Inlägg av rudeboystig

Inlägg som rudeboystig har skrivit i forumet

Skrivet av Dudinkalv:

Tornado = Politik

Visste inte alla detta?

Tornado = I väntan på nästa OS

Skrivet av Tomas Helenius:

Glöm inte att inviga julklappsbiljarden som du givit åt din kära mor också, bästa byrådirektör.

Vill du ha ett fikon?

Skrivet av Rydell1986:

Spelet släpptes i November? Trots Covid-19 har de lyckats mata ut 2 expansioner? eller kan det vara så att de redan var färdigt material som släpps nu för lite extra klirr i kassan

Suck. Borde verkligen göra en sticky post som man kan länka varenda gång nån slänger ur sig ett sånt här uttalande.

Om spelet släpptes i november kan du räkna med att stora delar av utvecklingsteamet började jobba på annat från efter sommaren. De sista månaderna är fokuserade på buggar och polerande, vilket också innebär att man inte vill ha flera hundra personer som lägger in eller ändrar grejer samtidigt. Då är det knappast konstigt att man sätter folk på att börja göra nytt innehåll som kan släppas efter release.

/Spelutvecklare med 17 års erfarenhet

Obligatorisk PS pga att det alltid kommer samma svar annars:
Ja, det har säkert hänt i historien av spelsläpp att färdigt innehåll har medvetet tagits bort för att säljas som extramaterial. Men det är knappast den vanliga orsaken. Det händer också (ofta!) att delar tas bort under utveckling pga tidsbegränsning, tekniska svårigheter, ändringar i spelet etc. och ibland kan de tas upp igen efter huvudspelet är färdigt för att avslutas och släppas som extramaterial.

Obligatorisk PS nr. 2 pga att det alltid kommer samma svar annars:
Om min sista mening ovan får nån att tänka "men då ska det ju släppas gratis!" så fundera på varför. Hade det varit bättre att aldrig få materialet? Ingen blir tvingad att köpa extramaterial, men det kostar däremot en utvecklare att jobba på det.

"Hardsuit Labs" och "Hairbrained Schemes" låter som nån kört en "Game developer name generator"

Skrivet av robbis:

EA=EARLY ACCESS!!!!!!!

Haha!

Sorry, är bara färgad av "publisherhat". Skämskudde för mig.

Skrivet av robbis:

Blir mer och mer sugen på att testa detta. Ser lite mysigt ut och med deras roadmap så känns det som dom har stora planer för detta året. Gillar inte EA dock... Men kommer nog slänga in en slant, hoppas jag får med mig mina vänner också.

EA har inget med detta att göra...

Först Maleshep som snällis

Sen Femsheep som ond jävel

Skrivet av Gregerory:

Får mig att tänka tillbaka när jag lyckades bygga en MP3 spelare som funkade i min Volvo 480.

Jag var kung på torget!

Och fan vad fort tekniken går framåt.

Nja, så fort har den inte gått. Bara du som blivit väldigt gammal.

Skrivet av Komured:

Blir jobbigt med nästa version dock. Xbox VI Vilket inte bara lär få Nintendo (Inte troligt att de skulle vinna en sådan fajt kanske men skulle inte bli förvånad om de försökte) att dra öronen åt sig utan även lär få folk att kalla den Xbox Why

Xbox Why, mycket meme-material där

Skrivet av Ribcage:

Xbox 5 hade varit enkelt. För de enkla.

Xbox V

Löser både PS5 problemet och samtidigt kör vidare från "X"

Skrivet av Rydell1986:

Agree to Disagree.

Både Bayek och Cassandra var riktigt bra karaktärer.

Håller med. Sen tycker jag Eivor är bra med, speciellt röstskådisen för den manliga är riktigt bra.

Skrivet av SprengdPanda:

Jo jag har betalt för ett spel, och får det inte komplett. Allt laddas ner men jag ska låsa upp det som redan finns med mer pengar.

Hade det släppts på efterhand i form av DLC osv så har jag en helt annan syn på det. DLC har gett många spel förlängd livslängd.

Nej. Du har betalat för ett spel och kan spela det, men att det inte är "komplett" är ditt påhitt.

Skrivet av Rakoon:

Snarare att du köper hem ett mjölkpaket men sista 10% har ett hänglås på sig för kunna bruka och för låsa upp det måste du swisha arla 5 kr. Eller att du köper hem söndagstidningen och får med bilagan men den är också låst och du måste swisha whatever företaget ytterligare pengar för kunna låsa upp.

Såhär:

Om du köper 1 liter mjölk men det visar sig vara 8 dl i förpackningen eller om 2 dl är bakom en gömd, låst lucka, då är det fucked.

Microtransactions, iaf i AC:Vs fall, är inte alls samma sak. Du betalar för spelet, men vad "spelet" innehåller är upp till utgivaren att bestämma. Ingenstans blev du lovad att sakerna man kan köpa extra skulle ingå.

Skrivet av Soulless:

Ja de är ju fortfarande så mycket bättre än många andra så självklart.
Hela det här debaklet är en höna av en fjäder, mycket på grund av folk som överdriver alltsammans. Typ som din kommentar 😂

Vilka andra jämför du med här och varför är de så mycket bättre?

De har släppt 3(!) spel, som gick från meh till grymt, plus ett kortspel. Går inte att rimligt jämföra dem med EA etc.

Skrivet av Vintersorg:

Du har delvis rätt. Det är ofta som du säger. Men det finns vissa företag som satt detta mer eller mindre i system. Såsom Ubisoft. Det är nog knappast bara tum-rullare som råkar slänga ihop ett Day 1-DLC hela tiden hos just Ubisoft. Day 1-DLC görs oftast för att sälja specialutgåvor (som en extra "bonus", ofta även med diverse krims-krams i form av vapen som är utdaterade efter en timmes spelande, och dylikt skit). Men, det funkar..

/C:a 33 års erfarenhet av spelbranschen och trött på folk med 15 års erfarenhet som gnäller över att folk med 0 års erfarenhet gnäller.

PS. Det sista skrev jag i lite god ton. Så gå inte berzerk nu

Jävla gubbe

Nä, men du har absolut rätt när det gäller Day 1 i (säkert) många fall. Dock är det stor skillnad på om det är mastiga paket av extra content eller en liten sidogrej som de slänger in i ett Season Pass imo och jag vet inte om jag håller med om att Ubi är värre än nån annan här. Day1 content är trots allt inte så vanligt.
Sen klagas det alltid friskt bara ett företag annonserar att det ska komma DLC innan ett spel släpps, oavsett när DLCn i sig ska släppas.

I grund och botten är det ju faktiskt upp till varje företag att bestämma vad som ingår i deras spel och upp till konsumenten om vad de vill lägga sina pengar på. Extramaterial kan ses lite som deleted scenes i filmer, bara för du betalade för biobiljetten kan du ju inte kräva att få allt extra senare.

Skrivet av Fezk:

Hehe, skön trailer.

Har inte lirat några av Yakuza-spelen, dock kollat en hel del på streams. Majima är för jäkla skön.

Funderar på att kanske ge mig in i Yakuza-världen personligen med detta spel då det är en nystart för serien, men lär väl lägga det i den eviga backloggen.

Körde precis igenom Yakuza 0 (Gamepass ftw). Är något med Japanska spel som gör mig lite avig, men det var väldigt intressant. Sjukt mkt content jag inte kände jag hade tid för (mini-games, side quests) och gameplay i sig var enspårigt, men storyn var nice.

Skrivet av Sisyr:

Är det bara jag som reagerar på detta;

De har alltså skurit bort content från spelet som man istället ska betala extra för, eller har jag missat nått? Den här typen av grejer, "day one DLC" etc, var ju sånt som fick spelare att gå i taket förr. Har folk blivit så vana att man bara accepterar det numera?

Förhoppningsvis har alla andra lärt sig hur spelutveckling fungerar och därför inte klagar på detta längre.

Delar av ett utveckligsteam (speciellt i storlek med Ubisofts) "ska" inte röra huvudspelet efter Beta då fokus ska ligga på buggfixning och polering. Det betyder att du kan ha en mängd människor som sitter och rullar tummarna ett antal månader innan releasedatum, så då är det väl inte så jävla konstigt om de jobbar på extramaterial?

In short: DLC och Day 1 content betyder inte att det "skurits" bort innehåll från ett spel som du nu behöver betala för, utan kan just vara extra material som behöver finansieras.

Dessutom: Saker skärs bort konstant under utveckling pga olika anledningar. Ibland kan de tas upp igen och göras klart när huvudspelet är färdigt. Du får sen valet att uppleva det om du vill genom att köpa det, men det är knappast något tvång.

/Över 15 års erfarenhet av spelbranchen och trött på att folk gnäller

OMG!! Fy fan vad fett

Skrivet av Patrik1975:

Det är fruktansvärt att se hur Ubisoft mjölkar marknaden på halvdana produkter på löpande band med ett mediokert koncept som haltar oavsett om det kallas farcry, Ghost recon eller assasins Creed. Motorn dom använder är helt enkelt bedrövlig, men så länge fanboysen köper skiten så lär det fortsätta ett tag till, tyvärr.

Halvdan är ju helt on topic för vikingar!

Skämt åsido så är Far Cry 5, AssCreed Origins och Odyssey några av de spelen jag tyckt mest om de senaste åren, så för mig får de gärna köra på så länge de ger mig miljöer och settings jag gillar.

Skrivet av Vercadi:

Jag är inte så insatt så har missat att dom har en historia av väldigt dålig crunch, har du något att hänvisa till så jag kan läsa mer om det?

Mest personliga anekdoter från kollegor som jobbar där, men en snabb googling ger ett antal exempel (om du ta bort nyheter från de senaste dagarna), t.ex:
https://www.reddit.com/r/JimSterling/comments/7tsy9o/43_cd_pr...
https://www.reddit.com/r/Games/comments/7bumve/ex_cd_projekt_...

Som flera andra påpekat här, i spelbranchen är crunch inget nytt och inget främmande. Dock är det något som skall försöka undvikas och ju mer branchen växer upp, desto bättre blir det.
EA, Ubisoft och många andra studios har aktivt jobbat mot en bättre arbetskultur och work-life-balance, men det finns tyvärr fortfarande de som utnyttjar sina anställda och låter de jobba tills de går in i väggen.

Just spelbranchen drivs väldigt mycket av passion, vilket gör att många "vill" ge sitt yttersta för att spelet de jobbar på ska bli bra. Det är inget man måste ändra, men det är skillnad att som företag be folk att jobba extra (med ersättning) eller beordra det, utan tanke på deras välbeffinande.