Inlägg av Hjelmern

Inlägg som Hjelmern har skrivit i forumet

Skrivet av conthox:

Det finns extremexempel i alla partier. Det finns alldeles säkert politiker som inte har koll utan bara sitter med för lönen precis som hon, men det nämner man inte. Men det är klart man tar henne som exempel då det är SD det handlar om.

Alltid lika kul när någon säger "rasist" och "avpixlat" i samma mening och sedan själv länkar till en vänstersida som är precis som avpixlat fast i vänsterstuk. Det är som att avfärda det som står i Koranen genom att hänvisa till Bibeln.

Som jag skrivit tidigare: kan vi inte sluta med pajkastningen nu?

Istället för att angripa personer, så kan man angripa åsikterna med sakliga argument. Ingen vinner på att kalla andra det ena och andra, men alla vinner på en seriös diskussion där man berättar varför någon har fel och inte bara att någon har fel.

Kan du upplysa mig om ett liknande exempel på en inkompentent politker? Här handlar det trots allt om relativt simpla frågor om blockpolitik och vilken politik de vill föra. De som har någorlunda koll på politiken, oavsett partitillhörighet, bör ju kunna svara på dessa frågor.
Hur är "Interasistmen.se" precis som avpixlat? Avpixlat sprider rasistika lögner och kommentarerna är bland det mest förkatsliga jag beskådat, utan att moderatorer på något sätt rensar ut dessa. Hur man kan tycka att rasism och anti-rasism är två sidor av samma mynt, är för mig också ett mysterium.

Självklart ska vi driva en saklig diskusssion, men när folk kommer och säger "Jag röstar på SD men jag är inte rasist" är det inte utan att man vill fråga hur de då ser på att stora delar av partiet verkar vara detta. För något säger mig att sakliga argument inte fungerar när folk inte ens inser vad det är de röstar på.

Skrivet av Spiff:

Tyvärr är ju Sverige svart/vitt i det här läget - funderar man ens på SD så är man automatiskt antikrist.
Att försöka säga att hjälp kanske är bättre där folk är är ju samma som att ta på sig en brunskjorta...
Vi ska lägga ner alla våra traditioner och automatiskt acceptera andras, helst skulle vi gärna ha sharia-lagar också.
Det som slår mig är att våra kvinnor, som slagit i generationer för sina rättigheter, inte är mer oroliga över den utveckling som sker utan även de flesta där är väldigt PK och tycker man är islamofob.
Jag försöker att inte vara bitter men som nyheter ser ut idag så är det minst sagt svårt och jag är glad att jag inte är 15 år längre...

Eftersom SD är ett fascistiskt och rasistiskt parti är det föga förvånande att folk blir "antikrist."
Vem har sagt att vi lägga ned alla våra traditioner och införa ha sharia-lagar? Har du läst för mycket på avpixlat nu igen?
Och det är ju er rörelse som är på frammarch, med den härskande klassens tysta medgivande, i en del fall även med deras röster och kapital, så hur ni fortfarande ska måla ut er själva som offer för det politiskt korrekta är för mig ett mysterium. När det är ni själva som är politiskt korrekta.

Skrivet av Lepracy:

Det blir nog SD den här gången. Och nej jag är inte rasist

Hur ser du då på det faktum att ledningen och många som sitter i kommunfullmäktige för partiet är uttalade rasister? Samt alla kopplingar till sidor som Avpixlat?

För att inte tala om inkompetensen i allmänhet, något som gör sig extra tydligt i detta klipp:
http://www.interasistmen.se/dumheter/sverigedemokrat-gor-bort...

Skrivet av KaptenKanel:

Soviet var väl inte direkt några korgossar under kriget heller

Vilka var då några korggossar under kriget? Ingen, såklart. Men i Company of hereos 2-kampanjens fall uppstår ett flertal löjliga situationer; exemplevis när ett flertal soldater blir avrättade för att ha räddat sin överordnande, när man ska bränna ned hus med civila i etc. När spelet behandlade västfronten i den tidigare utgåvan målade den upp en oerhört glorifierande bild av de allierade soldaterna. Medans man i 2:an målar upp Sovjet som värre an Nazi-tyskland, utgår ifrån att ingen är villig att strida mot nazisterna för att nämna ett fåtal saker som likt mycket annat i spelet stinker historierevisionism.

Multiplayern har sina stunder, men kampanjen har som sagt stora brister. Något som följande video visar:

Skrivet av Tompa:
Skrivet av Hjelmern:
Skrivet av Tompa:

FZ är en spelsajt utan politisk agenda. Att några av dess medlemmar vänder sig mot en diktator med åtskilliga liv på sitt samvete gör dem inte till FZ-liberaler. Det låter som att FZ driver en liberal agenda. Det gör vi inte, vi skriver om spel. Uppskattar om du skriver rubbar som inte blandar in FZ.

Jag syftade på liberalerna som är aktiva inom FZ och inte FZ som sida. Jag har inte hävdat att sidan driver en liberal agenda, hur bör man uttrycka sig för att vända sig till liberalerna på FZ i så fall?

Skippa att skriva "FZ" bara. Om du nu nöndvädigtvis måste driva en politisk agenda på en spelsajt.

Nu är det fixat.

Skrivet av Tompa:

FZ är en spelsajt utan politisk agenda. Att några av dess medlemmar vänder sig mot en diktator med åtskilliga liv på sitt samvete gör dem inte till FZ-liberaler. Det låter som att FZ driver en liberal agenda. Det gör vi inte, vi skriver om spel. Uppskattar om du skriver rubbar som inte blandar in FZ.

Jag syftade på liberalerna som är aktiva inom FZ och inte FZ som sida. Jag har inte hävdat att sidan driver en liberal agenda, hur bör man uttrycka sig för att vända sig till liberalerna på FZ i så fall?

Liberalernas oförmåga att föra en saklig diskussion.

Återigen ser vi liberalernas oförmåga att föra en saklig diskussion:
http://www.fz.se/forum/artikelkommentarer/fantastisk-trailer-...

Källor och fakta är två ord som inte är bekanta för dessa människor, istället är den första priorietringen att komma med personliga angrepp. Källor från de sovjevtiska arkiven duger inte, men att plocka orimliga siffror ur luften duger. Återigen ser vi dess fullständingt ologiska betende och trots att jag ställde samma fråga vid minst tre tillfällen, var liberalerna oförmögna att svara på detta.

Så återigen ställer jag frågan; Eftersom kapitalismen är ansvarig för de koloniala folkmorden, slaveriet och otaliga imperialistiska krig under hela den industriella epoken, för att nämna ett fåtal brott, hur kan ni än idag försvara denna blodiga ideologi?

#blogg

Skrivet av Securion:
Skrivet av Hjelmern:

Återigen, kapitalismen har gjort sig skyldig till mycket värre brott mot mänskligheten än vad socialismen någonsin har åstakommit.

Man får nog vara både prepubertal och hjärntvättad om man går på sånna lögner. I ditt fall antagligen lite oikofobisk också.

Hur svårt ska det vara att kunna föra en saklig diskussion utan att använda sig av personliga angrepp? Om något, så är just detta prepubertalt. Men i vilket fall som helst, som jag har skrivit tidigare, så är kapitalismen ansvarig för folkmorden på den amerikanska kontinenten, för slaveriets grymheter och alla dess dödsoffer, förtryckta folk i kolonier har åkt på stryk av kolonialherrarna vid otaliga tillfällen, miljoner och åter miljoner civila har dött under imperialistiska krig världen över och detta är endast ett fåtal exempel.

Återigen, kapitalismen har gjort sig skyldig till mycket värre brott mot mänskligheten än vad socialismen någonsin har åstakommit. Så kan ni svara på varför så många av er stödjer en massmördar-ideologi? Är ni sjuka i huvudet?

Och sluta plocka sifforor ur tomma luften, kom med lite källor och fakta istället. Hur svårt ska det vara?

Skrivet av Dagonath:

Det är ingen idé att försöka resonera med människor som Jakobinklubben och Hjelmern.. De kommer att klamra sig fast vid sina illusioner hur mycket bevis du än lägger fram.

De klarar inte av att hantera det faktum att vi lever i ett land där kompetenta och drivna människor klättrar upp för samhällsstegen.
Att erkänna detta vore att erkänna att deras nuvarande misär endast beror på dem själva (vilket de tyvärr inte har nog med styrka för att hantera).

Så istället söker de tröst och identitet i kretsar som romantiserar massmördare och beskyller all kommersiell politik för deras egna, och hela världens problem.
De jämför också gärna sig med gamla tiders arbetare och bönder som föddes in i fruktansvärda förhållanden som var nästintill omöjliga att ta sig ur.

Källkritik och självinsikt är förmågor som som dessa människor saknar då det skulle rasera deras luftslott.

Nu förstår jag inte riktigt hur du tänker, jag har ju lagt fram diverse texter med vars källor kommer ifrån de sovjetiska arkiv som öppnades i början av 90-talet, förklara gärna hur dessa är illusioner? Och vad skulle det vara för bevis ni har lagt fram? Förutom att använda wikipedia som källa och avfärda oss som vänsterextremister utan att själva komma med fakta?

Och eftersom ni är sådana fanatiska liberaler, bör ni ju också försvara kapitalismens alla brott genom historien. Alla koloniala folkmord, alla imperialistiska krig etc. Eller ska ni bara ignorera er egen historia och kasta skit på alla andra?

Skrivet av Thanatos84:

Delar av min förra flickväns släkt från forna östblocket blev deporterade till Sibirien och tvingades arbeta ihjäl sig. Du kanske borde tänka dig för vad du skriver på nätet, och inte bara se det som kul trollning eller ha näsan i böcker. Det är riktiga människor som mördats av skräckväldet under Stalin, och om du inte är beredd att möta anhöriga till dessa kanske du borde hålla käften?

Delar av min släkt skickades ut för att dö på slagfälten i Europa under det 30-åriga kriget, idag sitter samma härskande klass kvar vid makten, säkerligen samma adliga släkt också för den delen. Men även under kapitalismen har vi sett många dö; koloniala massmord i Syd och Nord-amerika, undertryckandet av anti-koloniala uppror, slaveriets dödsoffer och miljontals civila dödsoffer i alla dess imperialistiska krig under 1900-talet. Tänk på alla länder i tredje världen som plundrats eller utnyttjas i kapitalets namn, tänk på all den svält och misär som följer. Om det bara handlar om dödsoffer, vilket det verkar göra, så är Stalin långt ifrån den största boven i dramat.

En anekdot som bör vara aktuell i och med Mandelas bortgång är det faktum att han, alltså Mandela, hade tavlor på både Stalin och Lenin vid sitt skrivbord i hemmet.
Ur hans text "How to be a good communist" kan man även läsa följande:

"A Communist is a member of the Communist Party who understands and accepts the theory and practice of Marxism-Leninism as explained by Marx, Engels, Lenin and Stalin , and who subjects himself to the discipline of the Party.

The goal of Communism is a classless society based on the principle: from each according to his ability and to each according to his needs. The aim is to change the present world into a Communist world where there will be no exploiters and no exploited, no oppressor and oppressed, no rich and no poor. Communists fight for a world where there will be no unemployment, no poverty and starvation, disease and ignorance. In such a world there will be no capitalists, no imperialists, no fascists. There will be neither colonies nor wars.

In our own country, the struggles of the oppressed people are guided by the South African Communist Party and inspired by its policies. The aim of the S.A.C.P. is to defeat the Nationalist government and to free the people of South Africa from the evils of racial discrimination and exploitation and to build a classless or socialist society in which the land, the mines, the mills, our . . . . . . . (unreadable)

Under a Communist Party Government South Africa will become a land of milk and honey. Political, economic and social rights will cease to be enjoyed by Whites only. They will be shared equally by Whites and Non-Whites. There will be enough land and houses for all. There will be no unemployment, starvation and disease.

Workers will earn decent wages; transport will be cheap and education free. There will be no pass laws, no influx control, no Police raids for passes and poll tax, and Africans, Europeans, Coloureds and Indians will live in racial peace and perfect equality.

The victory of Socialism in the U.S.S.R., in the Peoples Republic of China, in Bulgaria, Czechoslovakia, Hungary, Poland and Rumania, where the living conditions of the people were in many respects similar and even worse than ours, proves that we too can achieve this important goal.

Communists everywhere fight to destroy capitalist society and to replace it with Socialism, where the masses of the common people, irrespective of race or colour, will live in complete equality, freedom and happiness. They seek to revolutionise society and are thus called revolutionaries. Those who support capitalism with its class divisions and other evils and who oppose our just struggles to end oppression are called counter revolutionaries."

Nu handlade ju detta inte om hungersnöden i Ukraina, men här är en text om detta ämne:
"Hjälpen i den psykologiska kampen mot Sovjetunionen hette William Randolph Hearst. Hearst är den amerikanske tidningsutgivare och publicist som står som den egentliga ”fadern” till sensationstidningarna, den så kallade gula pressen. Av sin far George Hearst, miljonär från gruvindustrin, senator och tidningsman, fick William Hearst 1885 tidningen San Francisco Daily Examiner. Det var början till Hearsts massmediaimperium som starkt skulle prägla det nordamerikanska vardagslivet och nordamerikanernas värderingar.
Efter sin fars död sålde William Hearst alla aktier inom gruvindustrin och började att ta över tidningsvärlden. Hans första inköp var New York Morning Journal, vilken han förändrade till en extrem sensations tidning. Inga medel fick sparas för att få fram sensationella nyheter. Fanns inga grymheter eller illdåd att berätta om, fick journalisterna och fotograferna ”fixa” det. Det är denna vulgaritet, hänsynslöshet och föga hänsyn till sanningen som är den ”gulapressens” kännetecken.
Hearsts lögner gjorde honom till en framgångsrik tidningsman och miljonär. Med en förmögenhet på 200 miljoner dollar var Hearst år 1935 en av världens rikaste män. Efter Morning Journal köpte Hearst upp eller startade nya dags- och veckotidningar över hela USA. På 40-talet ägde William Hearst 25 dagstidningar, 24 tid-skrifter,12 radiostationer, två nyhetsbyråer, en nyhetsbyrå för filmindustri, filmbolaget Cosmopolitan mm. 1948 köpte Hearst uppett av de första TV-bolagen i USA, WBAL-TV i Baltimore. Hearst sålde 13 miljoner tidningar om dagen i USA – ca 40 miljoner läsare dagligen!
Nästan en tredjedel av USAs vuxna befolkning läste Hearsts tidningar dagligen! Många fler miljoner världen över fick Hearsts budskap genom hans nyhetsbyråer, filmer och en mängd tidskrifter som översattes och gavs ut i stora kvantiteter över hela världen.
Siffrorna visar klart för oss den påverkan som Hearstimperiet har haft på det amerikanska politiska livet och på det politiska livet i den övriga världen under många decennier (bla mot USA:s deltagande i andra världskriget på Sovjetunionens sida och McCartys anti-kommunistiska kampanjer på 1950-talet).
William Hearsts värderingar var extremt konservativa, nationalistiska och anti-kommunistiska. Hans politik var extremhögerns. 1934 reste Hearst till Nazityskland och togs emot hos Adolf Hitler som gäst och god vän. Efter detta blev Hearstpressen ännu mer reaktionär, med ständiga inslag mot socialismen, Sovjetunionen och speciellt mot dess ledare Stalin. Hearst försökte även sprida ren nazistisk propaganda i sina tidningar och tidskrifter. Hitlers främsta kompanjon Herman Göring, gavs plats i Hearstpressen med en stor artikelserie. Men där gick Hearst för långt. Läsarnas protester tvingade honom att dra in Görings artikelserie.
Hearst-tidningarnas sensationsmakerier gick efter besöket hos Hitler ofta ut på att ”avslöja” hemska händelser i Sovjetunionen, där påhittade mord och folkmord, slavarbete, lyxliv för de styrande, svält och död för folket var ”vardagsnyheter”. Materialet kom till Hearst från Nazityskland och Gestapo. Tidningarnas förstasidor hade ofta karikatyrer och falska bilder från Sovjetunionen. Stalin avbildades ofta som en stor och elak slaktare. Tänk på att alla dessa artiklar dagligen lästes av 40 miljoner personer i USA och miljontals andra över hela världen!

En av de kampanjer som Hearst-pressen bedrev mot Sovjetunionen var den om de påstådda miljontals svältdöda i Ukraina. Kampanjen började den 18 februari 1935 i tidningen Chicago American med en stor rubrik över hela första sidan: ”Sex miljoner döda i svält i Sovjetunionen”.
För Nazitysklands räkning publicerade tidningsmagnaten och nazisympatisören Hearst fantastiska historier om ett folkmord framprovocerat av bolsjevikerna, de många miljontals döda i svält i Ukraina. Bakgrunden var den stora klasskampen över hela den sovjetiska landsbygden i början på 30-talet, när jordlösa och fattigbönder bekämpade storböndernas, kulakernas makt och reste sig i kampen för kollektivjordbruken.
Denna stora klasskamp, som berörde 120 miljoner människor, orsakade instabilitet i jordbruksproduktionen och på sina håll hungersnöd. Hungersnöden orsakade i sin tur att människorna fick ett försämrat immunförsvar och lätt blev offer för infektionssjukdomar och epidemier.
Det är beklagligt att människor for illa, men sådana epidemier var inget speciellt för Sovjetunionen. Under 1918-1920 spred sig en influensaepidemi i Europa och Amerika, den spanska sjukan, som krävde flera miljoner offer i USA och 20 miljoner döda i Europa (250 000 döda i Sverige). Ingen har anklagat de styrande i de europeiska länderna för att tagit livet av dessa människor. Mot epidemier stod länder och regeringar hjälplösa. Det var bara med penicillinets utveckling under andra världskriget som man på slutet av 40-talet kunde börja att bekämpa epidemier.
Rapporterna i Hearst-pressen om mångmiljoner döda människor i den stora svälten i Ukraina ”framprovocerad av kommunisterna” var detaljrika och fruktansvärda. Hearst-pressen använde hela sin styrka för att göra lögnen till verklighet. Den allmänna opinionen i väst påverkades starkt mot Sovjet och myten om de många miljontals döda hade börjat."

" Hur många blev dömda till döden fram till 1953 och särskilt under utrensningarna 1937-1938? Vi har sett Conquests siffra på 12 miljoner politiska fångar som bolsjevikerna skulle ha mördat i lägren från 1930 till 1953, därav 1 miljon avrättade under 1937-38. Solzjenitsyns siffra på döda i lägren är på tiotalsmiljoner, därav 3 miljoner under 1937-38. Det finns ännu högre siffror som nämns i debatten om Sovjetunionen. Ryskan Olga Shatunovskaia har t ex uppgett en siffra på 7 miljoner avrättade under 1937-38!
De dokument som nu finns att läsa från de sovjetiska arkiven talar emellertid ett annat språk. Ingen samlad siffra över de dödsdömda och avrättade 1937-38 finns att tillgå. Forskarna måste föra samma siffror från olika arkiv med risk för dubbelräkning och risk för att ange ett mycket större antal än det var i verkligheten.
Enligt Dmitrii Volkogonov, som av Jeltsin har utnämts till chef för alla Sovjets tidigare arkiv, blev 30 514 människor dömda till döden av militärdomstolar, från den 1 oktober 1936 till den 30 september 1938. En annan uppgift kommer från KGB. Enligt KGB:s pressrelease i februari 1990 blev 786 098 människor dömda till döden för kontrarevolutionära brott under 23 år från 1930 till 1953. Av dessa skulle enligt KGB 681 692 blivit dömda till döden under 1937-38. Det finns ingen möjlighet att kontrollera KGB:s uppgifter, men osannolikheten för en sådan fördelning är påtaglig. Vidare kan man fundera på om det nya prokapitalistiska KGB ger rätt information om det gamla prosocialistiska KGB. Det visar sig i alla fall att enligt det underlag varifrån KGB:s uppgifter kommer, var de nämnda dödsdömda under dessa 23 år både vanliga kriminella och kontrarevolutionärer och inte bara kontrarevolutionära som prokapitalistiska KGB ville göra gällande 1990. Vidare pekar alla uppgifter på att antalet dödsdömda kriminella – vanliga och kontrarevolutionära – var ungefär lika.
Slutsats av allt det material som finns att tillgå, är att antalet dödsdömda året 1937-38 ligger runt 100 000 och inte flera miljoner som västpropagandan vill göra gällande.
Uppmärksamma i detta sammanhang att alla dödsdömda inte blev avrättade i Sovjetunionen. Många fick dödsstraffet omvandlat till strafftid i arbetsläger eller arbetskolonier. Det är också viktigt att skilja mellan ”vanliga” kriminella och kontrarevolutionära. Många av de dödsdömda var kriminella med mycket svåra våldsbrott som mord och våldtäkt bakom sig. Även i världen i övrigt blev sådana kriminella dömda till döden på den tiden för sextio år sedan."

Källa: http://www.mariosousa.se/Sanningensomkombort.html

Skrivet av Sviskon:

Om en tysk studio skulle göra ett liknande spel där Hitler iträder rollen som matcho-hjälte likt stalin här, hur tror ni det skulle bli bemött av media, och skulle det godkännas av kickstarter?

Under Stalins ledarkap gick Sovjetunionen från att vara ett av europas fattigaste och mest efterblivna stater till att bli en industriell supermakt som var kapabla att konkurera med USA. De räddade även Europa från fascismen och för att inte tala om att Stalin än idag är populär bland befolkningen i Ryssland och andra delar av det forna Sovjetunionen. Så belys mig; hur är jämförelsen med Hitler relevant?

RIP

Skrivet av bleak:

reep,.

Dock var han inte en ängel genom hela livet. Han var vad jag förstår ledare för en terroristcell som dödade en hel del oskyldiga i bombdåd sen var han polare med flera diktatorer som gaddafi

Med tanke på apartheid-regimens brutala handlingar, exemplevis Sharpeville-massakern, är det väl föga förvånande att oppositionen tvingas till terrorism? Angående Gaddafi så kan du ju jämföra hur landet i fråga ser ut idag, jämfört med hur det var under hans tid som ledare.

Skrivet av Banditen:

Ja vi lever ju I en demokrati och så fungerar ett demokratiskt samhälle, passar inte det så finns det säkert andra lander där du är välkommen.

Så det är alltså helt lungt för din del att folkvalda politiker tycker det är en bra idé att springa runt med järnrör på stan, skrika glåpord åt folk, etc? Om vi nu har en sådan pråper demokrati som du hävdar, så borde det ju ingå att kunna avsätta folk som beter sig som svin. Om riksdagspolitiker från andra partier skulle bete sig på det här sättet skulle de fått sparken direkt, kanske inte från själva partiet, men åtminstone från sina postisioner. Men SD måste alltid dra på sig offerkoftan och känna sig diskriminerade.

Skrivet av trasapa:
Skrivet av Hjelmern:

Men kapitalismen är hållbar och beständig? Vad är det som säger dig att kommunismen inte skulle innebära ett hållbart samhälle?

Har jag uttalat mig om kapitalism? Eller antar du att jag är kapitalist för att jag motsätter mig kommunism?

Och svar på din fråga angående kommunismens "hållbarhet", tre ord; Ryssland, Kina, Cuba. Eller har du bättre exempel?

Jag drog slutsaten att du föredrog kapitalism, men om du inte förespråkar det ena eller det andra, vad är det då du förespråkar?

Kommunismen har aldrig uppnåtts i de länder du nämner, socialism kan vi däremot prata om. Stora framsteg har skett i dessa länder som ett resultat, både sociala och vetenskapliga. Utan dessa revolutioner och faktiska alternativ till det rådande samhällssystemet i början av 1900-talet hade arbetarklassen knappast varit där den är idag. De härskande klasserna darrar inför tanken på att en revolution skall sprida sig även till deras land och tvingas därför till eftergifter, det är ju knappast en slump att vi har bevittnat en nyliberal våg skölja in över Europa sedan muren föll.