Inlägg av Sebastian Lind

Inlägg som Sebastian Lind har skrivit i forumet

Skrivet av Devan:

ingen av ovanstående spelar spel släppt 2024..

Varför är folk förvånade att studior stänger igen och sparkar folk?

https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/571a52e886db432...

Joho! New Star GP släpptes detta året, men visst, det kom redan förra sommaren (?) i early access så det har ju varit tillgängligt ett tag.

Spelar vidare på Dragon Quest XI, som alltid!

Rejsar runt lite i arkadiga F1-racern New Star GP också. Medlemsrecension och frågestund med utvecklarna kommer, vad det lider.

Skrivet av henkka:

p.s. Blir det slöjtvång för kvinnliga tävlande?

Ta seden dit man kommer? Eller gäller det bara för De Andra, att de ska anpassa sig till västerländska värderingar, ideal och kultur?

Oavsett vilket behöver du inte oroa dig, det finns inget lagkrav om hijab i Saudi sedan ett par år tillbaka. Så de lär nog inte tvinga på några turister/e-sportare slöja.

Skrivet av Jonny Myrén:

Dela gärna med dig av din åsikt och missnöje om det som har bestämts, men skippa att göra påhopp på mig för att jag rapporterar om det på ett ovinklat sätt.

Jaså, du skriver "ovinklade nyheter"? Berätta gärna mer om hur det funkar.

Vad jag minns får man lära sig typ första veckan på journalisthögskolan att ALLA nyheter är vinklade. Men jag tror du menade "opartiskt" eller nåt egentligen... ? Även om jag skulle argumentera att all nyhetsrapportering har en viss inneboende bias då vi är människor och inte robotar, men man bör ju åtminstone sträva åt det hållet.

Ursäkta om inlägget låter drygt, det är i sådana fall inte meningen. Tycker bara uppriktigt att det är viktigt att påpeka då det på allvar finns folk som tror att det finns helt "objektiva" nyheter och dylika villfarelser. Bra och intressant nyhet i övrigt.

Briljant namn, tamejtusan.

To the Moon.

Skrivet av Sanazin:

Så svårt är det ju faktiskt inte att bara säga upp sig så man har tid, hallihallå?! Sådeså kamelåså 🐣

Precis, det är så tröttsamt med folk som inte är engagerade i sin hobby.

Jag tror det ligger en förbannelse över den här tråden 😅😂

Skrivet av Johan Lorentzon:

Paolo Roberto tappade väl i princip allt sen han åkte fast för att ha köpt sex? Hade ju flertalet företag och var en rätt "känd" figure i tv-rutan.

Nä, senast jag hörde något om honom så startade han väl nån business i Italien där han säljer olivolja på flaska. Nedköp eller uppköp, you be the judge!

Skrivet av Gertzy:

Ok, det är uppenbarligen helt värdelöst att argumentera eller ens försöka förklara någonting för dig. Jag har som sagt inte påstått att du påstått att hon är i förfall, men du gav henne som första exempel i en tråd som handlar om kändisar i förfall och då ser jag gärna att du bättre bygger argument för det också. Alltså ber jag om källor och påstår ingenting om vad du sagt. Som någon skrev: varför ens nämna henne om du inte ens kan bemöta mothugg? Men istället för att komma med fakta och belägg förvrider du saker och beter dig som en mental femåring. Svårt att ta dig på allvar då.

Problemet med att säga att "hon hade kunnat haft mer inkomster" är att det är så... teoretiskt. Du kommer med påståenden men noll belägg. Ber jag om belägg påstår du massa saker jag inte påstått och förvrider saker som du vore galen. Snälla chilla lite och bygg upp dina argument istället för att slå slint. När jag förklarar att jag inte påstått det utan att det bara är trådens ämne så vill du ändå inte förstå så jag faller inte på eget grepp utan på att du inte kan ta in någonting. Du är väldigt "source: trust me bro" och förväntar dig att dina ord ska vara oemotsagda sanningar utan behov av uppbackning för det du säger är sant. Att ifrågasätta dig är att ljuga och hitta på saker och att påstå saker om dig (även om ingen påstått de sakerna, men att förklara det går ju inte heller).

Sen var det inte menat som passivt aggressivt, jag höll med dig då jag har läst om Harry Potter-skådisarna och att de tagit avstånd från henne så vet att det är sant, men det har som sagt inte lett till något vidare reprissalier för henne mer än att en väldigt liten mobb försökt få spel och böcker "canceled" - utan framgång då. När jag bett om uppgifter säger du att jag hittar på saker när det i själva verket är du som hittar på och påstår saker som ingen har påstått. Men visst, hon har säkert gått miste om ekonomiska tillgångar och möjligheter. Så du har ju delvis rätt. Men skulle fortfarande inte kalla det förfall på något sätt (som alltså du inte påstått men som är tråden ämne så om du inte påstår det varför ens posta i denna tråden?) så den enda som är trams är du.

Oj.

Jag tänker inte ens försöka fortsätta den här diskussionen för jag vet ärligt talat inte vart jag skulle börja. Mot bättre vetande gjorde jag ett ärligt försök i alla fall och spaltade upp tydligt och väl i mitt förra inlägg. Du bemöter inte det jag skrev utan kommer med en helt osammanhängande ordsallad av Guds nåde. Massor av ord imponerar inte på mig, de kan inte maskera det faktum att de inte är av substans.

Den enda som förvrider saker här är du.

Men jag känner att jag redan lagt ner mer tid på den här diskussionen än vad den är värd så jag sätter punkt här, för det är uppenbart att den börjar gå i cirklar.

Skrivet av Gertzy:

Ja, allt ser väl ut som fails i jämfört med en sådan oerhörd succé som Minecraft så är ju väldigt omöjlig sits han befinner sig i att någonsin kunna leva upp till något sådant. Så förståeligt om han inte ens försöker i någon större utsträckning. Men kan tänka mig att han hobbykodar eller något sådant på fritiden för att ha någonting att göra.

Jag menade såklart inte affärsmöjligheter som kunnat blivit av men inte blivit det, utan om t.ex. filmer, serier och tv-spel som utannonserats men som tvingats läggas ned eftersom hon är involverad? Sådana nyheter har det väl drypit av senaste åren nu när cancelkulturen växt sig starkare så inte minsta oärligt att fråga efter. Men tvärtom är ju en Potter-serie under utveckling hos HBO och det var ju någon teateruppsättning härom året där hon fick roaylties för. Så tycker återigen inte att man kan prata om hennes förfall på något sätt. Men visst, hennes anseende har väl fått sig en törn och ja Harry Potter-skådisarna har kritiserat henne för hennes transobiska uttalanden så om det i din bok är tillräckligt för att kalla det förfall (vilket ändå är trådämnet) ger jag dig rätt i det i alla fall

Haha, jag har aldrig påstått att du påstått det, snälla lär dig läsa. Poängen är ju att hennes lilla "törn" är långt ifrån förfall som är trådens ämne liksom. Jag påstår alltså inte att du skrivit det, hur du nu kan få för dig det ens, utan att det är vad tråden handlar om. Jag ber dig bara vara on topic. Och då ser jag gärna argument (mer än "sunt förnuft") och belägg för det. För jag är inte den som är den, jag kan ändra mig om om fakta läggs fram men du kan ju verkligen inte leverera någonting annat än massa dravel som verkligen inte stärker ditt första inlägg på något sätt. Men visst, vi kan säga att du har rätt så du blir glad igen

1. Jag har aldrig sagt att hon är i "förfall", bara att hon utan tvekan gått miste om möjligheter då väldigt få vill förknippas med henne just nu. Återigen, sluta hitta på saker.

2. Vem är det som inte kan läsa?

"Länka gärna till alla artiklar om reklamjobb osv som gått henne förlorad och hur hennes ekonomi har gått i fritt fall"

Här antyder du att jag påstått att hennes ekonomi är i "fritt fall" och att jag ska skicka källor på detta. Det är väldigt svårt att tolka det du själv skrivit på något annat sätt. Jobbigt att falla på eget grepp, va?

3. Det är sunt förnuft att göra följande antagande:

En känd person gör ett kontroversiellt uttalande som landar fel hos många → många företag/mediefolk tar avstånd från Känd person för de vill inte själva att de eller deras varumärken förknippas med detta → Känd person får färre möjligheter/affärsförslag/you name it → Känd person är fortfarande rik, men hade kunnat ha potential till ännu mera

Om du inte ser rimligheten i ovanstående vet jag verkligen inte vad jag ska säga.

4. Nice passiv-aggressiv touch att avsluta ditt inlägg sådär, med en smiley som pricken över i. Sorry, men jag ser rakt igenom det där och tar det för vad det är -- trams.

Skrivet av Ugly_Bob:

Med risk för att framstå som omogen; hahahahahaha

Hah, fick mig ett rejält gott skratt med! Tack för den

Skrivet av Gertzy:

Hey, easy now, jag har inte påstått att du skrivit det - tvärtom (vilket är min poäng) faktiskt. Tråden handlar ju om absolut förfall, vilket jag inte tycker man kan säga att hon varit med om. Visst, någon procent av fansen kanske avvikit och "bojkottat" henne men hennes miljardindsutri är ju långt ifrån sargad och den del av underhållningsvärden som nu undviker henne var nog aldrig riktigt hennes vänner i alla fall. Men länka gärna till alla projekt som Hollywood påbörjat men lagt ned för att hon är anknytet till det. Länka gärna till alla artiklar om reklamjobb osv som gått henne förlorad och hur hennes ekonomi har gått i fritt fall. Tills dess är det du som ska lägga ned.

Nu argumenterar du oärligt och det tror jag du är medveten om själv. Du vet mycket väl om att det inte går att länka till affärsmöjligheter som inte blivit av. Det jag pratat om är att chanser och öppningar som kunde ha funnits att exploatera HP har smällts igen framför näsan på henne, eftersom i princip ingen vill förknippas med henne efter hennes uttalanden. T om många av HP-skådisarna har ju tagit avstånd från henne.

Detta kommer säkert förändras och folk kommer nog glömma det här förr eller senare, men det är ett faktum att hennes image blivit väldigt lidande några år och det är nog ingen vildare gissning att tro att företag som hade velat jobba med henne i många fall nog valt att skippa det pga rådande omständigheter. Och nej, det är inget jag kan länka till -- det är allmänt sunt förnuft. Det finns dessutom väldigt få "vänner" i underhållningsvärlden, det handlar i slutändan om business.

Jag har inte heller någonsin påstått att hennes ekonomi är i "fritt fall", sluta hitta på saker. Det finns nyanser mellan urfattig och stenrik och det enda jag påstått är att hon lidit ekonomiskt av sina uttalanden, inte att hon är ens i närheten av fattig.

Skrivet av Gertzy:

Aha, ja det var en vågad öppning av tråden. Men som sagt det verkar ju inte ha avslutat hennes karriär på något sätt. Skulle hon skriva en ny bok skulle nog förläggare fortfarande tävla om att få släppa den. Och försäljningssiffrorna av Hogwarts Legacy skulle nog stå över någonting annat om de skulle sammarbeta med nytt spel. Så jag håller helt enkelt inte med om att hon skulle ha fallit speciellt hårt.

Men herregud, apropå att tolka in saker...

När skrev jag eller antydde att hennes karriär skulle vara över, eller att hon fortf inte drar in cash på sitt Harry Potter-IP?

Allt jag sagt i denna tråden är att jag är övertygad om att hon drabbats jäkligt hårt av kontroverserna som varit. Med ett IP som HP kommer hon så klart sälja spel och annan merch ändå då varumärket är apstarkt, MEN det är garanterat så att det hade gått ännu bättre (och hon hade fått fler framtida affärsmöjligheter) om en del av fansen inte bojkottat henne och (betydligt viktigare) att underhållningsvärlden betraktar henne som pestsmittad. Eller menar du att vara så gott som blacklistad av Hollywood varit gynnsamt för hennes karriär eller plånbok? Lägg ner nu.

Skrivet av Gertzy:

Precis, jag försöker inte starta något anti-woke-krig eller något (anser själv att hennes uttalanden var rätt smaklösa och anti-humanistiska) utan håller bara inte med om att hennes karriär skulle ha dött på något sätt? Men har jag fel får du mer än gärna motbevisa mig och komma med konkreta exempel som stöttar det. Sen får du gärna läsa vad jag skriver och inte vad du vill tolka in.

Jag läste vad du skrev.

Min gif var en (uppenbart failad) anspelning på att börja diskutera Rowling är att öppna en rejäl krutdurk här på FZ. Inget mer än så. It's all good.

Skrivet av SSidde:

Är inte det bara en väldigt liten skara mestadels yngre men högljudda fans på internet.
Bara för att en grupp låter massa betyder inte det att det är en stor del ens.
Känner att jag som född 1985 är mitt i generationen som växte upp med Harry Potter och förstår inte öht varken debatten och har ingen som helst samhörighet med den yngre generationens "drama" runt detta.
Men så hänger jag inte på tiktok heller...

Jo, jag tror också det är en mindre skara på Twitter och vilka andra sociala medier det nu finns som är de som låter mest. "Ilskan" är nog inte riktigt så utbredd som den verkar egentligen, men många som har en avvikande åsikt vågar nog inte ens säga något för att få mobben på sig. Som Leger skrev ovan, det är förbaskat lätt att bli "cancelled" idag. MEN faktum är ju att oavsett vilket är hon ju heeeeelt utfryst från "kändis/mediavärlden" pga detta och det tror jag nog är rätt så jobbigt. Även om Hogwarts Legacy mm fortfarande säljer bra så är det ju TROTS detta då HP-varumärket är urstarkt, men garanterat har hon gått miste om sjukt mycket möjligheter då ingen vill ta i henne med tång.

Skrivet av Soulless:

Varför nämner du henne om du inte accepterar att någon säger emot?

Påminn mig istället vad det är hon har gjort som är så hemskt, är inget harry potter fan så har dålig koll.

Haha, tror du läste in mer i inlägget än vad som var tänkt. Av det jag läst om vad hon sagt tycker jag inte att det verkar så kontroversiellt direkt, men med reservation för att jag kan ha missat något. Det var ju några år sen, trots allt.

Skrivet av Bennii:

I fall liknande Rowling är det nog lättare att dra en gräns mellan personen och produkten. Det är lätt att gilla Harry Potter, även om man inte håller med Rowling. I fall med influencers blir det svårare eftersom personen är produkten på ett annat sätt. Konsumerar du produkten konsumerar du personen.

Bra reflektion, där!

Skrivet av Johan Lorentzon:

Fast jag håller med lite angående förra talare. Harry Potter är fortfarande stort trots hennes klavertramp och jag är rätt säker på att om hon skriver en ny Harry-bok så skulle allt vara bortglömt. Nu försvara jag inte henne som person, men bara min observation runt böckerna och fansen.

Kanske, det verkar ju som hon är rätt duktigt utfryst ur gemenskapen just nu. Men visst, money talks så hon är säkert välkommen tillbaka snart igen om det finns tillräckligt med $$$ att tjäna på henne.

Skrivet av Gertzy:

Gjorde det verkligen det? Visst, hon har varit i blåsväder efter att ha retat upp regnbågslägret, men de försökte ju cancela Hogwarts-spelet och det sålde ju ändå otroligt bra. Hon lever ju och frodas fortfarande kan jag känna?