Inlägg av atom

Inlägg som atom har skrivit i forumet

1

För mig blir det att fortsätta med WoW Classic och förbereda inför Cataclysm.

Jag kan nog tycka att man kan känna minst lika mycket inlevelse i spel som film, men att det beror på andra faktorer i många fall.
Rent personligt så tycker jag väl nästan att inlevelsen sjunker ju mer "filmiskt" ett spel är, för att jag inte vill vara en passiv tittare när jag spelar, jag vill vara en aktiv deltagare.
Jag känner mig mycket mer som en del av upplevelsen om jag får ränna runt i världen och göra vad jag vill (relativt till spelets regler), oavsett om det innebär att hoppa runt på bord och plocka upp allt som inte är fastnaglat, eller att bli vettskrämd av zombies i trånga korridorer. Ju mer drivet och cinematiskt ett spel är (som till exempel God of War eller Uncharted) med massa enorma setpieces, desto mindre viktig känner jag mig som spelare och det kan snarare ta ut mig ur upplevelsen än att få mig att grotta in mig mer.

Det mest inlevelserika spelet jag spelat på sistone var nog Monster Hunter: World, som nästan är 100% gameplay men det var första gången på många många år jag satt uppe till klockan fem på morgonen och inte hade någon aning om klockan för att jag var så sjukt insvept i det.

(Hej förresten, det här är mitt första inlägg här på sidan )

1