Inlägg av Zhamadi

Inlägg som Zhamadi har skrivit i forumet

1

Lycka till allesammans,Hur i helvete ska det här gå?.

Det enda jag stör mig på är kanske en ganska liten detalj men, om vi nu är i Medelhavet och Nordafrika så känns det mycket underligt att man inte har med Italien som spelade en rätt stor roll in den delen av kriget. i Afrika hade tex Italien 350,000 soldater vilket är mycket mer än Tyskland hade. USA var inte ens närvarande i Nordafrika tills 1942.

Det ar typ som att göra ett spel på östfronten igen men den har gången ta bort Sovjet och i stallet laga till Ungern eller Rumänien,eller göra ett spel i stilla havet men utan Japan, jag förstår dock att det är vikitigt att fokusera som vanligt på Tyskland, Storbritanien och i det här fallet USA som spelade en mindre roll medans man tar bort Italien som var den största aktören av axel makterna i området tills Tyskland skickade hjälp.

Men som sagt bara en liten detalj som man nog kan strunta i eftersom spelet inte direkt är 100% historiskt i första fallet.

Dawn of war 3 (Det tog allt some gjorde dom tidigare Dawn of war spelen bra och slängde det i soporna)
C&C 4 (Behövs det verkligen ens en förklaring?, C&C utan bas byggande vilket alltid varit en stor del av dom tidigare spelen)
Saints row 4 (Det kanns som man helt enkelt gav upp på att ens försöka vara seriös, 3:an var inte direkt super seriös heller dock)
Red Alert 3 (Saknar helt samma atmosfär som Red alert 2 + yuris revenge och litade mer grafik och ögon godis istället för en bra handling.)

Det är ett par av dom spel som jag direkt tänker på när vi snackar usla uppföljare

Om det finns kvar så skulle jag gärna vilja ta Endless 2 ifrån dig.skulle det inte längre finnas så tar jag istället Driftland.

Jag skulle gärna ta både Kingdom New lands och Two crowns om du har dom kvar dvs, och om jag måste välja mellan dom så väljer jag Two crowns.

MMO spel har jag inget emot,spelar själv Guild wars 2 då och då samt ett par andra MO's. Probelemet ligger dock i att dom flesta av mina vänner som jag brukade spela ett par andra MMO's med inte längre spelar så det tar bort en del av spel glädjen eftersom tja allt är bättre med vänner.

Det känns som att det finns ett par underliggande problem,visst kan man agrumentera att kvinnliga rustningar anses var sexista dock är det märkligt att samma kvinna inte gör ett slag for att göra männens utseende i spelet mindre sexualla dvs minde 6 eller 8 pack osv eller mindre muskler.

Man kan samtdigt också nämna att WOW inte är realistikt över huvudtaget så att ens ta up den punkten att rustningar skall vara mer realistika i ett icke realistikt spel känns lite långsökt, om inget annat så låt kvinnliga designers göra kvinnliga rustningar och karkatärer medans männen gör dom manliga karaktärena och rustningarna eftersom det skulle nog fixa hela problemet gällande vilket kön som är över sexualliserat osv.

Generation Zero är ett helt okay spel med potential, det känns dock som världen skulle kunna bli lite mer levande med tex strider mellan militär och robotar här och där eller kanske mer bebygelse eller ett par mindre städer. Plus fixa dom existerande husen inredning så dom inte ser likadana ut med samma möbeler osv samt fixa multiplayer delen.

Oj oj,det känns som min lista kan göras rätt lång gällande detta ämne sa jag ska nog göra en top 5 lista.

1. C&C4, ett spel som tog bort all vad som gjorde C&C till var det var.

2. Starcraft 2. Spelen i sig var inte dåliga men själva storyn förstörde det mest för mig.

3. Company of heroes 2. Hade potential att bli bättre än föregångaren genom att tex ge oss flera fronter an bara väst och öst
fronten samt att bara peka finger på sovjet som dom som begick hemskeheter och inte alls visa tyskarnas brott känndes lite
konstigt med tanke på vart spelet utspeledade sig till största delen.

4. Diablo 3, kan inte riktigt sätta fingret på det men det känndes som om Diablo tappade mycket av sin charm med det spelet

5. Guild wars 2. även och jag gillar spelet väldigt mycket och spelar det konstant så känndes det ända att det var en besvikelse då man tog bort möjligtheten att kombinera två klasser som fanns i Guild wars 1 + expansionera. Den sk Personal story som finns i spelet är bara ett tom skal och spelar ingen roll i den stora världen där ens val från början kunde ha haft större påverkan på ens karaktär.

Varför inte ta typ Kellys hjältar eller om man vill ha lite mer barn vänligare spel så skulle tex Skrotnisse eller Dr snuggles funka bra tror jag.

Hmm ett par spel med hack'n slash stuk kommer jag lite snabbt att tänka på:

Sacred 1-2
Dungeon siege 1-2
Book of demons
Torchlight 1-2
warhammer 40k inquisitor Martyr
Vikings: Wovles of migard

Hitils har jag nog lagt ner mest tid på Civ 5, Destiny 2,Terraria och Guild wars 1 enligt steam samt tja Guild wars 2.

Jag tror nog att det är mer an bara pengar som styr hur spelen blir formade, ta tex creativiten där det är mycket svårt att göra något nytt som ingen annan redan har gjort vilket leder till att mycket få spel företag vågar gå utanför sin lila säkerhets zon där risken att göra något nytt mestadels ses som något riskabelt om inte till och med farligt att göra.

Det politiska klimatet spelar också en stor roll eftersom alla mer eller mindre vill vara politiskt korrekta eller blir tvingade att falla in i ledet,passionen for att göra något roligt och från hjärtat är nog det som hammnar sist på listan eftersom det är ibland enklare att följa en trend än att sticka ut.

1