Inlägg av Svengben

Inlägg som Svengben har skrivit i forumet

Jag spelar på och tar det lugnt. BG3 får ta din tid, allt ska utforskas, varenda låda ska öppnas. Skiter i om jag håller på till 2025 med första genomspelningen.

Skrivet av acrylamid:

Vad spelar folk med för klass?
I Fallout ser man ju alltid till att försöka maxa karisma och intelligens för de ger mer alternativ när pratar med NPC. Men de kanske inte är lika viktigt i BG3 då man bör mer välja utifrån vilken combat man tycker är roligast?

Hög Charisma verkar vara bra. Actor som feat ger +1. För Barder, paladiner, sorcerers och warlocks är Charisma den viktigaste Abilityn.

Ta allt jag skriver på svengelskan med en nypa salt för jag är ett blåbär på BG3.

Kör Sorcerer och det är mycket att ta in.

Min Sorcerer droppade från 16 AC till 11 i går vid en respec utan att jag ändrade nåt som skulle påverka. Måste kolla upp så jag inte gjort nåt knasigt men misstänker en bugg.

Skrivet av Nasder:

Jag som inte har spelat något tidigare Baldurs Gate, jag vet inte hur jag lyckades med det, och inte har någon större erfarenhet av DnD regler och liknande. Visst så har jag spelar en viss del Pathfinder men vill inte säga att jag kan reglerna och liknande speciellt bra.

Har ni några bra tips för en nybörjare, inte precis min/max utan mer vad man bör tänka på när man t.ex skapar sin karaktär och levlar upp den. Eller andra saker som kan vara bra att ha i åtanke när man ska sätta sig ner och försvinna i BG3.

Fextralife har bra guider. Bara att plugga på lite så blir det klarare.

Skrivet av Kyrre:

<Uppladdad bildlänk>

Den här killen gick inte att resonera med

Är jävligt taggad. Har i stort sett bara hunnit skapa min custom Dwarf Draconic Bloodline Sorcerer.

Tar med mig Shadowheart (Priest), Lae'zrl (Warrior) och Astarion (Thief/Assassin) på resan.

Tänker hålla alla single-class förutom Shadowheart som jag tror kommer att få köra multi-class lite senare som Druid. Jag tänker att hon som support kan bli nyttigare med fler möjligheter.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Det känns så kittlande att dagen man aldrig trodde skulle komma nästan är här. Och perfekt att Larian fick förtroendet. I dagsläget finns det inga andra som hade kunnat bära fanan.

Larian lyckas bygga sin värld på höjden på ett passande nästan magiskt sätt.

Spelat lite EA och det verkar väldigt lovande. Röstskådespeleriet är hittills så bra, man sugs in i berättelsen.

Köpte BG3 för en vecka sedan då jag visste att jag hade ett nära datum till släppet. Hade verkligen ingen lust att sitta på spelet i några år innan den här gången.

Valheim har jag haft roligt med men nog vill man ha full release nu.

Tycker att så länge de är öppna med förutsättningarna så får man göra som man vill. Det blir ju lite av en chansning.

Skrivet av Earthscum:

Kan vi ha ett samhälle där man är oskyldig till motsatsen bevisat?

Internet blev pöbelns återkomst och alla är experter.

Fall Out 4. Härligt stort spel i en öppen värld som är RPG, shooter och builder i samma. Oöverträffat än så länge.

La den upppackade mappen i "Sourcemods" sen kom jag inte längre. Nån som kan peka vart jag ska klicka för att komma vidare?

Skrivet av bloodshed:

Jag passade på att slå till på stort och köpte en Malmstolen från DPJ.
Den är lite dyrare men ångrar det inte en sekund. Gick från en gammal gnisslandes Ikea Markus och det är verkligen som dag och natt. Den finns i deras showroom i Stockholm om du är osäker.
https://www.dpj.se/ergonomiska-kontorsstolar/4831-135876-malm...

Godkänd för 24-timmars användning

Låter skönt farligt.

Skrivet av mobmoben:

Lite kul att du säger det, för det andra Svenska spelet som blev in succé gjorde så att skaparna skrotade sin roadmap dem hade och har inte gjort något alls med spelet. Om ett early access spel blir massivt lyckat så är chanserna ironiskt nog större att dem överger spelet än att fortsätta utveckla det. Dem har ju fått alla pengar så varför fortsätta?

Fast det tror jag att Valheim-gänget kommer att fixa. Dom har 10 anställda och enligt senast ser dom ljuset i tunneln verkade det som.

Klämde alla RE-filmer och gillade dom fast dom hade sina brister. Gillade narrativet och Milla Jovovich. Kommer naturligtvis att se om Netflix serie fungerar.

Skrivet av Kiske:

Baldurs gate 1 och 2 är 2 av mina favoritspel genom tiderna men med det tidiga demosläppet och hypandet av 3an så har jag tappat suget trots att jag inte spelat demot. Kan inte utvecklarna bara hålla käften tills spelen är klara för släpp? I dagsläget hinner en tröttna innan spelen kommer. Jag blir hellre överraskad när ett bra spel kommer än går och väntar i evigheter på dem.

Jag är glad att jag inte köpte early-access på BG3. Det röcker med att otåligt få vänta på Valheim. Dom lär väl bli guld samtidigt ungefär.

Alla vet att Dvärg-rasen har de bästa skäggen, dom t.o.m. föds med ansiktsbehåring.

Beast från Divinity Original Sin 2 tar sin skäggprydnad på största allvar och det bör hans omgivning också göra. Han lägger inte 2 strån i kors om någon snackar skit om hans fjun.

Måste hämtas. Bra tips.

Vi trodde på dig under en lång tid Duke och när vi till slut gett upp hoppet och för länge sedan suddat ut dig från vårt medvetande beslutar du dig för att resa dig från de refuserades och ofärdigas hårddisk och hemsöka oss på nytt. Nej tack Duke Nukem. R.I.P.

Jag har väldigt svårt för att göra "onda" gärningar, så rollspelandet handlar helt om moraliska val.

Ibland är AI'n på NPC's lite väl korkad/ologisk bara och då får dom mer eller mindre skylla själva.

Det här blir troligen ett köp. Älskade de två sista i serien. 4:an spelade jag 3-4 ggr, det går alltid att göra det liite bättre.