Inlägg av Popski

Inlägg som Popski har skrivit i forumet

Skrivet av Laddemannen:

Ge mig sikte på pilbågen så är jag med!

Nu finns det armborst man kan ta till istället. Långsammare men betydligt enklare att sikta med.

Skrivet av Thane:

Ubisoft season pass till Outlaws: 2dlc och extra uppdrag.

Cd Projekt Red expansion pass till The Witcher 3: 2dlc.

Ett företag hyllas och det andra ska brännas till marken.

Om Outlaws DLC ens är i närheten av att vara lika bra och matiga som de i TW3 (Blood and Wine tog väl sisådär 30 h att klara) så ska jag äta upp min hatt.

I spelet The Godfather så steg man inom maffian från associate till boss of the bosses. Även när man var det senare så var man tvungen att ränna runt och råna butiksägare och panga på andra gangsters. Tvivlar på att någon maffiaboss över huvud taget beblandat sig med såna saker.

Skrivet av Foxmulder:

18/04? Tänk så är det en hint om året det utspelar sig i? 1804. 300-400 år efter det som hände i första spelet. Jackan/rocken på bilden fick mig att tänka på 1800-talet.

Edit: Heliga romerska riket föll 1806, finns ju helt klart en story där, om det skulle vara så.

Jag tänkte också på 1800-tal. Kläderna ser definitivt inte ut att höra hemma i medeltiden i alla fall.

Skrivet av Margy:

Filmerna spelas in i 24 bilder per sekund. I PAL-versioner spelar men helt enkelt upp samma film i 25 bilder per sekund. På 24 sekunder hinner alltså en PAL-utgåva med att visa 25 sekunder av filmen.

En normal film blir några minuter "kortare" i PAL-versioner.

Om man sätter igång en bioversion och en svensk VHS-utgåva av samma film samtidigt blir videon färdig några minuter före.

Om man är van att lyssna på filmmusiken från någon film så kan man märka att tempot och pitch går upp en aning när man tittar på en PAL-version.

Precis. Filmer i PAL-området har 24/25 (96%) av originalets speltid. Blev ibland konfunderad av det där när man tittade på film. När jag jämförde med vad wikipedia/IMDb sa så var filmerna alltid lite kortare. Undrade då om jag hade fått tag på någon cencurerad version.

Skrivet av ZF:

Vad alla ser är faktiskt 60 FPS max.

Sen i vilken grad man bryr sig om vilka av de bilderna som går utöver det man ser är en annan sak.

Kul bonusfakta: Katter ser bara i 50 FPS. Men jag skulle ju inte vilja tävla i en reaktionstest med en katt för det.

Våra ögon ser inte i Hz. Våra ögon ser en kontinuerlig ström. Vi kan dock luras att tro att stillbilder som uppdateras snabbt är något som rör på sig kontinuerligt. Var gränsen går för hur många Hz som behövs verkar vara individuellt.

KGBox.

Skrivet av Freeman79a:

Igen. Inga källor. Har tittat igenom och läst. Namn. Vilka är det som har sagt det? Så.... Nej inga källor.

Du verkar inte förstå skillnaden mellan vetenskapliga källor och journalistiska källor. Hade detta varit en vetenskaplig artikel så hade källorna, för att bara trovärdiga, pekat tillbaka på någon slags forskning. Detta är dock ingen vetenskaplig artikel utan en som handlar om tv-spel. Källan för FZ är alltså den här Chris Dring. Dring har i sin tur källor han inte vill namnge, vilket är vanligt inom journalistik.

Hurvida Dring är en tillförlitlig källa får man själv avgöra. Han verkar i alla fall vara rutinerad.

Ditt raljerande om SAAB är bara tramsigt. Dels så existerar SAAB fortfarande och dels så är din tillförlitlighet knappast i nivå med Drings.

Mitt intresse för The Elder Scrolls dog i samma stund som jag halkade in på The Witcher 2. Jag förstår dock de som föredrar den enorma friheten i TES men själv slår en bra historia detta 7 dagar i veckan.

Älskar spelserien p.g.a. atmosfären och världen även om skönhetsfläckarna är rätt många och stora. VR intresserar mig inte. Vill hellre har mer av Artiom.

Skrivet av Alexraptor:

Skulle inte ens spela det om det betalade mig. Bara faktumet att man flyger runt på havet, som en motorbåt och skjuter raketer och eldkastare på varandra, är fullständigt befängt.

Skulle säga att det har mer gemensamt med steampunk än 1700-talet och piratliv.

För att inte tala om rammar på segelfartyg. Den som tror att det är en bra idé har inte tänkt klart.

I princip enbart solo. Då och då bvlir det dock couch co-op med FIFA/PES.

Skrivet av LancelotSwe:

De får verkligen sluta upp med fler expansioner, har knappt tillräckligt med plats på xboxen längre.

Samma för mig.

Skrivet av Alexraptor:

Du har så klart helt rätt. Dock var det mer skalan av förstörelse som jag tänkte på.

Första PoTC skildrade slag mellan piratskepp ganska bra men den scenen tyckte jag var löjeväckande. Att ett första rangens linjeskepp förvandlades till flisor med automateld från ett par mindre skepp, köpte jag helt enkelt inte.

Ja, just den scenen är inget vidare. Skeppet ser ut bli söndertrasat av Bismarck.

Första PotC är en trevlig matinéfilm. Sedan blev det stadigt sämre (har bara sett de tre första). Som film betraktat så är MaC galet mycket bättre. Samma sak gäller realistiska stridsscener. Jag tror dock fortfarande att ett piratspel har mer att hämta från PotC.

Skrivet av Alexraptor:

Verkligheten? Sämsta scenen att välja som exempel! Och något som jag skulle älska att se i ett spel!

Det HÄR är en mer korrekt skildring av verkligheten.
https://youtu.be/MZHGpMtaEOU?si=Zx5zTurICyZFt8Oh

Master & Commander är en mycket bra krigsfilm. Däremot är det just en krigsfilm och inte en piratfilm. Filmen utspelar sig under Napoleonkrigen på 1800-talet och det går nog inte att översätta detta direkt till piratverksamhet några hundra år tidigare. Vapen och fartyg hade utvecklats en hel del (även om det ytligt bara ser ut som segel och flintlås) och flottan med marinkårssoldater är inte direkt buckanjärer.

Ett piratspel får gärna ta en del från Pirates of the Caribbean men tona ned/ta bort det övernaturliga. Ett helt realistiskt piratspel skulle nog inte bli så roligt att spela.

Lösningen är att man prioriterar och sedan låter det ta sin lilla tid. Just nu håller jag på med Cyberpunk 2077. Startade när 2.0 kom och det får helt enkelt ta sina månader.

Skrivet av Quenya_92:

Vem tror ni O’Hara spelar i The Last of Us?

Levs mamma eller seraphite-ledaren.

Ärrledaren med kniven från trailern är även min gissning.

Med tanke på att serietidningarna som släptts har hållit en väldigt blandad kvalitet så är jag tveksam till om det är en sån bra idé att göra en spelversion på den kommande.

Minns att jag snabbreste en hel del i Dragon's Dogma i alla fall. Den världen kändes verkligen inte levande och storyn var meh.

Påminde om både Return to Castle Wolfenstein och Uncharted. Känns lovande.