Inlägg av MickeD

Inlägg som MickeD har skrivit i forumet

1

Jag klarade Rainbow Islands på C64 när jag var 7 år

Skrivet av Freakon:

Det kan jag visst. Exempelvis ska du få ihop flera olika språk i kombination. Legacy-kod som bara hänger med, en mindre begåvad praktikant som uppnådde ett kortsiktigt positivt resultat men som sedan visar sig vara ogenomtänkt och avsaknad av logik.

Du utgår från att folk tänker logiskt vilket inte stämmer alla gånger. Då blir det kortsiktiga lösningar och vips så har du en ologisk struktur framför dig.

Det beror väl väldigt mycket på vilket företag/vad man jobbar med? Dessutom är det nog inte så ologiskt, då har man oftast läst på för lite (min erfarenhet). Vad gäller "mindre begåvad praktikant" => hört talas om PR? Det är till just för att undvika att dålig kod hamnar i "master". Eller?

Att människor inte alltid tänker logiskt håller jag dock med om, därför är det viktigt att arbeta med processer och riktlinjer 👍

Alundra!

Skrivet av Freakon:

Det kräver en viss typ av person. Arbetet är monotont och tråkigt. Som att ständigt lösa ett pussel som många gånger saknar logik.

Näe du kan väl inte på allvar påstå att programmera är som att lösa ett pussel som många gånger saknar logik? Vad för problem har du då arbetat med att lösa?

Om något är väl programmering snarare att på ett LOGISKT och gärna tydligt sätt (för andra programmerare mm) lösa ett problem/utmaning?
Att däremot få fram en tydlig kravbild är en annan femma

Det är iaf min erfarenhet efter ca 5-6 år i branchen där jag kodat i framförallt php, js, java, python, c++.

Alundra 2 tveklöst!

Alundra 2 var min största besvikelse

1