Inlägg av Valloniet

Inlägg som Valloniet har skrivit i forumet

1

Det bästa RE av alla, och som inte det vore nog ett av de allra bästa spelen någonsin alla kategorier är på väg att hottas upp?

Ja tack. Frågan är däremot hur väl gameplay står sig för den yngre generationen. Är rädd för att det kan upplevas som förlegat, svårt och långsamt. Fast det är just det sistnämnda som är en stor del av grejen. Kombinationen av stelt och svårtstyrt med urmysiga miljöer och B-films story gör att jag nog aldrig upplevt ett charmigare spel.

Bra tips! Aldrig hört talas om det tidigare. Ser välgjort ut och lär bli en perfekt sommarskräckis.

Skrivet av k4rst3n:

Så länge det blir mer som 7an & 8an än som 4an så är jag nöjd. Vet inte varför men känns som man är den enda som inte gillar 4an 😅

Själv håller jag 1-2 högst, men tror de flesta som älskar 4an gör det p.g.a. främst två skäl (gärna i kombination):

1. Det var smått revolutionerande när det kom.
2. Nostalgiglasögonen är på.

Tycker första delen av 4an är riktigt kul men sedan ballar det ur.

Mer on topic så ser jag fram emot 9an. Säga vad man vill men denna spelserie är något av att unikum.

Skrivet av Byssan:

Ett par hundra?! Det ska du ha en eloge för. Jag klarade av 12 timmar innan det hamnade i döda spel högen.

Starfield känns lite speciellt på det sättet att många tycks gilla att klaga s*tan på det. Buggigt. Inget innehåll. Dötrist o.s.v. Samtidigt sitter de där med X antal hundra speltimmar.

(Inte riktat till Ankh som trots allt skrev ett mer nyanserat inlägg).

Skrivet av ulphen:

Jag kan tycka att Xbox är rätt dåliga på att marknadsföra sig till den stora massan. T ex har jag själv förutom en XSX hemma även en switch som det var tänkt att barnen skulle spela på. Men tack vare att det kommer flera barnspel i månaden på GP så står switchen nu mest och samlar damm. Upplever dock att de flesta barnfamiljer inte har en aning om hur bra deal en XSS och GP hade varit för dem.

Precis.

Här hemma har också barnen tillgång till XSS med GP och Switch. I 9 fall av 10 väljer de XSS. (Att de numera närapå uteslutande kör Fortnite, Roblox eller Minecraft är en annan historia.)

Har även (en något äldre) PC, PS5 och XSX. Ångrar inget av dessa inköp, men hade det varit något jag lätt klarat mig utan är det absolut PS5an.

Aldrig hört talas om detta förrän idag. Såg så jäkla läckert ut att jag blev sugen trots att det egentligen inte är min typ av genre.

En snabb koll på minikraven, skriverier kring prestandaproblem och en reality check för min flera år gamla budgetdator resulterade i att jag avvaktar konsolrelease istället.

Skrivet av Fearnox:

Gav mig dilemmat vilken jag ska spela först, FO4 eller Outer worlds?

Hade FO4 sedan lång tid tillbaka, men har aldrig startat det.
Sedan så fick man Outer Worlds nu gratis via Epic.

FO4 har finputsad spelmekanik och gameplay jämfört de två föregångarna men är annars en ganska trist historia jämfört med just de två.

Outer Worlds bjöd på bättre/roligare story (till stor del för att det känns som spelet inte tar sig själv på så stort allvar), och en allmänt trevlig upplevelse. Tycker spelet helt klart fått oförtjänt mycket negativ kritik.

YMMV, men hade helt klart kört igenom Outer Worlds först om jag var du.

Skrivet av DumSpiro:

Där har vi ju det stora problemet denna generation, 3,5 år in & de vill se next gen-spel istället för en PRO…för bövelen vi är 3,5 år in i current gen (next!?) & jag har inte stött på nåt spel än som fått min XSX att svettas! Släpp sargen, 4K & 60 fps som standard nu!

Precis. Vet att de finns där (hej hej Dragons Dogma 2 nu senast), men själv har jag denna generation ännu inte stött på något spel som varit såpass dåligt optimerat att jag stört mig på det överhuvudtaget.

Däremot verkar ju målet för de där magiska 4K @ 60 FPS flyttas fram hela tiden. Först var det PS4 Pro som skulle fixa biffen. Sedan nuvarande generations konsoler och nu dessa, i mitt tycke totalt onödiga mellangenerationsvarianter. Kommer målet då nås på bred front denna gång? - Tveksamt. Så länge utvecklarna uppenbarligen prioriterar annat spelar det ingen roll hur mycket (marginellt) bättre hårdvaran blir.

Ah, Hotline Miami. Hade helt glömt bort det. Borde möjligtvis varit på plats ett t.o.m!

Lär finnas ett antal spel man hunnit glömma bort genom åren så kul med påminnelse i listformat!

Har tre favoriter jag hoppas lite extra på:

Bramble: The Mountain King - så jäkla mäktig upplevelse stundtals.
Generation Zero - glöm bristerna, att bara få vandra runt bland all nostalgi är rent guld.
Battlefield: Bad Company 2 - världens bästa MP.

Nu har jag kört någon timme eller två. Vilket kaninhål. Förstår hur en del tycks fastna helt i det

Gillar det skarpt men känner verkligen att jag har oerhört mycket kvar att lära. Har inte lyckats "klara" spelet än, vilket nog är precis som det ska vara antar jag. Lär ta ett bra tag innan jag börjar få ordning på builds och taktik. Tror ett misstag jag gör är att jag tänker för mycket på det som poker.

Måste levt under en sten senaste tiden men hade aldrig hört talas om Balatro innan denna artikel.

Älskar indie-rougelite-deck builder-tjosans så detta spel är helt givet. Tack för tipset!

Var rätt sugen på att köpa vid release men har inte direkt bråttom längre.

Får se hur illa det faktiskt flyter före eventuellt införskaffande. FPS är inte allt men detta känns jäkligt onödigt år 2024.

Skrivet av vamp:

Ja, andra har absolut utvecklat och skapat Souls-liknande spel. Men inte ens FromSoftware har ju lyckats när Miyazaki varit upptagen med annat. Förutom en relativt hyllad multiplayer är Dark Souls 2 tveklöst det "sämsta" spelet enligt mig. Det har alla ingredienser, men helheten finns ju inte där. Precis som i alla (sämre) kopior. Miyazaki är tveklöst dirigenten som får orkesten att skapa magi.

Syftar inte till att argumentera åsikter (och jag vet med mig att din dessutom är den i allmänhet rådande), men själv tillhör jag den minoritet som uppskattade DS2 något oerhört. Håller det högre än både DS3 och Sekiro. Men så tillhör jag också dem som sätter game play allra högst. Återanvända bossar och en något tommare värld gör inte mig så mycket i jämförelse.

Det sistnämnda kanske också är en faktor till varför jag tycker andra soulslikes faktiskt når upp till, och i vissa fall t.o.m. förbi Froms egna alster. Nioh var fantastiskt. Lies of P likaså. Både The Surge och den bortglömda pärlan Hellpoint når måhända inte hela vägen fram, men de förnyar konceptet och får det att kännas fräscht.

Ser m.a.o. ljust på framtiden för genren oavsett

Skrivet av Geijmer:

PS5 Pro bör kosta max 7000kr. Men kommer inte köpa, är nöjd med min PS5 det duger. Sparar pengarna istället till nästa XBOX som tydligen kommer blir rejält kraftfullt.

Exakt så!

Ser ingen större mening med dessa halva generationer överhuvudtaget och PS5an i den mån jag använder den (vilket är sällan) duger fortfarande mer än väl.

Blir det något så blir det XBOX. Spelar ändå nästan uteslutande på S/X tack vare Game Pass och så lär det fortsätta.

Dark Souls: Remastered
Fallout: New Vegas
Dragon Age: Origins
Slay The Spire
Super Mario Bros.

Ingen särskilt kontroversiell åsikt, men Ubisoft är verkligen det tristaste som hänt spelbranschen de senaste åren. Så fruktansvärt tråkiga, intetsägande, och helt själlösa spel.

”AAAA”…

Röstade på 3-7 h/vecka.

Som så många andra här har jag numera flera barn, en sambo som med all rätt kräver sin tid, jobb, villa och övriga hobbies att sköta allt efter bästa förmåga.

Är tudelat det där för å ena sidan önskar jag att jag kunde spela åtminstone det dubbla, som förr i tiden. Å andra sidan tycker jag mig finna färre och färre intressanta spel allt eftersom åren går. Krävs liksom mer nu än förr för att jag ens ska orka dra igång grejerna. Mediokra spel är numera helt uteslutet.

Första inlägget på detta forum och här kommer mina 50 ören i diskussionen kring Nintendo.

Nintendo som företag är oerhört skickliga på att slå an nostalgisträngen hos äldre gamers likt jag själv. Samtidigt har de (sannolikt i många fall ivrigt påhejade av nostalgiska föräldrar) hela tiden lyckats med konststycket att få in generation efter generation i ekosystemet. Mario, Zelda, Kirby o.s.v. är mer av institutioner än spelkaraktärer och Nintendos varumärke är utan tvekan starkast i branschen. Hatten av helt enkelt. Men så finns det också en annan sida av myntet.

Äger ett Switch själv, tillsammans med XSX, XSS, PS5 och PC. (XSS är kontroversiellt nog favoriten men det kan tas i annan tråd). Switch är en mysig och barninriktad konsol med i huvudsak mysiga och barninriktade spel. I synnerhet de som släpps av Nintendo själva. Även om det innehålls och genremässigt förvisso finns en viss spridning (det är som påpekats en betydande skillnad på Fire Emblem och Mario), så är det mer än uppenbart att särskilt Nintendos egna titlar i stort sett alla följer samma grundkoncept: färgglatt, enkelt och gulligt. Och även om konceptet av olika skäl tilltalar oerhört många så är spelen, just på grund av nämnda koncept, därför inte heller för alla. Egentligen en självklarhet. Men det kan nog tålas att upprepas ibland.

Själv ser jag inte ens merparten av Nintendos egna spel som "riktiga" spel. De är alla mycket välgjorda, buggfria och oerhört imponerande rent grafisk med tanke på den hårdvara de körs på. Men samtidigt i stort sett alltid ointressanta om man likt jag har svårt för den här puttinuttigheten och det konstanta bombardemanget av färger och intryck som genomsyrar i stort sett allt de gör. Nya Wonderland är en kul upplevelse hemma tillsammans med barnen men aldrig att jag skulle sätta mig själv med det. Och detsamma gäller egentligen allt från Super Smash Bros till Mario Kart 8. De fungerar möjligtvis en kvart eller så åt gången, sedan ser jag mig snabbt om efter något med mer substans och mindre yta.

1