bästa kvinnliga simmaren genom tiderna. Hon var väldigt framgångsfull under sina bästa år, kanske kan ta medalj detta OS också, och precis som du skriver har hon tagit fler mästerskapsmedaljer än någon annan simmare i långbassäng. Däremot upplevde jag aldrig henne som ett dragplåster för själva OS, på ett sätt som de allra största gjort.

Hade ingen koll på att 3x3 basket var en OS-sport kan jag säga. Verkar rätt skoj att se, en snabbare variant av basket med matcher som är som längst 10 min effektiv tid.

Skrivet av keffkebab:

Nu har jag ju nästan inget sportintresse alls, men Sarah Sjöström?

Ja, hon är ett stort medaljhopp för Sverige - även om hon börjar bli lite till åren. Tänkte dock på generella stora namn, som dominerar sina sporter eller är kända över hela världen och är stora profiler för hela mästerskapet.

Duplantis har dominerat stavhopp och gjort sig känd som den bäste stavhopparen genom tiderna samt förväntas skoja hem OS-guldet och sätta nytt OS-rekord.

Novak Djokovic i tennis kanske?🤔 Flest Grand Slams genom tiderna. Ma Long med sina 5 guldmedaljer i bordtennis, fast det är för liten sport skulle jag tro.

Såh ni föresten att Kanada skickade hem två st ur staben för deras damlag i fotboll. De hade använt drönare och spionerade på motståndarnas träningar.

Skrivet av Andreas Klingberg:

Följer inte os, inte överdrivet intresserad, men tycker absolut inte det ska läggas ner eller dylikt som nämnts tidigare. Kollar väl kanske när nåt stort namn tävlar eller liknande… 😃👍🏼

Ja, det är ju ingen Usain Bolt, Carl Lewis eller Michael Phelps o.s.v. med nå mer som drar publik - och ingen stor prestigeturnering som hockeyn i vinter OS. Fotbollen i OS är rätt kass, U21 turnering med 4st som får vara över 21 tror jag. Samt att proffsen redan spelat en lång säsong och ett stort mästerskap redan (EM och Copa america) och har ligastart om ~1 månad.

Sitter och funderar vilka de stora namnen är i det här OSet, men har svårt att komma på någon på rak arm. Duplantis? 🤔 Missar jag någon uppenbar? Någon på 100m eller längdhopp? Någon inom simning?

Skrivet av nogho:

Sjumanna-rugby hade jag aldrig sett tidigare. Var riktigt skoj! Inte en lugn stund och tacklingar utan dess like. Borde passa dagens ungdomar också då varje match bara är 2x7 minuter och konstant kaos

Såg lite jag också, USA - Uruguay tror jag det var. Kul, men tröttnade rätt fort. Kändes som det blev mål varje gång ett lag hade bollen, det gällde att få till poängen på ett bra ställe så man fick en kort spark för extrapoängen. För några gubbar på plan för att kunna försvara bra tyckte jag.

Fast är det ju precis det här som kul med OS, att se sådant man aldrig sett förut.

Skrivet av Kyrre:

VM och EM i fotboll tycker jag är kul att följa. Men OS tycker är det tråkigaste som finns. På den nivån att man somnar

Ja, när man inte kunde välja själv blev det snabbt rätt trist. Ungefär: Simmning vecka 1, friidrott vecka 2. Slut. Nu kan man välja själv så blir det imo mer intressant.

Skrivet av Joe Swallows:

Jag är väl tråkig som tycker att 100 och 200 meter är roligast. Såg dokumentären ”Sprint” på Netflix vilket pumpade upp intresset ordentligt.

Det är ju två av de största tävlingarna så du är inte ensam om det. Alltid kul att se vem som blir världens snabbaste man.

Intressant med Sprint. Får jag kolla upp. Har ju sett både Break Point och PGA touren innifrån, och de var helt ok. Kör Netflix nu i två månader för att kolla lite av deras exklusiva grejer.

Skrivet av CTI:

Ska kolla in Beach volleybollen och heja på åhman hellvig

Kommer kollas på för mycket sport det är klart.

Kollar OS på MAX.

Kul! Har du laddat upp med någon av kvällstidningarnas OS-magasin, eller hur håller du koll på de olika tiderna?

Skytte på lördag morgon är nästa jag ska se, sen vidare mot fäktning/landhockey, eventuellt herrarnas skateboard sen kl 14.00 bordtennis med svenskt deltagande - både singel och mixed dubbel. Så måste jag hålla ett litet getöga på kanotslalomen som drar igång kl 15.00

Damernas skateboard ser jag fram emot annars, kul att se hon som är 14 år som är med.

Ja, det är lite flummigt när de rullar reruns 24/7 för då missar man när det väl är live.

Tack för tipset att de är igång iaf. Alzeimerfonden som det samlas pengar till så funderar på om eventet är i Sverige? Någon som vet?

Ja, att inte göra den här Rated R känns väldigt märkligt. På samma sätt som det hade varit konstigt att göra Deadpool vs Wolverine som PG13.

Tror tyvärr på fiasko. :/

Skrivet av Ichinin:

Vem vet, kanske finns en marknad för ställen för äldre gamers som vill ha det lugnt och inte höra barnskrik.

Och kanske ett ställe som försöker marknadsföra sig själv och inte dyker upp som en "<Företag X> går i konkurs" nyhet på Fragzone som första gång man hör talas om stället.

Ursäkta om jag låter dryg, men hade du tillhört målgruppen eller varit intresserad av att gå på internetcafe så hade du vetat om Inferno Online. Räcker med att googla "Internetcafe Sverige" så hittar man det. Alternativt hängt på Fragbite, eller följt NiP (som hade eget träningsrum där tills de skaffade eget ställe).

Sådanahär ställen är till för tävlingsinriktat spelade och som jag förstår så är tävlingsinriktat spelande inte så intressant för den stora massan här på FZ. Därav kan det komma som en nyhet för en del.

Att driva ett ställe där äldre kommer för att spela SP-spel tror jag aldrig kommer gå runt tyvärr. Många tycker AAA-spel är för dyra idag, så jag tror inte folk att är beredda att betala ~70:- timme för att spela på ett internetcafè. Plus att då köpa spelet innan, för internetcafèerna lär inte ha råd att köpa någon form av obegränsad licens för alla möjliga AAA-spel. Antar de i så fall måste göra någon deal med utgivarna likt sportbarer gör för att få sända, och det lär inte vara billigt. 😬

Sommar-OS i Paris 2024

Nog behöver forumet en OS-tråd tycker jag. Här är det bara skriva om allt och inget som hör till de olympiska spelen.

Jag har köpt mig en OS-bilaga och har Max-abonnemang, alla abonnemang ger tillgång till hela OS - ingen extra betalning behövs. Vilket innebär att alla ni som hoppade "lifetime" dealen har alla sändningar från hela OS. Övriga kan köpa ett reklamabonnemang för 59:- eller utan reklam för 129:- (tror jag, kan inte priserna utantill). Alternativt sänder Femman en hel del och SVT har ett dagligt magasin med höjdpunkter.

Jag ser fram emot att se mer av lite mindre sporter som inte når huvudsändningarna. Landhockey, bågskytte, pistolskytte, kanotslalom o.s.v.

Hur följer ni andra OS?

Skrivet av Jönsen:

"Fel åsikter"? Hon jämförde det politiska klimatet i staterna med att bli jagad av nazisterna som jude..

FAFO

Så kan man tolka hennes inlägg, och det kanske var inte särskilt smidigt formulerat - även om jag förstår hennes poäng. Såg du videon i inlägget du citerade föresten? Som förklarar situationen bättre än vad kan göra med några rader text.

I en intervju ett tag efter hon blivit avskedad sa hon bl.a. såhär angående den posten:

Defending the post, Carano now said that it “just made sense — don’t hate your neighbor. Before the Nazis were as powerful as they became, you had to make it OK to hate this person next to you. That’s how we get to dangerous places. And history does repeat itself.”

https://ew.com/gina-carano-addresses-pronouns-controversy-and...

"Fel åsikt" satte jag inom parentes för att, som jag skrev, Pedro gjorde samma sak fast han hade "rätt åsikt" så han fick vara kvar i värmen. Det är alltså så jag tolkar Disneys agerande och "rätt" vs "fel" åsikt, och den dubbelstandarden gjorde att jag tyckte hon passade in i tråden.

Niklas Wahlgren har väl försvunnit ur etern efter att åkt dit för att swishat för "massage" på en Thaisalong. Kanske självmant iofs, för han blev aldrig uthängd i media med namn och bild.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/4o4wK9/nojesprofil-d...

Jag skulle säga Gina Carano. Sparkad av Disney för "fel" åsikter på Twitter. Samtidigt kunde Pedro Pascal twittra och jämföra ~50% av Amerikanska befolkningen med nazister utan att Disney anmärkte på det.

Disney nöjde sig inte heller med att bara säga upp henne från Mandalorian (där hon gjorde en bra rollprestation imo) utan skulle även sänka henne publikt efter de avskedat henne. Hon har i princip inte kunnat få jobb i Hollywood sedan dess.

Hon har nu för ett tag sedan, med ekonomisk hjälp av Elon Musk, stämt Disney för felaktigt avskedade och "defamation".

Lite info om situationen, som den var för några månader sedan.