Inlägg av Algustafa

Inlägg som Algustafa har skrivit i forumet

Kör Ascent på Xbox, Dredge på Switch Lite, Super Mario Wonder på vanliga Switchen och Pedestrian på PS5. Vilket spel och konsol det blir beror på om fru och dottern är i rummet eller ej.

Priset är för mig ett mindre problem än hur spelet säljs in. Deluxe-uppgraderingar, DLC, säsongpass och fan och hans moster - jag köper för övrigt i princip aldrig spel till full pris om det inte är Nintendos släpp eller när storspel släpps på GOG.

Skrivet av Karmak:

Var mer menat som skämt från min sida. Har ingen aning vad man menar med AAAA

I den mån etiketten är meningsfull så kanske GTA 6 kan räknas som AAAA.

Ptja... System Shock-remaken? Shadow Warrior 3? Cyberpunk 2077? Trepang2? Robocop? Bright Memory: Infinite? Necromunda? Dead Island 2?

Skrivet av Kaztrofy:

Ett gäng DEI-infesterade uppföljare står sig inte riktigt mot det oändligt mycket bättre utbudet PlayStation 1-4 hade.

DEI-infekterade uppföljare till PS5? Typ... Ratchet & Clank? God of War? Spiderman 2?

Skrivet av Papphammar:

Ccctv, FSBox, Vladiwii eller Stalinstation kanske?

Hoppas strömknappen blir en rysk vodka och red ring of death blir molotov cocktail istället. Vem vill inte göra det supportsamtalet till ryska underrättelsekundtjänsten liksom.

En Wii-kopia med Wii-chucks i form av hammare och skära.

Skrivet av Thomas:

En kRysslåda tror jag kommer att lyckas bra.

🙂

Jag tror annars på en Suka Nintendo eller en X-Blyat.

Skrivet av Siegfried:

PS5 har väll enormt många bra exklusiva spel?

Hur många spel krävs det för att bli en "enorm" siffra enligt dig? 3? 5? 7?

Gearbox är i mitt personliga tycke skräp så jag är bara glad att det inte är svenskägt.

Skrivet av Ruffles:

Kämpigt vet jag inte. Däremot spår de att försäljningen av PS5 bromsar in efter riktigt starka 2022-23. Deras exklusiva spel säljer ju fortfarande bra, det är en fungerande affärsmodell. Och PlayStation har väl aldrig varit så stort och viktigt för Sony som bolag som nu.

Jag är lite för trött och håglös till följd av förkylning för att göra en mer ordentlig efterforskning men det som jag tror hade sagts var någon form av oro för framtiden av samma skäl som alla andra: Sonys egna spel blir dyrare och dyrare att utveckla vilket gör plattformsexklusiviteten svårare att upprätthålla.

Skrivet av Ruffles:

Intressant fundering. Det är väl lite både och - visst bländas många fortfarande av grym grafik. När GTA VI släpps kommer många gapa åt det rent tekniska. Samtidigt kan simpla indieäventyr skörda enorma framgångar. Men jag tror att du är något på såren, att grafik inte är ett säljargument på samma sätt som tidigare. Xbox har väl målat in sig lite i ett hörn här eftersom de ända sedan den första konsolen haft som självbild att vara "mest kraftfull!" och att detta också ska synas på spelen. Men jag vet inte om de egentligen har levt upp till den självbilden de senaste tre generationerna, egentligen...

Hoppet mellan konsolgenerationerna är numera lika spännande som att skaffa ny mobiltelefon - man installerar och logga in på sitt konto och sedan överförs all relevant information från tidigare maskin och sen är allt sig likt men mest lite fräsigare grafik. Visst kan man bländas av enskilda spel men jag tror det finns gott om utrymme för lite mindre praktfulla spel men vad vet jag - jag är blott en snörvlig småbarnsfarsa från Sverige som varken utvecklar eller släpper spel...

Skrivet av Ruffles:

Jag kan tycka att krisrubrikerna är lite missvisande ändå. Både Sony och Nintendo går bra. Det är primärt Xbox som har problem. Sedan är det självklart att man alltid måste se över sin affärsmodell och stämma av om den kommer fungera även i morgon. Spelbranschen är, precis som alla branscher, föränderlig. Spontant känns det som att AI kommer kunna påverka spelutvecklingen på ett banbrytande sätt, vilket oundvikligen lär leda till uppsägningar (men därmed också spara pengar).

Jag vill minnas att jag läst att även Sony har det kämpigt även om de inte gör förlust än.

Det jag själv förbryllas av när det kommer till just problemet med dyra AAA-spel är dels hur de kan bli så monstruöst dyra när spelen i serier som FIFA, Ass Creed, Forza Horizon, Far Cry och Call of Duty känns så otroligt snarlika varandra. Det är lite nya bilar/bössor, nya miljöer och så men spelmekaniken är ju bevarad med lite tweaks här och där.
Dels så undrar jag lite om den här hetsen med att alltid överträffa med visuell flärd och sensation verkligen drivs av konsumenterna. Om Xbox släppte ett nytt Gears of War med lite mindre häftig grafik - vad sker då? Vägrar folk köpa spelet för att det är fult? Skulle recensionerna bli pissljumma därför att det inte ser tillräckligt next gen ut? Min personliga upplevelse är att intresset för snygg grafik är ganska litet bland folk numera utifrån vad jag ser, hör och läser så... vad sägs om lite uglyflation för att spara pengar?

Avslutningsvis påminner jag om detta citat:
"Growth for the sake of growth is the ideology of the cancer cell"

Jag äger No Man's Sky på GOG och har tänkt köra igenom det när alla uppdateringar väl kommit men det verkar ju meningslöst att vänta för det fortsätter trilla in år efter år
Hur är strider i spelet enligt er som spelat det?

Skrivet av Rhymst:

Jag har redan Series X och även Series S så detta är inte aktuellt men uppskattar att dom ger oss alternativ

Får man vara nyfiken och fråga varför du har båda två?

On topic: jag äger redan Series X och precis som många andra så vill jag inte gå miste om skivläsaren då jag äger en drös Xbox-spel på skiva.

Skrivet av Thane:

Min är också knäpptyst så det kan säkert vara något problem med din.

Skrivet av lasselason:

För mig är det inte så, den är knäpptyst förutom just några sekunder efter att jag sätter i en skiva, då låter det i kanske 10-15 sekunder, annars är den som sagt tyst.

Skrivet av X-TroNiC:

Nu vet jag inte hur du fick PS5an att låta som ett tröskverk, min lät då ingenting i stort sett när jag ägde den och då hade jag den delvis bredvid mig på skrivbordet.

Det rafflande slutet på den här dramatiken kommer nu: jag har mina konsoler i ett skåp i en tv-möbel - ett upplägg som fungerat väl med Xbox (både One och Series X) men som PS5 inte var lika glad över, flyttade den för att få bättre ventilation och ja - det blev märkbart tystare
Stort tack för input till er alla tre! Jag vidhåller fortfarande att krysslådan är bättre rent hårdvarumässigt.

Skrivet av lasselason:

För mig är det inte så, den är knäpptyst förutom just några sekunder efter att jag sätter i en skiva, då låter det i kanske 10-15 sekunder, annars är den som sagt tyst. Kolla upp det med Sony support, det kan vara nåt med maskinen om det låter som du beskriver. Hoppas du får svar där.😊

Ok! Tack, ska luska i det.

Skrivet av lasselason:

Det låter som att det är nåt fel på din ps5, då fläktarna hörs är ju bara de sekunder efter man sätter i en skiva. Min är helt knäpptyst, precis som Xboxen.

Wot? Fläktarna och huruvida det sitter en skiva i läsaren har väl ändå inte med varandra att göra. När maskinen får svettas så låter PS5 betydligt mer än vad Xbox låter, när man spelar. Att det skulle bero på att det är fel på min maskin håller jag för osannolikt men tack för tipset, ska luska i det.

Skrivet av X-TroNiC:

Inte alls förvånande, har haft alla Xbox innan denna och har verkligen noll sug efter series X. De gimpade även sin egna exklusiva lineup kraftigt med potatis series S med last gen prestanda. På tal om exklusiva titlar så har de inget som lockar överhuvudtaget på den fronten. Sen att de inte ens bemöda sig att göra om handkontrollen nämnvärt kändes också B jämfört med Playstation, jag tycker det hör till med en ny generation och bör ingå i priset av konsolen.
Game pass har väl delvis dödat behovet av konsolen i sig, även om jag tycker det mesta där är skräpspel, drog en refund trots 10kr att testa under jul🤣

För min del så är valet enkelt,PC, PS5 och Switch.

Jag har redan skrivit det i andra trådar men Series X är otroligt tyst jämfört med PS5 som låter som tröskverk när man spelar. Lägg därtill att den är kraftfullare, billigare och har quick resume så känns det svårt att begripa hyllandet av PS5 hårdvara.
Ja, PS5 har en fräsigare kontroll med alla funktioner - men det har man inte glädje av i alla spel för långt ifrån alla utvecklare verkar orka bry sig om det. Lite som med Switchens HD-rumble.

Skrivet av Fredrik Eriksson:

"Live service" har ta mig tusan börjat bli ett trigger-begrepp för mig.
Blir kanske inte upprörd, men väldigt, väldigt trött.

Jag hade nog blivit upprörd om det inte var för att det släpps så otroligt mycket spel ändå så ett mer eller mindre gör ingen skillnad.

Jag är likadan - föredrar helt klart Switch Lite men jag saknar rumble-funktionen. Föredrar små skärmar då jag finner det mindre påfrestande att spela när jag är trött efter jobbet t ex.

Ptja, ska man räkna Kickstarter-projekt som aldrig blev av? Det är ju pengar i sjön - annars ångrar jag sällan spelköp men köpte nyligen Ratchet & Clank till PS5 begagnat för typ 350 kr och en vecka senare är spelet på rea, nytt, för 300 kr. Det grämer jag mig faktiskt över även om det är en skitsumma (jag är allergisk mot att köpa spel begagnade egentligen).
Ett av få spel jag refundat för att det var rakt av skräp är dock Close Combat - The Bloody First. Close Combat i 3D? Låter som en ljuv dröm men satan vad uselt och tråkigt det var.