Inlägg av Skunke

Inlägg som Skunke har skrivit i forumet

Skrivet av Majoren:

Okej, lite skönt ändå, då kan jag räkna ut Xbox som ett helt irrelevant format nu för min del.

Den dag storspel slutar släppas fysiskt så slutar jag köpa nya spel. Indiespel/småspel undantagna.

Nja, vad gäller t.ex. Steam så har du bara köpt det tills de drar tillbaka licensen. Då är dina spel puts väck. Snopet.

Fast nu var det ju inte det saken handlade om. Personen jag citerade skrev att ” Folk är för korkade som "köper" digitalt, med månadsavgifter och årskostnader på flera tusen.” och mig veterligen är det inga tusentals kronor i årsavgifter för att äga sitt digitala spel.

Sen är det som du säger, skulle licenser dras tillbaka så har du inget spel (vilket är en dålig deal för steam/tillverkaren) .
Men resultatet blir ungefär samma med skiva idag, lycka till att få igång den om servrarna med uppdateringarna (eller till och med hela spelet då vissa skivor bara kommer med en start-fil) är bortplockade.
Så skiva eller helt digitalt idag är samma skit.

Skrivet av ohGr:

Köpte nog säkert över 100 fysiska xbox, playstation och nintendo spel under förra året.
Alla begagnat och superbilligt.
Folk är för korkade som "köper" digitalt, med månadsavgifter och årskostnader på flera tusen.
Våga vägra digitalt, abonnenmang och månadskostnader.

Varför skulle man få årskostnader på för flera tusen för att man köper spel digitalt? Ett köpt spel är ett köpt spel.

Skrivet av Sphere of No Form:

Kommer kosta 50 dollar och vara lika långt som första spelet, så ca 7-8 timmar? Enbart digital release.

https://twitter.com/VGC_News/status/1748080943733293211

Att detta skulle vara ett svar på God of War är väl lite tveksamt.

Trodde det var ett svar på Gran Turismo.. Vem har sagt att det ska vara ett svar på God Of War? Är ju väldigt olika typer av spel !

Skrivet av Frezy_man:

Gött då kan jag spela med pöjkarna ikväll 😊

Ok 👍 men vad är flaskhalsen egentligen?
Kanske är så det brukar vara i multiplayerspel vid stora uppdateringar?

Bra fråga, vet inte varför dom väntar. Ok att serverpressen blir stor men det borde vara innebära väntetid för att komma in..

Skrivet av Frezy_man:

Ja det är ordentligt med downtime. Efter eventet blev vi utkastade. Kl 20.20? Nu är kl 08.20. Det har alltså gått 12h. Vad är det som är så jävla svårt att hålla spelet uppe? 😊 Det är ju inte första gången Fortnite går över till ny säsong. Förvisso så genererar nytt chapter nytt intresse för spelet som håller det fräscht. Men snacka om förlorade intäkter. 10 miljoner spelare som inte kommer in under 12 timmar!

Mellan säsong 3 och 4 var ju servrarna nere i 2-3 dygn, loggade man in så låg bara ens avatar och flöt på en bräda i vattnet (efter något som hände i eventet) så det verkade ha varit ett planerat långt avbrott.. Så epic räds inte avbrott mellan säsongerna.

Skrivet av BooliBoo:

Kommer inte detta till gamepass snart? För skulle inte alla spel under Microsofts paraply komma dit eller blir det först när de skaffat olika nivåer?

Activisions spel börjar komma 2024 till gamepass. Dom har dock inte sagt när och vilka spel som kommer först.
Men kostar CoD 900 spänn så kan jag lika gärna vänta med att spela det tills det hamnar på gamepass, så jäkla spännande spel är det inte.

Fast hela den här ”MS vill köpa Nintendo” läckan är väl snarare att göra en höna av en fjäder?
Det var väl någon som inte hade riktigt koll på spelmarknaden inom Ms som mailat Phil Spencer och undrat om det inte gick att köpa Nintendo och han svar hade väl varit något i stil med ”det vore kanon men det går inte”..

Sådant prat om uppköp hit och dit förekommer hela tiden inom alla branscher och det vore snarare konstigt om någon inom MS inte haft dom idéerna.

Är supernöjd med både min Series X och grabbens Series S men Ms behöver verkligen få ut fler storspel!
Dom kommer aldrig ”vinna” denna generation (vilket iof inte är det viktigaste mer än för alla idiotiska fanboys) men om dom vill skapa bra förutsättningar inför nästa generation behöver dom verkligen lägga i ett par växlar till!

Child Of Light’s soundtrack är överlägset allt! Fångar verkligen hela essensen i spelet och det enda soundtrack som fått mig att börja lyssna på artisten som ligger bakom verket (Cœur De Pirate)

Nu är ju Super Mario World det bästa spelet som gjorts (och tycker man något annat så har man fel) och ska ha 10 på en 5 gradig skala men överlag så håller ju Mario en hög nivå 👌

Super Mario Land är underskattat, man förstår nog inte storheten i det spelet om man inte var en liten skitunge med en GameBoy när det spelet släpptes 😊

Skrivet av naess91:

Det är ju det jag menade . Det passar fortnites löjliga sätt. Borde inte ens vara i närheten av COD

Med tanke på att CoD blivit tramsigare än fortnite dom senaste 3 åren så passar det alldeles utmärkt. CoD blir ju extra töntigt just pga att det tror sig vara ”sååå mörkt och coolt och häftigt” (redan där är det töntigt.. åtminstone om man är över 15) sen kryddas det av ”notice me anime bling” och till slut får det ju Fortnite att verka som finkultur.

Skrivet av naess91:

Jo men fortnite är ju löjligt så det passar ju i det spelet

Varför skulle det vara löjligare än CoD? Fortnite låtsas iallafall inte vara något annat än en tramsig shooter medan CoD vill verka så seriös och häftig men är full med trams, glitter och töntigheter..

Själv tyckte jag att DMZ läget var skoj i början men även det har ju sabbats.

Skrivet av MasonDixon:

Nu spelar jag mest på PS5 och ganska lite på Xbox men varje gång jag startar upp Xboxen så blir jag helt förvirrad, det tar mig 5 minuter att navigera fram för att hitta ett spel. Hela systemet är klottrat med för mig helt onödig information, reklam och appar. Det är mycket möjligt att det går att ändra grundinställningar för att förbättra detta men spontant har jag alltid avskytt när ett UI på en produkt jag betalt för slänger en massa reklam i ansiktet på mig. Jag får starta upp xboxen idag och se om det har blivit bättre.

Jag tror det delvis handlar mycket om vad man är van vid men att PS5 har en mycket enklare och renare användarupplevelse är objektivt sant.

Har gått över till Xbox från Ps (4 och 5) och kört mest Xbox dom senaste två åren och borde då ha vant mig men jag håller med: xboxens menyer är hopplösa! Där har Sony lyckats bättre (även om jag tycker att Ps5 tappade i menyerna gentemot Ps4).

Skrivet av Rhymst:

Hur får man den nya instrumentpanelen? Download på Xbox Store? Eller uppdateras det automatiskt?

Min uppdaterade sig automatiskt.

Ah jag trodde jag råkat pilla på något i inställningarna när jag slog igång xboxen igår och det såg annorlunda ut (framförallt eftersom det inte gjorde det på grabbens box). 😅

Skrivet av jontebula:

Spiderman är inget bra spel. Vet ej varför så många gillar Spiderman.

Spider-Man är ett grymt bra spel! Möjligt att du inte gillar det men det gör det inte till ett ”inget bra spel”.
Själv gillade jag inte Elden-Ring men jag vet ändå att det är ett jäkligt bra spel (dock inget för mig).

Kan man ana att om Spider Man kom till xcloud så hade du hyllat det?

Skrivet av jontebula:

Stämmer inte. Ju mer vi använder deras servrar ju ner drar Microsoft in. Så dom kan tillåta Fortnite m.m och låta spelare spela gratis och endå dra in en massa pengar.

Fel, det kostar pengar för MS om vi använder deras servrar för spel, dock kan dom få in pengar från andra företag om andra företag hyr serverkapacitet av MS och använder sig av deras infrastruktur. Dock är detta en aningen rörigare än själva spel-delen då både MS och Sony köper tjänster av varandra (och många andra), framförallt om man räknar med allt annat dessa båda bolag sysslar med..

Pengar från spelare får MS in via prenumerationer och microtransaktioner.

Även om jag denna konsollgeneration valt Xbox (sålde Ps5 för den användes för lite efter Horizon var färdigspelat) så är jag inte överförtjust i detta uppköp då fler spelare kommer exkluderas från vissa spel.
Jaja det är så marknaden fungerar men exklusiviteter, oavsett plattform, är skit i mitt tycke.

Med det sagt så är det nog däremot väldigt bra för activisions anställda att MS tar över rodret för activisions ledning (med gamle Bobby i spetsen) var ju ingen höjdare.

Skrivet av Ralf:

Jo det kommer (förmodligen) att släppas till gamepass. Det är liksom det som gamepass gjort bra och Ms sagt hela tiden. Alltså spel från Ms kommer day 1... så att undanhålla Diablo 4 från det kommer dom inte göra. Förutsatt att det inte finns några avtal som hindrar dom.

Och om folk blir irriterande för att dom köpte ett spel som Ms inte ägde kan ju inte Ms ta hänsyn till.
Xcloud är ju kanonbra om man inte kan spela på nått annat sätt. Jag tror verkligen att det är framtiden.
För egen del har det dock inte fungerat speciellt bra, men jag har en dator så jag har faktiskt knappt testat xcloud.

Det är snarare folk som köpt Diablo 4 som MS måste ta hänsyn till, vi pratar inte om ett 5 år gammalt spel utan ett med några månader på nacken där kunderna nu ska spendera mer pengar på dlc’s o dylikt.
Kommer dessa kunder (som är många)att göra det om dom ser att spelet dom gav 700 spänn för numer är gratis via gamepass?

MS vill knappast stöta sig med dessa kunder som sitter med visakortet redo för att handla yearpass och dlc’s.

Visst har dom sagt innan att allt dom ger ut ska hamna på gamepass dag 1 men det lär hittas på anledning till att inte följa det här.

Missförstå mig inte, jag ser gärna Diablo 4 på gamepass för jag har inte köpt det ännu men MS som måste spela på all goodwill dom kan för att inte folk ska skita på dom ännu mer vill inte stöta sig med alla som redan köpt spelet.

Och gällande cloudgaming (vilket jag testat), framtiden? Möjligt, men där är verkligen inte tekniken ännu.

Skrivet av Margy:

Vad jag vet har MS ett marknadsföringsavtal gällande Diablo 4 så det är troligare att det finns ett "får inte släppas till PS Plus"-avtal.

Fast har inte MS sagt det är helt upp till Sony vilka titlar dom vill släppa till Ps+, allt handlar om vilka avtal dom vill skriva med MS.
När MS fick frågan om CoD till Ps+ sa dom ju att det var helt upp till Sony (givetvis skulle ett sådant avtal kosta Sony en rejäl slant)

Och Diablo 4 kommer knappast släppas till gamepass inom den närmaste tiden då det skulle göra X antal miljoner som köpte spelet nyligen rejält irriterade (dvs X antal miljoner spelare som helt plötsligt inte tänker köpa seasonpass och annat till spelet).

Sen förstår jag inte tjatet om folk som tjatar om att spelet ska komma till xcloud, finns det verkligen folk som spelar seriöst via det? Möjligtvis att tex Civ och liknade funkar men Diablo/CoD? Mardröm!