Inlägg av Renfis

Inlägg som Renfis har skrivit i forumet

Skrivet av Trycket:

Hur kommer man in i 1an? Även fast jag vill älska spelet var det trögt

Det är lite trögt i början, men när du kommit någon timme in så bara rullar det på. Mat, sömn och tvagning är inte varken jobbigt eller ivägen. Storyn är riktigt bra, combat blir gradvis lättare, uppdragen underhållande och spännande

Fan vad nice med release i år! Kommer ihåg den olidliga väntan som var med första spelet från det att man såg första bilderna tills man kunde spela!

Jag tror inte man ska haka upp sig på att spelet är P2W bara för att man kan köpa skepp för riktiga pengar. Löser man det bra så ser jag noll och inga problem med att man kan slanta riktiga pengar för genvägar för såna som inte har all tid i världen att grinda.

Ett spel som löst den biten riktigt bra t.ex är Mechwarrior Online, där kan du köpa vilken mech som helst för riktiga pengar, men det är i ärlighetens namn inte skitsvårt att spela till sig tillräckligt med pengar ingame för att köpa sig samma mech utan att spendera riktiga pengar. Det finns några få mechs som släpps då och då som man bara kan köpa för riktiga pengar till en början, men dessa är sällan "bättre" utan snarare bara lite annorlunda. Jag har väl själv runt 1500h i spelet och har drygt 100 olika mechs, både sådana jag köpt för riktiga pengar och sådana jag spelat mig till och mina favoriter är definitivt sådana jag spelat mig till då dessa i min värld i regel varit objektivt bättre.

TLDR:
Man ska inte måla fan på väggen innan spelet är släppt och vi sett hur det ser ut

Saknar också Ignition på listan, men var är Stellaris? Eller Bandits: Phoenix Rising? Domarskandal! Fel spel vann 😅

Eftersom jag aldrig använder skivor längre så undrar jag om jag ens har en läsare i datorn 🤣

Har jag det så kommer jag definitivt plocka hem en del riktiga guldkorn om ingen hinner före. Fin samling med spel!

Uppsagd en gång, hade hunnit jobba runt 5 månader på företaget när det blev uppköpt och skulle omorganiseras. En tredjedel av personalstyrkan fick gå och det var sist in, först ut som gällde.

Hann dock inte med att bli orolig eftersom jag fick nytt jobb så snabbt att jag bad att få bli arbetsbefriad sista två veckorna under min uppsägningstid.

Jag blev inte biten första gången jag testade det, utan lade ner efter inte alltför lång tid. Andra gången jag gav mig på det så var jag hooked. Vad hände med uppföljaren liksom?

Det enda jag kan tycka var lite tråkgit med spelet är att det kändes som att striderna var skitsvåra genom större delen av spelet. Tills dom blev hur lätta som helst (utrustning, skills?)

Grattis alla vinnare och deltagare!

Jag är grymt imponerad av alla som deltagit och petat ut ett lir på vecka. Tycker att det var kul att spela samtliga spel då vartenda ett faktiskt väckte någon form av känsla, vare sig det var julkänsla, myskänsla, nostalgi eller något annat (typ ren och skär skräck!) förmedlat med antingen spelmekaniken, grafiken, musiken eller ljudeffekterna.

Snyggt jobbat och tack för att vi får spela era spel! 💪😁

Har spelat igenom Freedom Fighters X antal gånger och har aldrig tänkt på att det är Hitman-studion som ligger bakom. Det spelet ligger högt upp på listan över spel jag gärna skulle se remake eller uppföljare till. Storyn var lagom cheesy men ändå bra, upplägget och banorna var också riktigt nice!

Skrivet av Jonas Vågström:

Har kommit en bit in men då jag är rätt ny i genren känner jag mig inte riktigt bekväm med gameplayet ännu.

Jag uppskattar mängden vägar man kan ta, men tillåter mig själv att snabbspara med jämna mellanrum för att testa vad som funkar. Blev lite förvånad då jag råkade ha ihjäl en potentiell kompanjon och gillar att de går att undvika många konflikter genom att konversera.

Känner att jag måste ”lära mig” att spela spelet på rätt sätt för att få ut maximal underhållning. Jag lär mig allt eftersom men det är rätt tungt med alla system 😅

Lite charmen med BG3 är väl att det, till skillnad från många rollspel inte egentligen straffar dig för att du misslyckats med ett tärningskast eller ett uppdrag, det enda som händer är att utgången blir något annat än vad du tänkt dig.

Tror största behållningen får man genom att inte spara annat än innan stora strider (tråkigt att dö) och sen bara go with the flow och se vad som händer. Omspelningsvärdet och rollspelskänslan kommer definitivt bli högre då ☺️

Skrivet av KuShO:

Körsbärsvinet ... alltså ja, jo. Det går väl att dricka. Främst tror jag det dricks av parkbänksgubbar, MEN - det går att göra en riktigt schysst körsbärssås på det Tänk rödvinssås fast med detta vinet istället. Passar ypperligt till all form av viltkött.

Haha, EXAKT vad jag använt just den där till! Grillade filé på dovhjort med hasselbackspotatis om jag inte missminner mig 😅

https://youtu.be/30sXq6pA6Lo

Den här snubbens kanal (Nats what I reckon). Skön australiensare som gör helt vanlig vardagsmat från grunden. Hela grejen han kör är att skippa halvfabrikat och färdigrätter/färdiga såser.

Funkar finfint om man vill ha lite inspiration eller underhållning och även som steg för steg guide till någon som inte ens kan koka tevatten typ 😉

Skrivet av AndyZedd:

Dink Smallwood

Vilket också var ett sjukt underhållande spel vill jag minnas!

Sopwith var nog mitt första spel, spelades på en 8086 "släpbar" (innan datorerna blev bärbara på riktigt) dator.
https://www.youtube.com/watch?v=gXpW7PHcaT8

Vill minnas att det fanns ytterligare ett spel på den datorn, men jag kommer inte ihåg vad det var.

Var det inte Grin som gjorde "Bandits"?

Det var inget Interstate '76, men jag vill minnas att jag tyckte det var ösigt! @Bosse, ge mig Bandits 2 🤣

Majoriteten av gångerna jag blivit smälld av en TTV-spelare i Tarkov på ett suspekt vis så har det aldrig funnits ett Twitchkonto med det namnet. Känns som en grej fuskare slänger in i namnet för att man ska tänka att det är ett legit konto

Jag har väl spelat knappt 15h hittills (två olika games med två olika kompisar) och tycker att det känns riktigt lovande. Jag har själv inte stött på någon bugg annat än att jag vid ett tillfälle sett två stockar rulla ner i vattnet som hoppat och studsat konstigt och att Kelvin istället för att stanna hemma och samla pinnar åt mig helt plötsligt dykt upp när jag varit en kilometer bort för att följa med på äventyr (oklart om det är en bugg eller feature, han verkar ju trots allt vara hjärnskadad och kanske liksom jag tycker det är läskigt att vara själv i den där jävla skogen).

Majoriteten av den här tiden har gått åt till att bygga hus, i ärlighetens namn, men åtminstone ca 5h har väl gått till att springa runt och utforska punkter på kartan och grottor, utan att kunna jämföra med The Forest (som jag inte spelat) så tycker jag att grottorna är riktigt stämningsfulla och vissa är rent ut sagt jävligt obehagliga (men så är jag lite harig också).

Anledningen med att nämna att jag har två olika games med ungefär lika mycket tid i bägge är att jag märkt att det skiljt sig ganska friskt i hur jag bemötts av lokalbefolkningen i de olika spelen. I det första så stötte jag på någon enstaka av de som springer på alla fyra innan jag byggde mitt första hus. Sen var det några som hoppade på mig medans jag högg träd och i övrigt var det väldigt lugnt fram tills dess att några upprättgående kannibaler först betraktade mig och sen gick därifrån. En timme senare kom 7-8 stycken gåendes med dålig attityd och ville slåss. I det andra gamet så kunde jag knappt hugga träd under min första timme då det kom våg efter våg av 2-5 av de framåthukade kannibalerna och ville slåss. Sen fick jag knappt besök alls på någon timme. Även Virginia har betett sig lite olika mellan de två olika spelen. Poängen är att jag tycker att hur kannibalerna beter sig är rätt spännande och det är rätt kul att jag hittills haft två väldigt olika upplevelser trots att jag rent spelmässigt gjort typ samma sak i båda spelen (spawnade på samma ställe båda gångerna, gick ungefär samma rutt och började bygga hus på samma ställe båda gångerna). Jag vet inte om det är RNG eller om jag betett mig på ett visst sätt mot invånarna som gjort att jag upplevelserna ändå skiljer sig åt och jag tycker att interaktionerna hittills varit ganska roliga. Särskilt de som inte involverat ond bråd död och jag ser fram emot att prova mer medvetna val i hur man bemöter lokalbefolkningen framöver.

Summa summarum, hittills har jag haft kul och jag tycker att spelet känns proppfyllt med spänning. Det enda jag egentligen ställer mig lite frågande till gällande hela gameplayet är att det känns ganska meningslöst att ens bygga en bas. Nu tycker jag att det är kul att bygga och pilla, men det känns mer som ett särintresse snarare än att ens nästan vara nödvändigt eller knappt ens ge någon större fördel.

Det enda jag stört mig på hittills är avsaknaden av hotkeys för växla mellan till exempel yxa, pilbåge, spjut eller andra bra att ha prylar när jag mest pillar vid mitt hus. Däremot så lägger det till en helt ny dimension av stress och panik att det INTE går fort att växla mellan verktyg när jag är i en grotta och överraskas av fiender jag kanske inte nödvändigtvis vill möta med bara en yxa i handen. Jag hatar det, men gillar det!

EDIT:
Jag har inte heller tittat på några informativa klipp om spelet eller ens läst tips och tricks. Just för att jag vill famla mig fram och själv upptäcka var saker finns, hur världen funkar och själv klura ut hur jag ska göra för att bygga, utforska och överleva. Något som jag tror också bidrar till spelglädjen för mig personligen.

Mechwarrior Online, gratis att spela, pay to look fancy och inget mer. Världens mest välkomnande community. Medelåldern på spelarna är nog runt 30-40år.

Säger man att man är lite ny i början av matchen är det nästan alltid någon som tar sig tid att coacha lite

Ålder: 37 år

Yrke: Arbetsledare på bevakningsföretag

Utbildning: 2 års helt orelaterade universitetsstudier. Utbildad AED HLR-instruktör, en hel drös med branschspecifika kurser i allt från krisstöd och arbetsmiljö till vapen och PDV.

Erfarenhet: 15 år i företaget, ungefär 12 år i olika arbetsledande roller.

Bruttolön: 30k i grundlön, ytterligare 3k i personliga tillägg samt OB på ytterligare 3-5k/månad. Skulle tippa på att snittlönen landar runt 36-38.000/mån

Förmåner: Friskvård, 1000kr/år. Fem veckors semester. Fram tills jag bytte tjänst vid årsskiftet hade jag förtroendetid. I princip obegränsat med övertid om jag önskar. Jobbar långa dagar vilket för mig är en förmån då det innebär att jag jobbar i snitt 14-15 dagar/månad.

Skrivet av Kyrre:

Coolt! Hoppas dom kan ta fram Fallout 3 och 4 i det gamla perspektivet

Jag tillhör ju skolan som tycker att Fallout och Fallout 2 är betydligt bättre spel än dess uppföljare just på grund av att det var isometriska cRPG-spel.

Nu tycker jag hyfsat bra om Bethesdas versioner, men herregud vad jag önsker att Interplay bara fortsatt pumpa ut old school Fallout, så jag delar helhjärtat din förhoppning

Skrivet av henkka:

Spökhuset, eller Ocean House Hotel som det heter ingame kan vara en av de mest minnesvärda spelupplevelserna någonsin.

*Hur f*n kan det redan ha gått 18 år sedan jag spelade det första gången? 😮😨

Kan vara den mest skitnödiga spelupplevelsen jag någonsin haft. Puls och kallsvett var bara förnamnet första gången jag spelade igenom den banan. Otrolig stämning!