Inlägg av Siegfried

Inlägg som Siegfried har skrivit i forumet

Skrivet av Kleptoman:

Alltså, om fysiska butiker inte kan tävla mot digitala på den fria marknaden, är det deras eget fel.

Ändå är Elgiganten billigare än de digitala affärerna ungefär 100% av gångerna, iallafall på release.

Skrivet av SpelAnkaret:

Mafia 1 tyvärr.
Det var dessutom kul tyvärr.

Jag vet vilket jävla skit spel det är -.- man skäms nästan.

Den gamla eller remaken? Tyckte remaken var sjukt bra.

Klarade ut Mafia 3 idag.

Såhär såg det ut innan skylten försvann.

En av Sveriges äldsta tvspelsbutiker försvinner ännu mer

I veckan var jag nere i stan och såg att TV spelshörnan tagit ner sin skyllt, de stängde för snart ett år sedan och var troligen Sveriges äldsta spelbutik, den öppnade 1993.

Snart är det bara en tom lokal. Det fanns även annonser i Super Play från butiken. Detta var min enda spelbutik fram till ca 2002-2003 när jag även hittade Game och TV-spelshuset i Lund.

Jag tipsade Gaminggrannar Dave om butiken när jag köpte hans Sony pvm monitorn så
Dave besökte honom kort innan stängning

https://m.youtube.com/watch?v=gumDp_mnCW0

De senaste 7 dagarna har jag ätit 1,5 liter sia glass, 1st lyxshake från max, 1 påse Polly, en påse Haribo persikor, 2 st 100g Marabou, chips, dammsugare.

Skrivet av Fezk:

Har inte lirat något Gears. Skulle kanske varit kul att kötta igenom lite hjärndöd action någon gång , men såg att 2an och 3an inte finns på PC, det sög ju lite. Finns väl bara via cloud och om man har ultimate, inte så sugen på det.

En Xbox 360 eller One kostar nästan ingenting idag, och gears spelen kostar bara kaffepengar

Skrivet av bluebird:

Jag har absolut tendenser att behöva kontrollera saker som dörrar och spis alldeles för mycket. Inte så mycket tvång- som kontrollbehov i mitt fall.

För tio år sen gick jag i KBT, för att lösa andra men liknande problem. Det funkade väldigt bra och gav mig även riktigt bra beteendenycklar för att hantera mitt överdrivna kontrollbehov (som inte försvunnit helt, men det spårar inte ur på samma sätt som förut).

Kan verkligen rekommendera KBT. Bekostade det själv, men för mig tog det inte mer än 7–8 sessioner för att klara ut riktigt jobbiga beteendemönster. Det är utan tvekan det bästa jag gjort.

Gick själv KBT för 13 år sedan, men det var på grund av att jag hade svårt att prata med folk, typ bara närmaste familj och kanske någon enstaka person till som jag pratade med

Skrivet av Shadee:

Oj. Det låter lite väl mycket. 😬

Jag håller mig till foto på spis och ballofixer vid längre resor som sagt. Det trots att jag åkt till England och råkat lämna frysen öppen. 😂

Fyfan vad tråkigt, vattenpöl på golvet och illaluktande mat 😅?

Skrivet av Tomas Helenius:

Nej. Jag är så glömsk så det skulle aldrig funka.

Hoppas kontrollgrejerna funkar för dig. Min fru hade en kollega med tendenser som liknar de du beskriver: han kollade av saker på jobbet innan han kunde låsa och gå hem. Men det eskalerade och blev problematiskt. Hon träffade honom igen för ett tag sen, då hade han fått hjälp med andra besvär (orsakade av saker i barndom och uppväxt, detta var en konsekvens av det), och på kuppen hade kan lärt sig hantera dessa saker också. Så det verkar gå att komma överens med, om det skulle vara så att du känner att det blir besvärligt.

Har haft vissa av dessa beteende i iallafall 15 år. Men det är jobbigast på jobbet, då det är både värme och vatten, på många ställen som ska kontrolleras. Hela lokalen brann ner på 70 talet för att någon glömt stänga av en sak så det är lite jobbigt när det är vårt skift som ska stänga ner. Inför helger.

Skrivet av theBoosing:

Kikar alltid dörren 2-3 gånger så den är låst innan läggdags, dubbelkollar så inte spisen är på då och då. Kikar så kylen inte står öppen då det har hänt ibland.

Har hänt mig med, nyligen, då något har slagit emot så kylen inte har stängt sig.

Tvångstankar

Har ni tvångstankar, eller tvångshandlingar?

Innan jag går hemifrån måste jag kolla kranarna jag använt under dagen, flera gånger, spisen fast det är en induktionshäll som stänger av sig själv när inget står på den. Kylen/frysen, kolla så att alla lampor är släckta och att vattenkokaren är utdragen. Känna så att dörren är låst, mer än en gång.

Innan jag lägger mig så dubbelkollar jag så att flera larm är ställda på telefonen, då det har hänt att larmet inte har gått fast det var inställt att det skulle.

Kranarna har jag kollat, eller känt på sedan jag var 4 då jag inte kunde stänga av den vi hade hemma, då tänkte jag att nu kommer det svämma över, eller att mina föräldrar skulle få en riktigt fet räkning fast mamma var på ovanvåningen och rusade ner eftersom jag nästan stod och skrek efter henne

Dörren glömde jag att stänga när jag var liten, då jag och en kompis skulle gå till skolgården och spela bandy. När mina föräldrar kom hem så var dörren vidöppen och vår hund hade som tur var inte gått ut, fast han brukade rymma när han var i trädgården.

Och spisen glömde jag på när jag hade ätit nudlar mitt i natten, så plattan stod på 2 av 6 på värmen under natten. Detta var ca 12-14 år sedan.

High on life försvinner? Så tråkigt, finns inte att köpa på skiva heller 😑

Valorant släpps till konsol 14 Juni

Från och med den 14 Juni så kommer Valorant betan finnas tillgänglig till Xbox och PS5. Även om jag föredrar att spela det på PC så ska det bli kul att kunna sitta i soffan och spela casual matcher, utan PC spelare då det inte är crossplay. Valorant är så gott som det enda spelet jag spelar online.

Kommer du testa?

Valorant släpps till konsol nästa vecka. Ska bli kul att testa, även om jag lär föredra det på PC.

Typ det enda spelet jag spelar online.

Nästa vecka släpps det

PSP sålde ju superbra, spelen sålde skit för det piratkopierades enorm, spelen borde ju ha sålt superbra enligt många medlemmars, och utvecklarna logik här. 80 miljoner konsoler och räknas ändå som en flopp.

Skrivet av Grävling:

Vill slå ett slag för piratpartiet som jag iaf tycker har bra ståndpunkt i många utav dom frågor som står mig nära (integritetsskydd etc.). Framförallt då att vara emot massövervakning ala chatcontrol 2.0 som (S) Ylva Johansson gjort allt för att försöka driva igenom.

Själv gillar jag övervakning, samhället känns säkrare då. Hade det varit en diktatur så hade det varit en annan sak. Utan övervakning hade Säpo stoppat mycket färre attentat.

Skrivet av theBoosing:

Har röstat varje gång men funderar på att hoppa över det helt denna gång. Vad jag än röstat på så tycker jag allt är ett enda elände i sverige. Rösträtten? Vad skall jag med den till när det ändå aldrig blir något positivt utav det hela.

De i Nordkorea hade varit överlyckliga om de hade någon rösträtt, du kan ju rösta på ett parti du tror skulle kunna göra Sverige bättre.

Snart är det dags att rösta

På söndag är det dags, jag har röstat i alla val sedan jag blev 18 och på valdagen. För mig står det mellan V, MP eller S. Jag gillar EU, V har varit EU skeptiska men har inte något mål att lämna EU längre, och så är Jonas Sjöstedt deras första namn.

Jag anser att Jonas Sjöstedt har varit den bästa partiledaren något parti någonsin haft i Sverige. Väldigt bra på debatter och rolig att lyssna på. När V röstade emot att skicka vapen till Ukraina röt Jonas ifrån och tyckte att V skulle rösta ja.

Förr var det roligt att se på debatter när Jonas och Jan debatterade, då fanns det humor, nu känns det som alla bara är arga.

Sen funderar jag på MP, då miljöpolitik gör mycket större skillnad på EU nivå än här hemma i Sverige. Sen har jag börjat bli mer för att införa Euro som valuta i Sverige, då handeln blir lättare och kronan är svag.

Jag hoppas på hårdare sanktioner mot Ryssland, och dra in bidrag till länder som inte följer EUs direktiv, som bland annat Ungern.

Jag brukar ta ledigt för att kolla valvakor, Sveriges och USAs. Sjukt spännande att hela natten och titta.

Skrivet av Hipshot:

Ja jaha, det var för att andra spelade spelet, inte du, förstår jag rätt så? Jag har faktiskt aldrig tänkt på hur det är att spela wow om man är "dålig" på engelska...

Att de jag umgicks med började med spelet så då försvann alla. Jag var så dålig på engelska att jag inte ens fattade vad jag skulle göra på questen. Fanns det inte en pil till alla ställen då var det tveksamt om jag klarade som.