Inlägg av Tomten

Inlägg som Tomten har skrivit i forumet

Ettan kändes fräscht, som ett bättre Medal of Honor. Tvåan spelades friskt på LAN och fyran var väl det sista jag gillade. Struntade i de två efterkommande men spelade Black ops som var lite småintressant, men det fanns inget som helst nytt så sen dess har jag inte spelat något mer ur serien. Svårt att säga vilket som var bäst, ettan troligtvis, men tvåan har jag nog spelat mest.

Det är helt klart årets spel, började inse det strax efter att min ofantligt maskulina muskelkarl skulle visa sin enorma manlighet genom att bryta upp låset på en container och misslyckades. Detta bakslag kunde han inte släppa, hans maskulinitet hade krossats och därmed hamnade han i en djup depression. Game over.

Den stora frågan nu är om detta spel faktiskt slår Witcher 2 och 3 om titeln för världens bästa rollspel...

Åh! HUGO!! Tyngsta skiten som fanns när man var 6 år gammal och förvägrades Doom och Quake av förståndiga föräldrar.

Skrivet av Popski:

Nu har det i och för sig funnits korta och breda svärd så länge svärd funnits. Tveksamt om särskilt många av dessa varit av 1 1/2-handstypen dock. Bilden kan i och för sig ljuga. Det är möjligt att svärden lutar bort från kameran och att det därför ser kortare ut än det är.

Detta är ett praktexempel på ett svärd som är tillverkat av någon som inte förstår sig på svärd. De vill efterlikna ett långsvärd men sannolikt är det så kort för att han ska kunna dra det från ryggen utan att se allt för fånig ut. Detta gör istället att svärdet ser mycket fånigt ut enligt svärdsnördar som undertecknad.

Men herregud, vad är det för proportioner på det svärdet?! Kort och knubbigt, är det Zoltan?

Skrivet av Odin:

För att ett mynt har två sidor sen beror det på vilken sida man står på båda tycker att dom är dom goda. och snälla dra inte in Nazist skiten i detta här.

Imperiet har alltid representerat en blandning av Nazi-Tyskland och Nixon-administrationen. Två politiska krafter som George Lucas hatade.

Skrivet av Ti994a-C64-Amiga-PC:

Har haft det här på min "wishlist" ganska länge nu. Lär bli först "Stygian: Reign of the Old Ones" nu den 26:e och sen över till Disco den 15:e oktober.

Oh, tack för den, hade jag helt missat. Ska jag genast kolla in!

Ska bli jättespännande att prova detta. Sen jag återupptog mitt penna & papper-rollspelande har intresset för datorrollspel fallit som en sten. De är alla så begränsande och misslyckanden leder aldrig till något intressant. Jag hoppas verkligen att Disco håller vad det lovar.

Saknar ju totalt den ångestfyllda och mardrömslika atmosfären från Terminator 1 och 2s framtidsscener. Pass på detta.

Skrivet av gryzor:

Valves kommunist-plattform.

Skrivet av FejkFejksson:

Hela grejen med witcher var ju att det var en stor värld.

Det om något var ju det som var minst viktigt. Storyn, sidostoryn och karaktärerna var det som fick spelet att lysa. Personligen är jag väldigt glad att Cyberpunk blir mindre till ytan.

Age of Empires II: The Age of Commander Keen

____________: Medieval warfare

Skrivet av Popski:

Man får kanske säga "en rätt dålig kopia" då? Brigandiner och och coat of plates (vet inte vad de kallas på svenska) är förmodligen ursprunget till allt nitläder i fantasy. Någon har sett bilder på riktiga rustningar och sedan missförstått vad det är de genetligen ser. Jag har dock sätt replikor på brigandiner med tätt mellan nitarna, även om Geralts var extrem.

Rustningarna och de flesta vapen i The Witcher-spelen är i alla fall hyggligt realistiska med fantasy-mått mätt. Det finns betydligt värre exempel i spel och filmer med taggiga rustningar (Emhyr var Emreis har förvisso en sådan i böckerna innan han blir kejsare) samt abnormt stora klubbor och yxor.

Coat of plates heter plata på Svenska och ja, det är precis vad som har hänt, utsidan avslöjar inte vad som döljer sig innanför och sen någon fann det har nitlädret blivit en del av fantasy-troperna. Ja, de kan sitta tätt, men då ser man ett tydligt mönster som visar hur plattorna bakom sitter, Geralt har allt huller om buller.

Jag är ett jättefan av rustningarna i tvåan och trean, de har väldigt tydliga historiska influenser, men fantasyierade på rätt sätt, samma gäller majoriteten av alla vapen, kläder och arkitektur.

Skrivet av Popski:

Nitlädret ska förmodligen vara någon slags kopia av en brigandine (typ en tröje med överlappande plåtbitar fastnitade på insidan av något tyg/läder). Tveksamt dock om det verkligen är metall under lädret.

Nja, får inte alls den känslan. Brigandiner är inte så tätt nitade och designen i sig ger tydliga vibbar av generisk D&D fantasy. :/

Usch, nitläder. Mindre avskräckande än jättepungarna ändå.

Liksom många hardcore-band har Refused blivit lite mjäkiga på senare år, men det är ändå fortfarande riktigt coolt att de gör musiken till bandet i spelet!

Skrivet av trickeh2k:

Ok, tack!

Jag kan tipsa om att börja med ett rollspel som har enkla regler, huvudfokuset i P&P rollspel (åtminstone enligt mig) ska vara på en spännande story som spelarnas karaktärer känner sig djupt delaktiga i. Regler och grejer kan vara bra om man vill ha tydligare spelregler att förhålla sig till, men kan också komma i vägen om man är ny och främst vill uppleva en häftig historia. Jag kan tipsa dig om att prova någon variant av gratisspelet Lasers & Feelings, eller någon av alla dess (nästan) hundra varianter. Reglerna får plats på en A4-sida, karaktärer skapas kvickt och så är man igång på nolltid.

Här är det bara att välja och vraka, finns allt från cyberpunk till rättegångar som settings: https://writingalchemy.net/resources/lasers-and-feelings-hack...

Jag gillar Obsidian, men tyvärr är jag lite orolig att detta spel ska bli rätt tramsigt. Just fokuset på att "man kan döda allt och alla" är knappast något som känns revolutionerande, det kan jag göra i Doom också. Vad det ska tillföra detta rollspel vet jag inte, får mig bara att tänka på penna och papper-rollspelandets murder hoboing, när spelarna slår ihjäl allt och alla för att det är "kul" till spelledarens enorma frustration.

Skrivet av hannes.theorell:

Wisby Stout?
Kilkenny kan också fungera.

Finns också en Guinness Nitro på utvalda ställen som är rätt trevlig. Ingen hardcore Stout, dock.

Smakade en Kilkenny på nationaldagen, den var rätt trevlig. Ska kolla in Wisby stout härnäst!

Skrivet av Fezk:

Tack för tipsen, ska kolla in dessa nästa tur på systemet!

Har svårt för öl överlag, men stouts gillar jag, en Guinness funkar alltid till exempel. Om någon har tips på liknande som gärna är lite sötaktig och inte så bitter tar jag gärna emot tips!