Inlägg av Renfis

Inlägg som Renfis har skrivit i forumet

Jag är såld! Jag har en spelidé som påminner på många sätt om det som visas i trailern som jag bara önskade att någon kunde göra då jag inte fått tummen ur att försöka lära mig göra det själv i UE eller Unity 😂

Det här kommer jag lätt att köpa när du släpper det 😁

Jag hakade på ubåtståget först vid Silent Service 2 när jag var liten valp. Jag och farsan försökte bräcka varandra med mest tonnage sänkt på patrullerna, men fan vilka minnen och vilket spel.

Tyckte Silent Hunter 1 och 2 var värdiga andliga uppföljare, men fastnade inte alls lika mycket för efterföljande spel. Men nu när jag såg det här blev jag lite sugen 😅

Skrivet av Parzec:

Vet inte om den kan klassas som bäst men Dark Omen har en kampanj jag tyckte var riktigt rolig med bland annat val av uppdrag och underhåll av trupperna. Har också spelat och tyckt om tidigare nämnda Warcraft-serien (2an och 3an), Starcraft 2, flera spel i Command & Conquer / Red Alert serierna och första Dawn of War med expansioner.

Dark Omen! Definitivt värd att bränna igenom oavsett om man gillar Warhammer eller inte. Bra kampanj, bra story, bra spelmekanik.

Ser ändå hyfsat okej ut än idag. Vill dock minnas att det är en pain in the ass att få igång på en modern dator?

Skrivet av Freakon:

Kul att du är igång och gillar det!

Minibossar kan vara helt åt helsike ibland, snabba och sjukt aggresiva. Gärna i sällskap med annat patrask. Du vet säkert det redan och kanske är du en av "dem", men längst ner till vänster på skärmen så dyker det upp en sköldliknande symbol ibland och då kan du använda summons. Det funkar många gånger ute i den vida världen och inte bara på bossar. Varje gång den ikonen dyker upp så tolkar jag det som att "nu jäklar kommer det något farligt". Jag möter alltid det farliga några gånger ensam, men blir det mig övermäktigt och jag inte giter att göra annat så drar jag fram en summon och vips, så var den odöde död.

Vad kör du för build?

Har du några funderingar eller frågor så skriv gärna här och lycka till!

Jag har noll prestige i att göra spelet svårare än vad det behöver vara, så det kommer alltid med en summon när det börjar bli hårigt 😅 Vilket förvisso gör det sjukt jobbigt när man stöter på jobbiga fiender där man INTE får använda summons...

Är typ lvl 45 just nu, startade med Samuraiklassen och har plöjt in det mesta i främst dex och sen str, känns som att jag eventuellt har lite för lite HP just nu dock, svårt att veta riktigt hur mycket man ska spendera på endurance och vitality. Kör med två uchigatanasvärd och undrar om och om igen om jag inte borde kört en magiker, något vapen med längre räckvidd eller kanske en sköld mest hela tiden. Men när man väl får hugga några ggr och bleedeffekten proccar så känns det NÄSTAN värt frustrationen av att inte kunna blocka 😅 Testat att köra Bloodhounds Fang med bägge händerna och det var nog objektivt bättre mot rätt många motståndare, men inte alls lika coolt (dessutom kan man ju använda unsheathe, som bara känns helt rätt)

Skrivet av Kontanjin:

Jag gillade verkligen World in conflict, önskar att det kunde komma en tvåa

Håller med om World in Conflict. Spelat igenom kampanjen ett antal gånger med något års mellanrum. Senast var nog i vintras och jag tycker både grafik och spelmekanik håller bra än idag.

Saknar svarsalternativet "Ja" 😅

Skrivet av Freakon:

Det är i grunden samma typ av spel men det skiljer sig ändå kraftigt åt. Framförallt när det kommer till quality of life och kontroller. Det är väldigt mycket snällare och erbjuder stora möjligheter att göra annat om man fastnar på något svårt samt att summons hjälper mycket (fuck prestige!). Bara en sådan underbar sak som Stake of Marika (checkpoints) som är smart utplacerade gör stor skillnad när det kommer till frustration.

Jag dissade DS1 och DS2 back in the days. Har än idag inte spelat klart något av dem men jag håller Bloodborne, Sekiro, DS3 och Elden Ring som det bäst jag någonsin har spelat. Det finns en väg in för alla till Froms underbara värld, man måste bara hitta den.

Jag vet att det inte är för alla men jag kan verkligen inte rekommendera Elden Ring tillräckligt mycket. Världen blir en bättre plats desto fler Tarnished som vandrar på dess yta!

Uppskattar de av er som tog er tid att berätta lite mer om Elden Ring och köpte det till slut.

Första intrycket när man kom ut i Limgrave var, Wow! Sjukt snygg miljö. Kände att spelet inte var så vansinnigt svårt som jag trodde att det skulle vara, tills jag aggroade hela det första lägret med fiender samtidigt... Kände dock att det var rimligt och betade av samtliga en och en, eller två och två utan större problem för att sedan verkligen få KÄMPA med tomten som går runt med sköld och spjut.

Nu har jag ca 20h spelade och har förvisso inte kommit längre än att jag nyss slog Godrick the Grafted men jag ser fram emot att komma igenom grundspelet och när jag väl är klar med det så kommer jag definitivt köra Shadow of the Erdtree. Är det något som kanske stör mig lite är att majoriteten av striderna med (små)bossar antingen känns omöjliga (lösning, gör annat, levla upp och uppgradera vapen) eller löjligt lätta. Någon enstaka har dock varit perfekta utmaningar, med lagom många dödsfall innan man lyckats

Summa summarum, än så länge, 4/5 i helhet. 5/5 i miljö och stämning, 3/5 när det kommer till balansen och svårighetsgraden

Tack till alla som svarat på min fråga om ER vs DS. Bra och relevant feedback!

Som sagt, jag har haft lite svårt att sätta fingret på vad det är med Dark Souls jag inte gillar, men av det jag sett från ER och av svaren jag fått så kanske det är värt ett försök ändå. Inte för att man har ens nästan lika mycket tid över till att spela som man önskade längre, men ändå 😅

Jag har hört Elden Ring hyllas till skyarna och det SER sjukt läckert ut... Jag har försökt spela Dark Souls men hade sjukt svårt att komma in i det utan att kunna sätta fingret på vad det var.

Min fråga är, är Elden Ring samma spel som Dark Souls med nya miljöer eller finns det en chans att man gillar ER även om DS inte funkade?

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain är väl lite åt det hållet vill jag minnas? Länge sen jag spelade det dock. Har för mig att det är en öppen spelvärld?

Annars valfritt Just Cause (som KAN spelas som en tactical shooter, meeeeeeen)

Spelet är backat! 😁

Nu håller vi tummarna för stretch goals och en vettig EA-produkt så att det här blir det TES som Bethesda inte gett oss än (jag älskade Morrowind, gillade Oblivion och startar fortfarande en ny karaktär i Skyrim varannat år eller så, men det går inte att jämföra med Daggerfall).

Första gången jag faktiskt backar ett Kickstarter-projekt, ror man det här spelet med dess ambitioner i land så kan det nog bli precis hur bra som helst!

Undrar om det här kan stilla suget efter ett nytt Urban Chaos (är det fortfarande spelbart på moderna datorer förresten, någon som vet? Älskade det back in the days)

Varför har ingen ställt frågan när FZs recension kommer och varför har det inte annonserats i artikeln?!? Tänker ni inte recensera spelet ? 😱😭

Skrivet av Trycket:

Hur kommer man in i 1an? Även fast jag vill älska spelet var det trögt

Det är lite trögt i början, men när du kommit någon timme in så bara rullar det på. Mat, sömn och tvagning är inte varken jobbigt eller ivägen. Storyn är riktigt bra, combat blir gradvis lättare, uppdragen underhållande och spännande

Fan vad nice med release i år! Kommer ihåg den olidliga väntan som var med första spelet från det att man såg första bilderna tills man kunde spela!

Jag tror inte man ska haka upp sig på att spelet är P2W bara för att man kan köpa skepp för riktiga pengar. Löser man det bra så ser jag noll och inga problem med att man kan slanta riktiga pengar för genvägar för såna som inte har all tid i världen att grinda.

Ett spel som löst den biten riktigt bra t.ex är Mechwarrior Online, där kan du köpa vilken mech som helst för riktiga pengar, men det är i ärlighetens namn inte skitsvårt att spela till sig tillräckligt med pengar ingame för att köpa sig samma mech utan att spendera riktiga pengar. Det finns några få mechs som släpps då och då som man bara kan köpa för riktiga pengar till en början, men dessa är sällan "bättre" utan snarare bara lite annorlunda. Jag har väl själv runt 1500h i spelet och har drygt 100 olika mechs, både sådana jag köpt för riktiga pengar och sådana jag spelat mig till och mina favoriter är definitivt sådana jag spelat mig till då dessa i min värld i regel varit objektivt bättre.

TLDR:
Man ska inte måla fan på väggen innan spelet är släppt och vi sett hur det ser ut

Saknar också Ignition på listan, men var är Stellaris? Eller Bandits: Phoenix Rising? Domarskandal! Fel spel vann 😅

Eftersom jag aldrig använder skivor längre så undrar jag om jag ens har en läsare i datorn 🤣

Har jag det så kommer jag definitivt plocka hem en del riktiga guldkorn om ingen hinner före. Fin samling med spel!

Uppsagd en gång, hade hunnit jobba runt 5 månader på företaget när det blev uppköpt och skulle omorganiseras. En tredjedel av personalstyrkan fick gå och det var sist in, först ut som gällde.

Hann dock inte med att bli orolig eftersom jag fick nytt jobb så snabbt att jag bad att få bli arbetsbefriad sista två veckorna under min uppsägningstid.