Inlägg av Rob-John

Inlägg som Rob-John har skrivit i forumet

1

Hej!

Håller mestadels med men i många fall blir man lurad innan ett spel släpps med funktioner och gameplay möjligheter som sedan aldrig levereras, absolut att man kan titta på och läsa reviews för att bli informerad att dessa utlovade element av spelet faktiskt inte finns med men ska man behöva det?. Många spel recensenter ser ibland lite för glatt på spel och belyser bara det positiva och utan att vara för "foliehattig" så finns det nog en del goodwill där ute mot företagen för att man ska fortsätta få gratis nycklar osv till spel för att speciellt på YouTube kunna fortsätta driva sin verksamhet, detta gäller ju självklart inte för alla recensenter men man hur djupt ska man behöva gräva för att spela ett spel?.

Ett misstag jag gjort här var att spela Starfield som var ett av de tråkigaste spelen jag spelat på väldigt länge och klart och tydligt bara ett snyggt sätt att testa hur lite man behöver leverera för att fortfarande sälja.

Nu tar jag på mig foliehatten igen och säger följande. Om ni inte tror att företag (inte bara spelutvecklare) kontinuerligt analyserar och utvärderar exakt hur de ska kunna leverera så lite som möjligt och fortfarande tjäna samma pengar och tillexempel i många fall bländar oss med grafik eller innehåll som sedan inte finns med i spelen så utan att vara för dryg skulle jag kalla det aningen naivt.

Slutsaten då är följande: många företag kommer försöka "lura" dig med varierande framgång och det är upp till dig att vara tillräckligt duktig detektiv för att inte blir lurad, precis som med allt annat. Som tur var så är inte spel så viktigt i det stora hela men de timmar jag la på Starfield får jag aldrig tillbaka:(

Heroes of might and magic 3

1