Inlägg av Renfis

Inlägg som Renfis har skrivit i forumet

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain är väl lite åt det hållet vill jag minnas? Länge sen jag spelade det dock. Har för mig att det är en öppen spelvärld?

Annars valfritt Just Cause (som KAN spelas som en tactical shooter, meeeeeeen)

Spelet är backat! 😁

Nu håller vi tummarna för stretch goals och en vettig EA-produkt så att det här blir det TES som Bethesda inte gett oss än (jag älskade Morrowind, gillade Oblivion och startar fortfarande en ny karaktär i Skyrim varannat år eller så, men det går inte att jämföra med Daggerfall).

Första gången jag faktiskt backar ett Kickstarter-projekt, ror man det här spelet med dess ambitioner i land så kan det nog bli precis hur bra som helst!

Undrar om det här kan stilla suget efter ett nytt Urban Chaos (är det fortfarande spelbart på moderna datorer förresten, någon som vet? Älskade det back in the days)

Varför har ingen ställt frågan när FZs recension kommer och varför har det inte annonserats i artikeln?!? Tänker ni inte recensera spelet ? 😱😭

Skrivet av Trycket:

Hur kommer man in i 1an? Även fast jag vill älska spelet var det trögt

Det är lite trögt i början, men när du kommit någon timme in så bara rullar det på. Mat, sömn och tvagning är inte varken jobbigt eller ivägen. Storyn är riktigt bra, combat blir gradvis lättare, uppdragen underhållande och spännande

Fan vad nice med release i år! Kommer ihåg den olidliga väntan som var med första spelet från det att man såg första bilderna tills man kunde spela!

Jag tror inte man ska haka upp sig på att spelet är P2W bara för att man kan köpa skepp för riktiga pengar. Löser man det bra så ser jag noll och inga problem med att man kan slanta riktiga pengar för genvägar för såna som inte har all tid i världen att grinda.

Ett spel som löst den biten riktigt bra t.ex är Mechwarrior Online, där kan du köpa vilken mech som helst för riktiga pengar, men det är i ärlighetens namn inte skitsvårt att spela till sig tillräckligt med pengar ingame för att köpa sig samma mech utan att spendera riktiga pengar. Det finns några få mechs som släpps då och då som man bara kan köpa för riktiga pengar till en början, men dessa är sällan "bättre" utan snarare bara lite annorlunda. Jag har väl själv runt 1500h i spelet och har drygt 100 olika mechs, både sådana jag köpt för riktiga pengar och sådana jag spelat mig till och mina favoriter är definitivt sådana jag spelat mig till då dessa i min värld i regel varit objektivt bättre.

TLDR:
Man ska inte måla fan på väggen innan spelet är släppt och vi sett hur det ser ut

Saknar också Ignition på listan, men var är Stellaris? Eller Bandits: Phoenix Rising? Domarskandal! Fel spel vann 😅

Eftersom jag aldrig använder skivor längre så undrar jag om jag ens har en läsare i datorn 🤣

Har jag det så kommer jag definitivt plocka hem en del riktiga guldkorn om ingen hinner före. Fin samling med spel!

Uppsagd en gång, hade hunnit jobba runt 5 månader på företaget när det blev uppköpt och skulle omorganiseras. En tredjedel av personalstyrkan fick gå och det var sist in, först ut som gällde.

Hann dock inte med att bli orolig eftersom jag fick nytt jobb så snabbt att jag bad att få bli arbetsbefriad sista två veckorna under min uppsägningstid.

Jag blev inte biten första gången jag testade det, utan lade ner efter inte alltför lång tid. Andra gången jag gav mig på det så var jag hooked. Vad hände med uppföljaren liksom?

Det enda jag kan tycka var lite tråkgit med spelet är att det kändes som att striderna var skitsvåra genom större delen av spelet. Tills dom blev hur lätta som helst (utrustning, skills?)

Grattis alla vinnare och deltagare!

Jag är grymt imponerad av alla som deltagit och petat ut ett lir på vecka. Tycker att det var kul att spela samtliga spel då vartenda ett faktiskt väckte någon form av känsla, vare sig det var julkänsla, myskänsla, nostalgi eller något annat (typ ren och skär skräck!) förmedlat med antingen spelmekaniken, grafiken, musiken eller ljudeffekterna.

Snyggt jobbat och tack för att vi får spela era spel! 💪😁

Har spelat igenom Freedom Fighters X antal gånger och har aldrig tänkt på att det är Hitman-studion som ligger bakom. Det spelet ligger högt upp på listan över spel jag gärna skulle se remake eller uppföljare till. Storyn var lagom cheesy men ändå bra, upplägget och banorna var också riktigt nice!

Skrivet av Jonas Vågström:

Har kommit en bit in men då jag är rätt ny i genren känner jag mig inte riktigt bekväm med gameplayet ännu.

Jag uppskattar mängden vägar man kan ta, men tillåter mig själv att snabbspara med jämna mellanrum för att testa vad som funkar. Blev lite förvånad då jag råkade ha ihjäl en potentiell kompanjon och gillar att de går att undvika många konflikter genom att konversera.

Känner att jag måste ”lära mig” att spela spelet på rätt sätt för att få ut maximal underhållning. Jag lär mig allt eftersom men det är rätt tungt med alla system 😅

Lite charmen med BG3 är väl att det, till skillnad från många rollspel inte egentligen straffar dig för att du misslyckats med ett tärningskast eller ett uppdrag, det enda som händer är att utgången blir något annat än vad du tänkt dig.

Tror största behållningen får man genom att inte spara annat än innan stora strider (tråkigt att dö) och sen bara go with the flow och se vad som händer. Omspelningsvärdet och rollspelskänslan kommer definitivt bli högre då ☺️

Skrivet av KuShO:

Körsbärsvinet ... alltså ja, jo. Det går väl att dricka. Främst tror jag det dricks av parkbänksgubbar, MEN - det går att göra en riktigt schysst körsbärssås på det Tänk rödvinssås fast med detta vinet istället. Passar ypperligt till all form av viltkött.

Haha, EXAKT vad jag använt just den där till! Grillade filé på dovhjort med hasselbackspotatis om jag inte missminner mig 😅

https://youtu.be/30sXq6pA6Lo

Den här snubbens kanal (Nats what I reckon). Skön australiensare som gör helt vanlig vardagsmat från grunden. Hela grejen han kör är att skippa halvfabrikat och färdigrätter/färdiga såser.

Funkar finfint om man vill ha lite inspiration eller underhållning och även som steg för steg guide till någon som inte ens kan koka tevatten typ 😉

Skrivet av AndyZedd:

Dink Smallwood

Vilket också var ett sjukt underhållande spel vill jag minnas!

Sopwith var nog mitt första spel, spelades på en 8086 "släpbar" (innan datorerna blev bärbara på riktigt) dator.
https://www.youtube.com/watch?v=gXpW7PHcaT8

Vill minnas att det fanns ytterligare ett spel på den datorn, men jag kommer inte ihåg vad det var.

Var det inte Grin som gjorde "Bandits"?

Det var inget Interstate '76, men jag vill minnas att jag tyckte det var ösigt! @Bosse, ge mig Bandits 2 🤣

Majoriteten av gångerna jag blivit smälld av en TTV-spelare i Tarkov på ett suspekt vis så har det aldrig funnits ett Twitchkonto med det namnet. Känns som en grej fuskare slänger in i namnet för att man ska tänka att det är ett legit konto