Inlägg av fr33h33l

Inlägg som fr33h33l har skrivit i forumet

1
Skrivet av Hipshot:

Nu vill jag inte verka för dryg här, även om jag så klart är det, men jobbar grabben ihop sina egna pengar eller?

Han får veckopeng som "basinkomst" och i vissa fall pengar om han gjort något extra bra.

Barn och mikrotransaktioner

Skrivet av Slugger:

Jag som ni andra som kommenterat har inte något emot denna typ av mikrotransaktioner. Det jag dock har något emot är mikrotransaktioner i spel som är riktade delvis mot barn, typ Fortnite eller Roblox. Barn har inte lärt sig "värdet av pengar" och kan lätt lägga sin månads/vecko-peng på något som bara är kosmetika i ett spel, frågan är vilken långvarig effekt det kommer ha när dom inser vad dom "slösat" pengarna på. Hos vänner och släkt med äldre barn (10-års åldern) verkar det ofta som hetsigt i kompisgängen, och lite grupptryck, att man ska ha ett visst skin osv på sina gubbar, vilket leder till att dom önskar sig pengar till just det spelet i julklapp och födelsedag samt bränner allt dom får tag på. (typ frågar om pant osv...)

Vist jag kanske oroar mig i onödan, men jag får lite missbrukar vibbar av det hela... d.v.s att alla pengar man får in oavkortat ska gå till ingame valuta.

Kan bekräfta denna bilden. Vår snart 10-årige son fick sitt första kontokort/PayPal för några månader sedan och vi upptäckte att han brännt nästan 3000 spänn på framförallt Roblox-kosmetika.

Problemet är att det är för lätt / abstrakt (för en 10-åring) att bara klicka på en knapp och så har man grejerna. Kan vara nog så svårt för en vuxen.

Har ingen bra generall lösning på det men vi har försökt hitta en medelväg där han lovar att alltid stämma av innan han köper något (och att kontinuerligt hålla koll på transkationerna). Det är ju samtidigt viktigt att barn i den åldern får börja ta ansvar för sina egna pengar och börja förstå kopplingen mellan "debit" och "credit".

Det skulle vara extra intressant att höra framförallt Respawns syn på just detta med barn och mikrotransaktioner då de är så väldigt tydliga med att de har goda värderingar i övrigt.

1