Inlägg av Jag tar livet med ett lol

Inlägg som Jag tar livet med ett lol har skrivit i forumet

Skrivet av G4ruda:

Väldigt oärligt exempel.

Scenen du har tagit bilder ifrån kommer ju efter att du initierat en romantisk stund med Gale. Då är svaren rätt logiska.

Det går utmärkt att tacka nej mitt i sekvensen när han antyder romans, vilket jag gjorde. Då uppstår inte situationen dina bilder kommer ifrån.

Stämmer ej, inte i mitt fall iaf fall. Fick den scenen med Gale och har knappt pratat ellrt använt honom. Kanske en bugg i så fall.

Med det sakt så var den ursprungliga kommentaren helt ute och cykla, spelet är varken woke eller skriver spelaren på näsan. Tvärtom ovanligt fritt och vuxet!

Skrivet av Tiggaren:

Svar

Skumt, annars kanske jag vet varför min inte funkade. Jag tog för långt tid på mig, bossen verkar transformera sig varje runda. Läste att man kan använde polymorf och döda allt annat först för då har han bara 6hp kvar och inte transformerat sig. Ska prova ikväll.

Fick rådäng av honom först sen insåg jag att han tappa 100hp efter varje dödskalle man dödade. Så nita dom först så kommer han dö bara du tittar åt hans håll så småningom.

Skrivet av JohannaBjärred:

Vilket jävla lir det här är alltså! Sjukt svårt dock, men det är nog mest för att jag är efterbliven. Men ojojoj, GOTY!

Instämmer!!!

Skrivet av Tomas Helenius:

Den var inte vår bästa, nej. Men vad menar du, är den här recensionen dålig?

LOL hade helt missat den recentionen. Tyckte witcher 1 ÄGDE när det kom och nej, den recentionen var inte direkt er bästa 🤣

Ont. Synd att JA3 inte levererade mer, älskar turnbaserade strategispel.

Har kört igenom första uppdraget nu, spelet flöt på finfint utan några buggar eller problem.

Allt inställningar på EPIC med raytracibg påslaget i 4k. 4080 graffekort i burken.
Får se om det blir värre senare i storyn, än så länge an jag inte klaga på prestandan och spelet är väldigt sbyggt

Skrivet av Alexraptor:

Tycker det är fånigt, då spel är underhållning och inte verklighet. Men samtidigt är jag inte förvånad, då det hela tiden tjatas om vilket meddelande som skickas, och hur det skildrar världen idag, och allehanda rappaklaja, i stället för att bara vara roligt och kul, som förr i tiden.

Sen så tycker jag också att hela konceptet av "krigsregler" är helt absurdt. Det vill säga att försöka reglera något, som av sin natur, är det värsta tänkbara brottet mot mänskligheten.

Aggressiva stater ger blanka fan i krigets regler, och ett desperat folk eller arme som försvarar sig själv, ger blanka fan i samma regler, när hotet är existentiellt. Människan som djur ger blanka fan i alla lagar, regler och normer, när dennes självbevarelsedrift går i högvarv.

Att låtsas att krig kan vara något rumsrent och lagligt, är det största hyckleriet någonsin.

Word

Kommer vapen ha samma system som i Botw? Alltså durability och att dom går sönder så småningom? Om så är fallet passar jag på detta

Skrivet av ohGr:

EU borde förbjuda EA för att:

1. Deras spel är så dåliga.
Och
2. EA chefer ska inte ha 200-400 miljoner i lön.

LOL

EU ska inte förbjuda några spel om dom nu inte råkar vara olagliga enligt rådande lagstiftning. Är spelen dåliga löser sig problemet själv eftersom folk inte kommer köpa dem.

Lönen på VD är det ägarna som bestämmer och ingen annan. Givetvis kan man ha synpunkter på att det är väldigt mycket pengar men till syvende och sist är det aktieägarna som bestämmer

Hoppas man kan esc:a bort dom ifall man vill. Finns få saker som gör mig lika förbannad i spel som när man tvingas titta på en massa mellansekvenser och cinematics utan möjlighet att avbryta dom!

Skrivet av ChrizHawk:

I vanlig ordning är pc-versioner år 2023 skräp.

Dåliga pc portar

Dead space
Callisto protocol
Hogwarts legacy

Och nu detta...

Spelar Hogwards Legacy just nu på PC. Tycker det flyter hur bra som helst, har inte haft några som helst problem.

På vilket sätt skulle det vara en dålig porting menar du?

HL överträffar dessutom alla förväntningar jag hade, fan vad bra spel!!!

Skrivet av YmerXE:

Jag undrar vad man kan skicka till ens bror och hans flickvän. hon är en kinesiska (han bodde där ett tag, läste kinesiska, kom tillbaka för ett ex jobb, sedan hände covid) kom hit hyfsat nyligen och kör svenska för invandrare.
Antar att jag nämner det ovan så folk inte tror att det är en thai situation.
Hon ser fram emot en klassisk julafton, dom köpte t.o.m en gran, något vi inte kört på evigheter.
Vad kan vara en bra gåva?

Vad är en s.k "thai-situation"? Förstår ärligt talat inte vad du menar eller syftar på?

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jo det är visserligen sant, men till skillnad från Google, som i princip gick in blint från alla håll. Så har Netflix i alla fall erfarenhet av just streaming. Är det inte netflix som har satt upp små servrar lite här och var överallt också för att minska latency? Har för mig det finns en server i källaren på en av mina vänners jobb som just tillhör Netflix. Men oavsett de har ju redan en infrastruktur och en grund, vilket inte google hade på samma vis.

Sen är detta ju bara EN sak, det är ju fler saker som måste sitta på plats.

Jag antar att du tänker på CDN, Content delivery network. Har ingenting med Netflix specifikt att göra, förutom att dom säkerligen också nyttjar den typen lösningar (Dom var inte först eller de som kom på det hela) . Att sen hävda att Google inte skulle ha erfarenhet av streaming får dig ju bara att låta som du yrar i nattmössan lol!

Håller med de tidigare i tråden som tycker Netflix ska fokusera på det som dom är duktiga på - streaming av filmer och serier. Antar att kraven på tillväxt är höga dock så dom vänder nog varje sten.

Total war: warhammer 2 - mortal empires.

Köpte det på steams sommarrea och har varit helt uppslukad av detta mästerverk! Drygt 120h nedplöjt sen inköpet vid midsommar typ. (en del afk tid dock)

Har klarat kampanjen både med high elfs och kejsare Karl Franz eller vad han hette. Ska köra en till kampanj på hard nu inför att immortal empires släpps i augusti. Tror det blir skaven eller dorfs!

"Yves Guillemot gör det med en tredjedel; 310 000 euro, vilket motsvarar ungefär 3,3 miljoner dollar."

Det borde rimligtvis vara 3.3 MSek? Eller har euron rusat mot dollarn sista dagarna?

Glad midsommar!

Skrivet av hannes.theorell:

Nä, priset hade fortfarande styrts av den allmänna efterfrågan på kontinenten. Det är ju inte så att kärnkraftsägarna glatt skulle sänka priset på el för oss när de utan problem kan ha ett högre pris. Antalet TWh/år har heller inte markant minskat de senaste 10 åren.

Som sagt tidigare, de politiska beslut vi tagit de senaste tio åren har försökt påverka elproducenter att behålla och öka kärnkraften. Sen kan du ju tänka att ifall fler kärnkraft minskar priset på el... Ja, då vill väl ingen starta fler reaktorer? Det är ju en förlustaffär redan från början. Enklare och billigare att smälla upp ett gäng vindkraftverk till.

Äsch, det är bara ett sidospår till "det riktiga spelandet". Det är ju inte så att det kommer spilla över på spelandet som görs vid PC och konsoler.

Du sprider ju bara en massa dynga och desinformation. Politiskt har sol och vindkraft premierats senaste decennierna och raka motsatsen gäller för kärnkraft (som du påstår att vi skulle försökt öka sista 10 åren lololol). Det är också största anledningen till de höga elpriserna.

men det kanske är enkelt att skylla på kontinenten som om det vore något olösligt problem "någon annan" skapat.

Här kan du för övrigt läsa en statlig rapport om hur elpriset vart 30-50% lägre i elområde syd ifall ringhals 1&2 inte lagts ner: https://energiforsk.se/nyhetsarkiv/storre-elproduktion-hade-k...

Sista inlägget i ämnet från mig.

Skrivet av hannes.theorell:

Jag jobbar i försvarssektorn och där är infrastruktur förstås viktigt.

Om det vore så väl. Men vi är kopplade till en internationell elmarknad där våra elproducenter drar nytta av det allt dyrare elpriset på kontinenten. Det enda som skulle hända med några reaktorer till är att vi skulle exportera ännu mer el till elmarknaden till samma pris för det är inte kärnkraften som är prissättande elproducent.

Priset I elområde syd hade varit ca hälften av vad det varit i år ifall vi haft kvar våra reaktorer. Det hade alltså ändå varit betydligt högre än historiskt även med reaktorer men inte i närheten av vad som blivit fallet.

Sen är det en helt annan diskussion varför vi ska drabbas av andra länders idiotiska beslut.

Ytterligare en tredje diskussion som tangerar denna är eldistribution, som är ett mycket eftersatt område.

Det är en mycket komplex fråga, men man kan inte ducka för det faktum att kärnkraften i Sverige nermonterats av regeringen sista decenniet och att detta i allra högsta grad påverkar priset för oss svenska konsumenter.

Skrivet av hannes.theorell:

Under 10-talet har förhoppningen nog varit att öka kärnkraften i Sverige med . Först slopades förbud att anlägga nya reaktorer och sen slopades skatten på termisk effekt i kärnkraftsreaktorer. Men det är förstås inte tillräckligt för att våga sig på att bygga nya reaktorer. Det kärnkraftsföretagen helst vill ha är att staten riktigt smörar upp en väg för dem där de slipper betala för en ny reaktor, de slipper alla jobbiga problem med gärna-kärnkraft-men-inte-just-här-kommuner och någon form av garanti mot att opinionen hinner vända innan bygget är klart.

Du tänker som kvällspressen... Säkerhetsregler till följd av Fukushima innebär inte ett skydd mot jordbävning + tsunami. Istället arbetar de med att utarbeta bättre skydd mot Okänd händelse. D.v.s. se exakt vad som gick fel i de redundanta system som fanns på plats och därifrån se vilka svagheter vi har i våra redundanta system.

Priserna beror som vanligt på efterfrågan. Mer efterfrågan högre priser.

Priset beror på efterfrågan, ja. Men det beror också på utbudet. Tar man bort hälften av Sveriges reaktorer (genom politiska beslut) så tar man även bort en stor del av utbudet på el. Då går priset upp.

Och det är precis vad vi gjort. Nuvarande situation är till 100% skapad av politiska reformer och inget annat. Som man bäddar får man ligga helt enkelt.

Skrivet av Aletheides:

Diablo Immortal, om vi skall vara lite mer on topic, har jag inget emot så länge företeelsen stannar på mobila plattformar. Men tyvärr så har framgångar för P2W FTP spel en tendens att sprida sin smitta till spel på PC och Konsol eftersom det inte går att motstå den vinst dessa spel genererar. Så mekanik som får folk att spendera pengar under tiden de spelar sprids. Företagen som utvecklar dessa spel är vinstdrivande företag. Självklart sätter de vinstintresset före det konstnärliga när de investerar i spelutveckling. De måste göra det pga aktiebolagsformen. Det är bara att titta på Svenska versionen av Aktiebolagslagen. Lagens utgångspunkt, att aktiebolagets verksamhet ska bedrivas i vinstsyfte. Det är en skyldighet som finns mot aktieägarna.

Det som är bra för aktieägarna behöver däremot nödvändigtvis inte vara bra för oss spelare.

Ett sidospår som förtjänar en kommentar.

Sverige avvecklar ingen kärnkraft.

Företagen som äger kärnkraftverken avvecklar för att det blir för dyrt att rusta befintliga kärnkraftverk, vilket är en nödvändighet pga ålder samt nya säkerhetsregler efter Fukushima. Bygga ny kärnkraft tar även för lång tid för att göra någon skillnad både för nuvarande energikris med högra priser efter Ukraina kriget men också för sent för att göra någon skillnad för klimatet. "fjärde generationens kärnkraft" Samt mikroreaktorer är tekniker som ännu inte är tillräckligt mogna för att driftsättas utanför forskningsreaktorer och kommer heller inte kunna färdigställas i tid för att göra någon som helst skillnad för de utmaningar vi har.

Vi behöver en energimix av både förnybart och kärnkraft om vi skall klara klimatmålen. Så det behövs energitillskott i alla sektorer vi kan hitta som är hållbara. Den energiresurs vi kan bygga snabbast är havsbaserad vindkraft. Energilagring för tider när det ej blåser är möjligt via vätgaslager, där det första just invigdes i Luleå. Dessvärre så sätter det kommunala vetot käppar i hjulet för havsbaserad vindkraft just nu så i dagsläget så ser det inte ut som det kommer komma någon "silver bullet" för att rädda oss från höga energipriser eller klimatkonsekvenser i Sverige, oavsett vad politikerna säger under valrörelsen

Tyskland har dragit i handbromsen på sin avveckling, men de sitter lite i samma sits som Sverige med urgamla reaktorer som sjunger på sista versen och är för dyra att modernisera jämfört med andra energislag samt tar för lång tid för att lösa några problem. Tyskland ser fortfarande inte kärnkraft som en lösning på något. Så de lägger nu stora summor pengar på att bygga hamnar och rafinaderier i rekordfart för att kunna ta emot flytande naturgas (LNG) för att under vad de hoppas skall bli en övergångsperiod, ersätta rysk gas. LNG är jäkligt klimatskadligt då det utvinns via Fracking och kostar mer än rysk gas. Tysklands långsiktiga strategi har ej förändrats av kriget 24 februari. De satsar istället mer på förnybart nu för att kunna minska sitt beroende av LNG på sikt. De har även planer på att återanvända pipelines för naturgas för att flytta vätgas istället producerat av vind och sol.

Det är vad som faktiskt händer just nu. Vill man hitta röstfisket så skall man se på hur olika politiska krafter försöker förenkla allt detta till att allt handlar om kärnkraft vs vindkraft när det egentligen inte finns något motsatsförhållande. Det utlovas ett berg av "silver bullets" som egentligen inte finns. Men det är så populism fungerar.

LOL.

Regeringen är ansvarig för nedmonteringen av kärnkraft. Dom har gjort det dyrt genom politiska reformer.

Man har även tagit beslut om att lägga ner fullt fungerande (och välinvesterade och väl underhållna) reaktorer. Nu har vi skyhöga priser som följd och kommer ha det i många år tills dess att mer kärnkraft byggts ut.

Tycker det är oproportioneligt mycket wajn om p2w i diablo immortal. Det går att spela hela kampanjen gratis och det är ett välgjort och "bra" spel på mobil. PC versionen var rätt kass tycker jag. kanske beror på att det är beta.

Hur som helst så har jag plöjt ner 1$, fick nämligen ett erbjudande om 800% value (!!!!) så jag var tvungen att slå till

Önskar innerligt att det släpps ett nytt xcom! Tyvärr var inte chimera squad min kopp te, kändes som smurfversionen av xcom.