Inlägg av Garibald

Inlägg som Garibald har skrivit i forumet

Firas det med tårta nu?

Tack för din grymma rapportering. Det är tack vare dig jag hänger med när jag nu tar med grabben till Köpenhamn. Sjukt att vi hamnade bredvid varandra. Kul att träffas 😄!

BTW. Stötte på några trevliga norrmän på hotellet så nu har vi pins för varje dag 😜

Det måste ju vara ett oslagbart any%-speedrunrekord.

Som före detta lärare är det många namn som går bort pga av dåliga erfarenheter av skitungar (I'm looking at you Liam, Noel, Linus och Kian!)
Loke är också lite knövligt enligt mig, då det är en asagud med negativa aspekter. Lite som att döpa ungen till Judas.
I övrigt så är tipset att hitta ett namn som ni båda gillar, som ni tror att barnet kan uppskatta (d.v.s döp inte till något som är hippt nu, för att vara helt ute/konstigt om 20 år) samt ett namn som passar bra ihop med efternamnet.

Och stort grattis till den kommande tillökningen!

Kanske inte helt värdelöst att veta, men Bela Lugosi dog under inspelningen till Plan 9 from outer space och resterande scener spelades in med en skådis som inte var ett dugg lik och var huvudet längre. Lösningen blev att dölja honom bakom ett skynke han höll framför ansiktet samtidigt som han hukade sig något.

Jag betatestar gärna om det blir en nyckel över 😃

Svårt det här. Men kul

Skrivet av newlaseridea:

Att inte veta vad man ska göra utan att testa är ju omöjligt.

Jag pluggade reklam, praktiserade på en extremt prestigefull reklambyrå i utlandet och hade sen svårt att komma in i branschen efter som den drabbades hårt av finanskrisen 2008. Så jag trillade in i räddnings och larm branschen i stället. Efter typ fem år med mest bilbärgning men även typ inbrottslarm och väktare och sånt som jag varvade med att plugga vidare på kvällstid fick jag chansen att starta en designbyrå med några vänner.
Allt eftersom visade det sig att studier och arbetsliv är illa värda och en stor överraskning- det var inte alls så kul att arbeta med att vara kreativ som jag trodde - så bytte jag verksamhet igen. Kom tillbaka in i försäkring, handläggning och räddning igen och jobbade med det i ca fem år till. I våras ruttnade jag på att jobba natt och sa upp mig utan att ha något nytt.

Var bla på intervju här på FZ innan jag slutade, så jag var redan på väg bort.

Har inte hittat vad jag ska jobba med nu, men har ändå landat ett jobb som personlig assistent som jag stormtrivs på som tillfällig lösning, men inte tror är något jag kommer fastna i.

Vad har jag då lärt mig av detta?
1. Jag har tjänat lite pengar nästan hela mitt liv. Det är ett större problem ju äldre jag blir. Att inte kunna hålla jämna steg med vänner och bekanta är trist.

2. Jag trodde länge att jag ville jobba med att vara kreativ - men det har visat sig att det äter upp hela min kreativitet och jag är hellre kreativ på min fritid.

3. Det är viktigt för mig att mitt jobb känns nyttigt. Att göra skillnad är något jag mår bra av.

4. Jag tröttnar på arbetsplatser där det inte finns någon väg ”framåt”. Jag vill kunna gå internkurser, byta arbetsuppgifter osv.

Just det du skriver om kreativitet tror jag är en jättenyttig lärdom. Att det som man tycker om att göra när andan faller på och som man ser som sin hobby i många fall inte är det man bör jobba med. Det blir liksom inte samma sak när man har deadlines och en press på sig. Låt fritidsintressen vara just det och hitta ett jobb som istället ger utrymme att hålla på med fritidsintressen.

Har du någon form av it-kunskap rekommenderar jag IT-support i någon form.
Du känner att du gör skillnad (hjälper folk) och det är oftast rimligt betalt. Ofta finns det sedan bra vägar vidare in i företaget om ambitionen finns.
Startade själv som support/utbildare och är nu product manager och supportchef. Hög arbetsbelastning i min nuvarande roll, men det är mestadels självvalt.

Satan i gatan vilken prestation! Ruggigt imponerande.

Missade också att man skulle skriva hur glad man blir om man vinner.
Jag skulle till och med bli gladare än en katolsk präst på ett barnhem.

Första tian. Tror jag i alla fall 😃

Finns det kvar betanycklar tar jag tacksamt emot en. 😃

#jagvillspelabeta

Sköna Theme Park-vibbar. Lade ner osunt mycket tid på det när det begav sig.

#bildtext
Hus-renoveringsprogrammen på TV börjar verkligen spåra ur nu....

30 rätt. Riktigt nöjd 😃.
Kul och utmanande quiz.

#bildtext

Stefan hatade att jobba på High Chaparall under sportlovet.

#bildtext

- I can see you, Antman!!

Skrivet av nikture:

Jag är som sagt community manager på Plaion / Prime Matter så har ni några frågor om Scars Above är det bara att säga till!

Som hängiven Star Trek-fan kan jag verkligen uppskatta hur mycket Scars Above lutar sig mot vetenskapsvinkeln. Protagonisten Kate scannar flora och fauna på planeten och lägger kommentarer om anatomi, planetens ekosystem osv. Lite samma delar jag uppskattade med vissa element i Mass Effect-serien. När rymden i ett rymdspel faktiskt har huvudrollen.

Vad tycker ni MÅSTE finnas i ett grymt rymdspel?

Ett rymdspel måste ha en trovärdig miljö. Backstory på planeter och rimlig fauna och flora bidrar. Vill även se stor variation på olika planeter. Hellre färre men totalt olika miljöer än tusentals som är relativt identiska.

Helt missat detta, men såg ju riktigt kul ut. Ser fram emot stream!