Inlägg av Famipan

Inlägg som Famipan har skrivit i forumet

Hoppas mest på:
- Att få höra officiellt uttalande kring PSVR2:s beryktade PC-stöd
- Bend Studios projekt med släppdatum
- Hellblade 2 till PS5 surprise
- Nyheter kring det där urgamla utannonserade mysiga indie-spelet med en gubbe som reser omkring på en motorcykel.
- Bloodborne Remake
- Nytt samarbete med Capcom
- Resident Evil Legacy Remastered Collection
- Silent Hill Legacy Remastered Collection
- RDR2 PS5 patch surprise

Gillar Reddit hyffsat mycket och faktumet att det bästa sättet att googla saker numera är att skriva det man vill googla på + reddit.
T ex ”internet var bättre förr reddit”.
Gör jag inte det får jag sällan några Reddit-resultat på google.

Lite namnförslag:

Putinabox (PB) med lanseringsspelet Put-In-A-Box som är ett pussel/plattformsspel
SlobodaStation = Frihetsstationen

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jo jag har jobbat inom vården i 21 år, och arbetstiderna där är hemska. Men i Japan har de väl bara en helgdag oavsett vilket arbete du har?

Det är ovanligt att jobba 6 dagar/vecka. Oftast 5 dagar. Kan vara att man måste jobba någon extra helgdag/månad. Men jag har ingen aning hur Capcom’s crunch ser ut.

Förstår att Capcom bestämt sig för att ändra bana, från att ha erbjudit AAA-spel till konkurrenskraftiga priser, till att bli mer offensiva i sitt sätt att dra in stålar.

Är glad som har en enorm backlogg så det blir att plocka upp detta kanske någon gång i framtiden. Gillade verkligen att spela som bågskytt i ettan och jönsa omkring i världen där.

Frågan är om det är F2P eller ett betalt online-spel. Om det är F2P kommer jag köra det då det är gratis + gratis online; men om det är betalt online måste man köpa det OCH betala för PS+ vilket jag INTE är särskilt sugen på.

Ska bli spännande o se vad för typ av spel det blir

Appropå Days Gone så ligger det på runt 64/100 plats av populäraste spelen på Steam Deck mellan mars 2023 – mars 2024.
https://store.steampowered.com/sale/decktop100

Om man är en person med makt inom spelvärlden som gillar att tjäna pengar på spel så förstår man att en uppföljare bör göras omedelbums.

Appropå Pinball Dreams är ett av de bästa svenska spelen: Yoku's Island Express
Ett ”pinball metroidvania”
För mig var det typ 85/100

Väldigt originellt och coolt spel.

Skrivet av Tubb3:

Dessa spel hoppas jag släpps på PS5:an! Tycker de ser fantastiska ut, men inte tillräckligt för att jag ska köpa en extra konsol.

Hoppas det med så att fler får spela det. Själv körde jag ettan via Steam på TV med DS4-kontroll och det funkade bra 👍
2:an har jag ännu inte kört

Skrivet av Aletheides:

Jag tror inte att man är speciellt lockad av ett släpp på steam just på grund av steam deck och den debatt som varit om att folk piratar Switch spel på den. Folk som redan piratar gratis kommer inte köpa spelet på steam i någon significant mängd om det sker ett släpp där, så lika bra att spara in kostnaden för en portering.

Ok, fast VW har ju haft chans att släppa Muramasa och Odinsphere på Steam före Switch släpptes så jag tror inte just folk som piratar Switch-spel är huvudskälet.

Dårskap som sagt! VW är i en nisch som gör sig perfekt för Steam Deck.

Hade varit kul o se en uppskattning på potentiella försäljningssiffror för VW:s samtliga spel på PC.

Lite Astrid Lindgren som vägrade Ghibli-adaption av Pippi-varning på detta 😂

OBS! 30fps på PS4/PS5 väl?

Layden var också den bra-iga snubben på Sony som stöttade Bend och trodde på Days Gone 2, vill jag bara passa på att nämna i sammanhanget

Kommer de stänga det där lustiga socialamedier-vänliga fotorummet också? edit. Jag blandade nog ihop det med Paradox Museum vid Hötorget.

Undrar om de lägger upp utrustningen på Tradera eller någon företagsauktionssida.

Fantastiskt om det stämmer!

Men för att jag ska köpa PSVR2 måste det även gå att spela PSVR marquee-title number one ASTRO BOT Rescue Mission på den. Inte kommer jag köpa ett gammalt PSVR1 för att spela det, eller så måste jag det då jag vill testa Deracine.

Skrivet av jeppe109:

Fast i detta fallet var det väl Sony som hade idén, äger ip:t sedan början och samarbetade med FromSoftware för att skapa spelet?

Ja Japan Studio är ju upplöst precis som Team Silent som gjorde Silent Hill-spelen...
Bloodborne har hamnat mellan stolarna det kanske blir svårt att kontraktera folk för att jobb på det. Men där det finns pengar att tjäna...

Ja, jag tror också att PS5 redan är något körd pga stängningar av studios och nedlagda spel som Days Gone 2 och The Order 2/Corona & scalpers-problemet/felsatsning på Live Service och AAA-spel med för lång utvecklingstid/och att de mesta ändå släpps på PC, så nu behöver de spara på kulorna till exklusiva släpp till PS6 om de ska ha något PlayStation kvar.
Istället släpper de av allt att döma en PS5 Pro och försöker förlänga livet på PS5 med konstgjort liv åt befintliga spel som redan fungerar helt ok (men väck mig om de släpper patchar till Team Ico, Drive Club, The Order, Gravity Rush 2 och Bloodborne)

Känns som man gör bäst i att vänta på att alla delar släppts och när trean patchats färdigt lär jag ha klarat del två.

Förstår inte hur ny hårdvara måste tolkas som PS6 eller PS5 Pro. Japaner är gamla i tänket och för dom är PS5 ny hårdvara gentemot ett spel släppt på PS4.
ER släpptes också på PS4 och From blev med DS remake varse att de tekniskt ligger efter.

Däremot var det väl nåt ett rykte från en annan källa häromveckan om att BB remaster/remake hade skrotats och att det troligare är att det kommer senare på kanske PS6?

Sekiro fick väl inget ”riktigt” DLC med nya områden? (Iofs fick Nier Automata en GOTY med det där DLCt som jag förstått också i princip bara är kosmetiskt lull lull. Så det händer ju att spel återsläpps med kosmetiskt DLC, men då är det bara en kod för dlct såklart)

Deracine fick fysisk utgåva i Japan. Såg det på rea asbilligt en gång men jag samlar inte på fysiskt.

Skrivet av ZF:

Det låter inte orimligt om det skulle funka så, men det är inte vad jag menar med en complete edition, och det upplägget skulle ändå göra en riktig komplett (fysisk) version helt omöjlig pga datagrävare och hackare.

Det var tydligen många som bokade denna Collectors Edition i tron att det skulle vara en Complete Edition (alltså expansionen på skivan) men allt jag ser i trailern är ** DLC.

Men som sagt. Det kan ju fortfarande annonseras en sådan senare.

Skumt, From har väl alltid släppt en complete edition efter dlc’t släpps? Antar att det är spelet på skiva och DLC man laddar ned.