Inlägg av Freakon

Inlägg som Freakon har skrivit i forumet

Skrivet av Karmak:

Fortfarande ingen aning om storyn i nån av fromsoftwares souls spel. Men är inte heller därför jag spelar dom så har inte lagt någon energi på att förstå storyn

Så var det för mig under en väldigt lång tid. Och det är väl egentligen fortfarande så då jag har svårt att sy ihop världen, loren och storyn. Åtminstone när det kommer till att förklara den för andra.

Detta är dock något jag har kommit att älska. Det är spännande att spela om spelen för man lär sig eller upptäcker alltid något nytt.

Exempelvis under min senaste omspelning av Elden Ring så intresserade jag mig för Madness som är en kategori av status/magi. Det öppnar upp en helt ny värld för rollspelande. Karaktärer får ett annat värde, diverse vapen och rustning fyller plötsligt en funktion, ordningen man gör saker förändras, ny lore visar sig, nya områden att utforska, slutet ändras. Jag fördjupade mig också i karaktären Shabriri som jag trots 400 timmar aldrig har lagt vikt vid. Det var en fantastisk resa.

Det är för mig helt mindblowing hur andra människor har kunnat tänka ut och skapa detta mästerverk.

Edit: vill nämna att Dark Souls story är sinnesjukt bra och enhetlig. Tog mig flera år att se det, men nu när jag gör det så kan jag inget annat än att svimma vid tanken på att den storyn/världen faktiskt finns.

Bg3 för hela slanten. Ny runda med ny karaktär. Efter blott en timme så har det hänt flera grejor som jag aldrig hade kunnat tänka mig. Reaktioner och dialoger som leder till faktiska konsekvenser endast baserat på min ras. Djupet är helt otroligt.

Politiksimulator. En studie i hur propaganda skapar extrema beteende hos intet ont anande individer.

Kanske redan finns iofs?

Skrivet av Johan Lorentzon:

Football manager vet jag inte. Men CK3 funkar faktiskt riktigt bra då de anpassat gränssnittet på ett bra sätt för konsol. Sen föredrar jag nog också PC, men det är rätt skönt att sitta i soffan och se över sitt kungadöme också.

Detta glädjer mig att läsa. Vill gärna spela spelet på PS5 men var orolig över kontrollen.

Skrivet av HiRoller:

Han har rätt.

Ingenting längre. Slutade med godis/läsk/kakor/snacks för ett par månader sedan. Ett par undantag har skett, blev exempelvis bjuden på glass av jobbet och det hade känts otrevligt att tacka nej.

Men annars ingenting och det känns jätteskönt. Mår bättre, är slankare och sparar mycket pengar. De första veckorna var jobbiga, det fanns tillfällen då jag blev helt yr och illamående. Antar att kroppen fick lite av en chock av att gå från stora mängder socker varje dag i flera år till noll.

Jag har inget vettigt att säga utöver att jag, från botten av mitt hjärta, älskar Elden Ring.

Skrivet av ZF:

- Rom. Vanlig kommentar från average Cladivs, precis innan det gick åt skogen.

Hehe, sant. Men det är ändå bara så det är. Allt kan gå åt pipan, likt Rom, men innan dess är det bara att njuta och ta del av alla möjligheter.

Skrivet av Mr_Qi:

Det beror ju på vad du baserar "bästa" på.
Själv anser jag att vi lever fruktansvärt dåligt, vi har tappat allt och kommer säkerligen ha ihjäl varandra med kärnvapen till slut. Om vi inte redan dödat varandra i girighetens namn innan dess.
Västvärlden är smutsig, girig, egoistisk, enkelspårig, onaturlig, korkad, ful och besatt av ägande.
Pengar > Hälsa

Det är sant angående bästa. Jag menar på hälsa, ekonomi, utbildning, frihet, teknik, med mera. Rent generellt så lever alla längre och friskare liv med enorma möjligheter att forma sin framtid. Till och med hemlösa har smartphones liksom.

Håller inte alls med om ditt sista stycke. Skit finns, absolut. Men det är inte så nattsvart och hemskt som du målar upp. Västvärlden är fri och skänker möjligheter för mer eller mindre vem som helst att göra något bra av sitt liv. Att folk inte gör det är trist, men det är individers fel, inte samhällets.

Skrivet av SWEBarb:

Va snackar du om ? väst håller på att gå under, vanliga människor med hederliga jobb har knappt råd med något...

Det är en stökig tid, absolut. Men faktum kvarstår att det är väldigt många som har det väldigt bra jämfört med övriga världen. Kraftig majoritet av de i väst lever bättre än människan någonsin har gjort. Detta gäller på många andra platser även utanför väst, men där finns, tyvärr, fortfarande mycket skit i form av extem fattigdom, svält och annan misär.

Skrivet av BroderTuck:

Gör en nedskärning på din egen lön annars snackar du rappakalja.
Elon musk ska få 500 miljarder kronor i bonus när han slutar medan det fortfarande är hemlösa och fattiga.
Vad är det för samhälle vi lever i egentligen?

Vi (västvärlden) lever i de överlägset bästa samhällen som någonsin har existerat.

Finns brister såklart, men överlag är det väldigt bra för väldigt många.

Skrivet av SWEBarb:

Varför säger du så ?

Skrivet av Bullen86:

Nej, man märker tydligt att folk reflekterar sina känslor från själva trailern. Jag var själv kritisk mot "fortnite" tonen, men väntar med att döma ut spelet än efter att ha sett teasern, som inte alls ser ut som trailern.

Vänta och se är klokast. Även om stilen, i mina ögon, är horribel så kan känslan ändras.

Skrivet av Bullen86:

Kan vissa chilla lite med sin kritik tills ni har fått se riktig gameplay? Har ni helt missat teasern (länken finns i artikeln) från igår, som fick spelet att se mycket bättre ut än den märkliga tonen från trailern.

Känns som folk bara läste huvudrubriken och hoppade direkt in och kommenterade utan att läsa själva artikeln i sig...med tanke på att knappt någon grundar sin åsikter från teasern. Förstår verkligen inte fenomenet som sker varje gång, att döma ut något från en sketen trailer, när vi får gameplay om bara någon timme.

Vänta och se, sedan kan ni göra en mer rättvis bedömning, än att redan nu stå med era högafflar. Ser det sedan lika dåligt ut som trailern, vilket jag inte tror efter teasern, så fine.

Vi har sett stilen spelet har och det är vad folk är kritiska/skeptiska till. Hur kan det vara något konstigt?

Högafflar ser jag inte röken av.

Jag har haft perioder då jag nojar extremt över om jag har glömt att låsa eller stänga av något. Har flera gånger vaknat mitt i natten och åkt ner till jobb för att dubbelkolla så att dörren är låst/diskmaskinen avstängd/etc.

Ett tag så provade jag att lavetta mig i ansiktet i samband med låsning/avstängning och det funkade okej. Då fanns det ett minne inpräntat i hjärnan som jag kunde lita på.

Idag har jag uppgraderat metoden till att säga högt för mig själv "Jag har låst dörren" eller "Jag har stängt av diskmaskinen". Det funkar.

Likt andra så tilltalas jag inte av spelets estetik. Varningsflagg på att fokus har lagts på fel grejor och fel publik.

Återstår att se om gameplay ser vettigt ut. Håller tummarna.

Skrivet av Zensu:

Elden Ring, för 98473598374589 gången!

Denna gubbe var dock väldigt viktig, fixade mig en "perfekt" faith build till kommande Shadow of the Erdtree! Hyyyyyype!

Samma här! Älskar faith/strength/dex, riktigt kul och mäktigt. Cipher Pata är ett riktigt grymt vapen, likaså Blasphemous Blade. Lightning Spear är alltid skönt att ha.

Speccade om mot slutet för att prova flera varianter av bleed där jag fastnat mest för Mogwyns Sacred Spear, Reduvia och Rivers of Blood.

Tycker dock fortfarande att Ongabonga-builds är roligast.

Är iaf klar inför expansionen, känns riktigt bra!

Skrivet av Gertzy:

https://youtu.be/VyCs1k8J8MM

Kanske inte blev exakt så fantastiskt som en hoppats, men det var långt ifrån värdelöst eller ens dåligt! En av deras bättre på flera år skulle jag säga!

https://youtu.be/EC20gLfUHeA

https://youtu.be/jx8WN9fY22M

Mycket bättre än utannonseringstrailern imo!

https://youtu.be/ykgkdU1NJUU

https://youtu.be/u7CGFPbfSCY

https://youtu.be/N14JSXhgAeQ

https://youtu.be/qiCDmeW9eac

Måste säga att showen var riktigt bra! Blev imponerad.

Skrivet av Babooshka:

Aaah, då fattar jag haha! Well…jokes on me I guess 😄

Skämt som behöver förklaras är inte bra skämt.

Du har ryggen fri här! 😎👍

Kan inte känna hype. Är helt övertygad om att det leder till besvikelse med tanke på hur dåliga MS är på att förstå spelbranchen.

Blir gärna positivt överraskad, men till och med det tänket tror jag leder till besvikelse.