Inlägg av Famipan

Inlägg som Famipan har skrivit i forumet

Det kortaste men mäktigaste spelet jag kört är nog iOS-spelet Florence.

Det är klart på några minuter

Har någon köpt Capcom på Frankfurtbörsen via telefonorder?

Aldrig köpt telefonorder tidigare och vet inte om denna ger utdelning.

https://www.boerse-frankfurt.de/equity/capcom

Såg annars trackern som nämndes tidigare som har stor andel Capcom.

Din o min kris

Skrivet av Gen:

Märkte precis att det ligger på lite över hundralappen på Steam Känns givet.

Days Gone är även på rea på PSN nu!

Varför inte köpa det på både PSN och Steam så kan du stödja Bend och framkalla en uppföljare 🫶

Har en gammal japansk FireStick 4K jag inte använder. Hörde att man kan installera en kalenderapp till den och koppla ihop med en skärm o sätta på väggen. Verkar mera användbart.

Ibland är det bra med förtydliganden. McCallister fick för övrigt jobb på Bend tack vare att han älskade DG. En riktig solskenshistoria och en trevlig prick man kan höra hans historia i The Days Gone Podcast. Kan inte riktigt föreställa mig hur han mår på insidan om ingen DG-uppföljare finns i sikte ;_;

Jag har kört igenom Days Gone över 7 ggr och nu kör jag igenom Mad Max en andra gång på PS4/5 bara för att höja statistiken så att vi får en 60fps patch. Annars rekommenderar jag att köra MM på PC/Xbox.

Man märker att Bend tagit stor inspiration från svenska Avalanches mästerverk. Jag börjar fantisera om vad Bend och Avalanche skulle kunna åstadkomma om båda slog ihop sina studios och fick jobba på ett open world zombie horde spel med de maffiga explosionerna och köttiga slagsmålet från Avalanche!
Båda spelen förtjänar mycket mer uppmärksamhet och uppföljare OCH 60 FPS 4K PATCH TILL PS5!!! 🌪️😆

Kör med DualShock 4 – min favorit ❤️
Bäst D-pad, bäst knappar, men joystick uppe till vänster hafe jag gärna sett som alternativ hos Sony.

Midnight Blue, Charcoal Black, Black – görläckra!

DET GÅR ATT ÄNDRA DEAD ZONE PÅ STEAM OCH ÄNDRA LJUSET/FÄRGEN PÅ LED-LAMPAN! Tänk vad bra!

Har tre stycken och två DualSense som blivit kladdiga i gummijoystickorna pga för lite användning 🤣

Många (typ de flesta?) spel med hk-stöd HAR stöd för PS-kontrollschema. Tror Steam fixat till dessa problem på senare år, så bara man orkar trixa lite i menyer och hitta rätt kombination av inställningar så brukar det gå att få fram PS-kontrollschema. Ibland behöver man däremot installera en mod som i Hi-Fi Rush och detta faktum tar givetvis emot.

Ett hett tips är att passa på att köpa Forza Horizon 4 innan det försvinner från Steam (och Windows Store) i december i år:
Ca 227 kr för Ultimate Edition:

https://store.steampowered.com/app/1293830/Forza_Horizon_4/

https://forza.net/news/forza-horizon-4-delisting

Due to licensing and agreements with our partners, Forza Horizon 4 will be delisted from digital platforms (Microsoft Store and Steam) on December 15, 2024. This means the game and its additional content will no longer be available for purchase through online stores.

Remakes är välkomna då deras ”remaster” Eizo collection inte var mycket att hurra för har jag hört.

Köpte nyligen bundlen med Unity, Syndicate och Black Flag till PS4 för att de var billiga och med en nypa hopp om gratis (eller prissatta) 60fps patchar i likhet med Origins och FarCry 5.

Har inte testat LG C1:s motion smoothing för fejkad 60fps på spelen ovan men jag är rädd att stridssystemets tajming inte funkar i likhet med i Mad Max på PS4.

Kul att Fantasian äntligen går multiplatform!!

https://www.resetera.com/threads/fantasian-neo-dimension-anno...

Rekommenderar att köra det på PS5 med LG C1 OLED TV eller liknande med Standard Picture Mode > Motion Smoothing > Smooth eller Natural samt addera lite sharpening mellan +10-20.
Inte mycket input lag och det ser ut som fake 4K/60fps.

Mad Max på PS5 klarar dock EJ av motion smoothing för då blir input lag extremt och man kan ej tajma attacker. Men i BB och troligtvis RDR2 går det fint.

Skrivet av Monki Rauklund:

Okej så typ 30 stycken?

Varje kartong innehåller 40 st konsoler.
Det är ju en liten bärbar konsol.

Fantastiskt! Kan tänka mig att skaffa ett PSVR2 framöver då jag ändå planerar skaffa ny GPU.

…men RE4 OG VR finns bara på Quest…

men Astrobot-spelet om det nu patchats(??) och GT7… hmmm…
skulle behöva en lista på exklusiva VR-spel som funkar på PSVR2.

Största kruxet är hur bra det funkar med glasögon och om man har glasögon med prismaglas mot dubbelseende

Observera att PS Plus också krävs?

Avalanches Mad Max är ett av de bästa spelen under förra generationen och man märker att Bend lånat idéer från det till ett annat underskattat toppenspel – Days Gone.

Jag köpte Mad Max nu under PSN rean trots att det aldrig lär få någon 60fps PS5-patch.
Men på Steam går det att köra i 60 på en potatis-PC så jag rekommenderar starkt att testa det så på TV med handkontroll.

…jag kommer nog spela igenom det på PS4/5 bara för att höja statistiken. Går ju köra med motion smoothing på LG TV till 30fps spel som nödlösning när 60fps saknas nuförtiden

Skrivet av Bullen86:

Om du inte vill betala så mycket så kan du köpa en månads PS+ extra för 150 kr och spela PS5-version där, expansionen ingår i directors cut.

Jo en god tanke men som numera heltidsarbetande med ont om tid har jag bara tid o ork att spela några timmar i (5h-ish) i veckan, så jag behöver ett halvår på mig

Ännu inte köpt det då jag blir så förvirrad av PS4 VS PS5-versionen och att det aldrig sålts billigt på PSN.

Jag velar mellan vilken version jag bör skaffa men jag tror PS5-versionen ger mig PS4 också. PS4-ver går att uppdatera till PS5-ver för ca 100kr.

Rent grafiskt ser de typ identiska ut vad jag hört. Största fördelen med PS5 är läppsynkad japansk dubb. Haptics och Dual Sense är jag inget fan av så med PS4 kan jag spela med DS4.

Men… på PC kan jag spela med DS4 och få allt annat också. Behövs bara en bättre dator

Titanfall 2 (PS4-spel på PS5) - Herren vilket sjujäkla roligt spel! Att jag hade sovt på detta är lite av en skam! Har iofs inte spelat tv-spel alls särskilt mycket sedan jag påbörjade intensivutbildning i februari som nu är klar.

Om man gillar Portal, Halflife 2, Mirror’s Edge och ”coola” mechor så är detta ett måste.
Storyn är totalt oviktig såan behöver ej ha spelat ettan. KBK - Kör Bara Kör!!

Fattas bara 120fps på PS5.

Mycket plattformshoppande, springande på väggat och härligt låååångt slajdande. Schyssta ljud på vapnen också!

Skrivet av spikes:

Men gör det någon profit?

https://steamdb.info/app/2325290/charts/

Har ju svårt att tro att spelarbasen kan betala många löner...

Det är stort i länder och klientel där folk (många tjejr) inte spelar på PC utan folk spelar på mobil, padda eller Switch (Japan, Indonesien, Filippinerna, Latinamerika, Sydkorea, USA, EU) .

I Asien och USA har de kört konvent och de har en merch-butik där de säljer saker riktigt saftigt i likhet med de saftiga IAP-kostnaderna. De säljer ett season pass som gäller så länge säsongen pågår. Tror de flesta som köper saker köper bara det. Men givetvis finns folk ”whales” som måste samla o köpa allt och det är väl dom de livnär sig på mest skulle jag tro.

Jag är kluven till om jag ska köpa nåt som tack för min speltid, men jag vill heller inte stödja sådan här F2P online FOMO som stressar många.

Men så länge man har rätt inställning och bara går in för att chilla o skiter i att samla allt och istället bara njuta av den unika chilla stämningen så finns det något unikt där som man inser troligen inte skulle vara möjligt om det hade varit ett betalt spel.

Kan även passa på att nämna att Journey på PS4 av samma utvecklare faktiskt fungerar online utan PS+ och det är en rejält kort men fin upplevelse. Men Sky är mer chill.

Gäller att hitta sin egen nisch. Sky Children of the Light är F2P och helt annorlunda från många andra onlinespel. Även om det försämrats med mer IAP/IGPs så är det ändå ett spel som
bara finns där… plus att de givetvis träffat rätt gällande skapandet av ett beroendeframkallande spel.
Det gäller för utvecklarna att ha experter på psykologi/beteendevetare och en rejäl marknadsföringsarmé samt att man fokuserar på rätt målgrupp/rätt länder lite extra.

Själv försöker jag slå mig fri från spelandet av sådana spel och gå tillbaka till single player clear the backlog-hell!