Inlägg av Mortyman

Inlägg som Mortyman har skrivit i forumet

Project Rub kanske, eller I Would Die for You som det hette i Japan...

Må vara en hot take men jag gillade faktiskt PSP bättre än Vita. Tyckte den kändes bättre i händerna helt enkelt. Gillade knapparna och styrspaken bättre.

Skrivet av Karmak:

Du glömmer att folk missnöjesröster i ett hett ämne

Nej, det gör jag inte.

Skrivet av Mortyman:

Viss felmarginal får man givetvis alltid räkna med, men jag tror att det gäller BÅDE de som ger negativt omdöme och de som ger positivt omdöme utan att egentligen mena det eller ens själva ha testat. Så att jag tror att det jämnar ut sig där i slutändan och ju fler röster, desto mer sannolikt att resultatet är en någorlunda trovärdig fingervisning för hur de flesta faktiskt tycker.

Skrivet av Karmak:

Hur är allmän poll där vem som helst får rösta fast de vet inget om spelet mer trovärdig än där bara folk som faktiskt spelat spelet kan betygsätta?

Enligt samma tankesätt är varenda allmänna poll som någonsin har gjorts här på FZ heller inte att lita på. Man kan ju inte utgå ifrån att den övervägande majoriteten av alla som röstar i någon poll är oärliga. Och ju fler som röstar, desto mer trovärdigt blir resultatet just eftersom de flesta faktiskt är ärliga. En poll där 40 000 röstat är mao mer sannolikt en trovärdig representation av vad folk i allmänhet tycker än en poll där 40 röstat. Detta är inte raketforskning direkt.

Skrivet av MrPeters:

Litar aldrig på dessa typer av polls. Speciellt inte när det har varit så mycket negativitet på sociala medier, alldeles för hög risk att folk som inte har testat spelet ger felaktig data.

Viss felmarginal får man givetvis alltid räkna med, men jag tror att det gäller BÅDE de som ger negativt omdöme och de som ger positivt omdöme utan att egentligen mena det eller ens själva ha testat. Så att jag tror att det jämnar ut sig där i slutändan och ju fler röster, desto mer sannolikt att resultatet är en någorlunda trovärdig fingervisning för hur de flesta faktiskt tycker.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Inget Mario, Zelda eller Final Fantasy. Överraskade mig själv!

Inte jag!

När vi ändå snackar siffror så kunde jag inte undgå denna lilla poll...

Av nästan 40 000 personer så är det alltså bara 10% som hade rekommenderat spelet, varav endast 3% hade genast rekommenderat detta. Nästan tre gånger så många, nästan 30% mao, hade dock inte rekommenderat det alls och de allra flesta bryr sig tydligen inte. Det här kommer ju inte att bli någon hit.

Ganska givet för min del:

Super Mario All-Stars
Måhända "fuskar" jag lite med denna då det är en samlingskassett, men om jag så kunde välja bara en enda spelkassett att ha med mig till en öde ö så hade det varit denna. Och det är inte bara för att det är några av de bästa 2D-plattformarna i ett utan också för att det, enligt mig, är de bästa versionerna av dessa spel. Den så mycket finare grafiken samt sparfunktion gör verkligen så mycket, ja. Fan, det bästa 2D-plattformsspelet någonsin enligt mig är just All-Stars-versionen av SMB3. Så det är just den versionen jag hade velat ha med, och den finns endast tillgänglig inom Super Mario All-Stars. Mitt alternativ till SMAS vore annars Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest. Det nästbästa 2D-plattformsspelet någonsin, efter All-Starsversionen av SMB3.

Super Mario 64
Med Mario i både 2D och 3D kommer man långt. Super Mario 64 är fortfarande bäst i 3D enligt mig och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag både bara varvat det (slagit sista bossen utan att ha samlat att 120 stjärnor) och klarat det (börjat om från noll och samlat allt) de senaste 27 åren. Det är ett av de spelen som jag återvänt till flest gånger och som jag alltså fortfarande spelar till och från.

Final Fantasy VII
Världens bästa japanska konsolrollspel och här har man då att göra. Om man inte bara vill varva spelet utan faktiskt utforska alla sidospår, se hela handlingen, samla, levla och allt det där så sitter man ju lätt över hundra timmar per sparfil. Jag har för övrigt inte för vana att återvända till RPG som jag redan varvat. Det finns undantag, FFVIII t ex, men FFIX och FFX har jag bara varvat en gång vardera. Chrono Trigger varvade jag visserligen många gånger men inte från början utan bara genom new game plus. FFVII är däremot det stora undantaget. Detta har jag spelat igenom en 4-5 gånger (vilket är mycket för mig) och senast så gjorde jag också allt. Fann alla bästa vapen, alla slutgiltiga limit breaks, all materia och jag levlade även upp alla karaktärer till max, bemästrade alla limit breaks och levlade upp all materia till max och fick all master materia. Jag var så OP att jag tog nästsista bossen på två slag och kunde klå sista bossen innan han avfyrade sin superduperattack genom solsystemet. Jag kan se mig själv börja om från början på detta fler gånger.

Super Monkey Ball
Ett av mina favoritspel och lätt ett som man kan sitta med hur länge som helst, både i huvudläget och i alla minispel och partyspel. Kalasroligt i både singel- och multiplayer, om man har någon att spela med där på ön. Och sitter man då på en öde ö där det tydligen är så pass bekvämt att man kan ta det lugnt om man har tid och möjlighet att sitta och spela spel, då är detta verkligen ett spel som man kan ägna en livstid åt att bli bättre och bättre på.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Detta är nog utan tvekan det mest innehållsrika spelet i serien. Jag har ägnat betydligt längre tid åt detta än åt något annat Zelda-spel, och då har jag ändå "bara" varvat det. Det finns inte en chans att jag har tid till att verkligen hitta allt och göra allt som finns att hittas och göras i det här spelet. På en öde däremot... Då hade man minsann kunnat sitta i tusen timmar för att verkligen utforska varenda bit av alla kartor, hitta alla korokskitar, leka frilansfotograf och plåta allt som finns att plåta osv, osv. Då hade man haft tid att verkligen få ut allt från detta evighetsspel.

Skrivet av anon_326145:

Men personen försökte förklara för mig att äldre saker kan aldrig bli retro utan det är först när man återsläpper en äldre produkt som det är retro.

Håller inte alls med om det där. Retromode t ex, kläder och sånt alltså. Visst tillverkas det nya kläder i samma/liknande stil som på 80-talet, så på så vis återsläppar man en viss stil av kläder som retro. Ok, så långt håller jag med. Men om du går en shoppingrunda på Myrorna eller nåt och handlar en massa kläder som verkligen är från 80-talet och du sedan går runt klädd i dem... Då är det fortfarande en retrostil som du har på gång liksom. Om jag inreder ett rum med gamla möbler, elektronik, planscher, klistermärken osv som verkligen är från 80-talet, då inreder jag ju rummet i retrostil utan några som helst återsläppta produkter inblandade.

Jag har denna:

Introt till Gravity Falls.

Eftersom jag är vuxen och det tar typ 3-5 sekunder så, ja.

Skrivet av Fearnox:

Nu finns det en betydligt större spelarbas som kan vilja byta över emellan generationerna

Spelarbasen på Switch är dock inte större än den var på DS. Switch har sålt över 130 miljoner i dagsläget, DS sålde i över 150 miljoner totalt. Switch är förvisso inte riktigt färdig ännu och jag tror den kommer fortsätta att sälja även efter Switch 2 kommit ut. Det skulle inte förvåna mig det minsta om Switch landar på över 140 miljoner eller t o m över 150 miljoner den också när den allra sista Switchen har sålts. 3DS sålde f.ö över 75 miljoner, så drygt hälften av DS. Jag tror dock det kan gå något bättre för en Switch 2 som, även om den kanske inte säljer mer än 100 miljoner i slutändan, säkert kan hamna på någonstans runt 80-100 miljoner. En mindre framgång än Switch 1 men ändå mycket bra alltså. Ungefär så som 3DS gentemot DS mao.

Skrivet av Sarato:

Håller med om det och då är jag till och med admin på Loading.

Tyvärr är det så. Loading är bara en skugga av vad det en gång var. Det är nu vadå, 5-6 år sedan återlanseringen, och det går bara inte framåt. Även en sådan enkel sak som citeringsfunktion dröjde i flera år och utvecklingen har nu stått still i ytterligare åratal. Aktiviteten har dessutom gått back, märkbart. Det är bara att titta på hur det har gått för loadings julkalender, där medlemmarna själva bidrar med innehåll. De första åren efter återlanseringen var det aktivt men de senaste två åren lyckades man inte alls fylla ut luckorna. Loading är tyvärr ett sjunkande skepp.

Skrivet av lonian:

Tror inte heller det blir samma hype som det blev inför Switch 1 eftersom det var någonting nytt där och då.
Men med tiden kommer Switch 1 att fasas ut så långsiktigt säljer nog Switch 2 bra gissar jag.

Jag tror att framgångarna för Switch 2 i förhållande till Switch kommer att kunna matcha hur väl det gick för 3DS gentemot DS, förmodligen något bättre än så t o m.

Oooh, det här blir för svårt för mig att kunna svara på utan att behöva se vidare in i och påminna mig själv exakt vilka låtar som fanns på vad för album. Förmodligen hade det blivit något album av Michael Jackson, något av Beatles, något av Zombies och/eller Animals, kanske något av Cat Stevens och kanske något filmsoundtrack, tänker spontant på Reservoir Dogs eller Pulp Fiction.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Ja, trean är faktiskt det enda jag inte lirat. Finns ju bara på PSP

Har själv även både tvåan och trean på PSP...

..men jag vet inte, fastnade aldrig för något av dem på samma sätt som för ettan. Jag tänker att en del av charmen med ettan var kanske just att det var något nytt, sett till spelidén och estetiken och så, och de båda uppföljarna kändes därmed lite överflödiga.

När vi först hade flyttat ihop tyckte kvinnan min inte om en papperskorg i plåt som jag hade sedan innan. Jag tyckte om den för att den var som ångpunk typ. Hon tyckte inte om den för hon fann den ful helt enkelt. En dag ville hon slänga den. Jag brydde mig inte men det fick hon göra själv i så fall. När hon lyfte den såg hon dock på prislappen undertill att den hade kostat typ 500 spänn på Åhlens och då blev den helt plötsligt för dyr för att slänga, så vi behöll den i slutändan.

Utan inbördes ordning:
Arkiv X
Star Trek: The Next Generation
House
Mentalisten
Lilla huset på prärien

Följde Arkiv X på 90-talet, som alla andra, och såg om serien från start här om sommaren och tycker att den tål att ses om. Likaså Star Trek TNG, som jag följde på 90-talet och såg om från start till slut på netflix för några år sedan, och än idag kan jag sätta igång ett helt random avsnitt för att ta död på lite tid då och då. Jag gillar en god murder mystery förresten, därav Mentalisten, och House är ju ungefär som det också. Följde båda dessa på TV när det begav sig och råkade också få frugan hooked på båda. Sedan köpte vi alla säsongerna på DVD också och såg om båda serierna från start till slut och det lustiga är att man kom faktiskt inte ihåg upplösningen på gåtorna vid en omtittning, så det var som att se avsnitten för första gången. På senare tid har jag även, likt med Star Trek, kunnat se om random avsnitt då och då (repriser går på TV fortfarande) och återigen minns man inte hur de slutade, så dessa har definitivt se om-värde. Och slutligen, Lilla huset på prärien, nio säsonger, över 200 avsnitt gammal hederlig TV-underhållning liksom.

Snart joinar jag också klubben. Väldigt snart. Innan vintern blivit vår i år slår jag om från 39 från 40.