Inlägg av KoP

Inlägg som KoP har skrivit i forumet

Skrivet av Gertzy:

Många vill ju dock inte göra skillnad på "konstnären och konstverken" utan drar hårt likhetstecken mellan deras verk och deras liv. Ta Lars von Trier t.ex. som länge anklagats vara kvinnohatare för att det ibland utövas våld mot kvinnor i hans filmer. Nu senast i hans The House that Jack Built där en seriemördare främst ger sig på kvinnor. Det klagades alltså på att han var omoralisk och borde betett sig bättre mot kvinnor. En seriemördare med grova mentala problem. Liksom. WTF? Folk gillar verkligen inte att tänka. Men som tur är har han fått jobba vidare utan att bli canceled även efter all den kritiken. Men han har inte fått visa sina filmer på Stockholms filmfestival tyvärr för att programchefen där är kvinna och ogillar hans rykte. Vilket är synd tycker jag. Men har ju inte varit svårt att se hans filmer ändå så inget jätteproblem som tur är.

Varför stör sig folk egentligen på en seriemördare som riktar in sig på enbart kvinnor? Skumt. Är ju inte direkt ovanligt historiskt sett att seriemördare gör just det, riktar in dig på enbart kvinnor/män/homosexuella/whatever.

Tramsigt att Lars får kritik för detta. 🤔

Det bästa man kan göra när det är något spel man har intresse utav är att inte hypa upp det allt för mycket, då är ju risken som störst att man blir besviken. 🤔

Skrivet av Mutumba:

Ja, det har gjorts förr och kan såklart göras igen.

Problemet är att spelare vill ha autenticitet och känna igen sig när man spelar med sitt lag eller sina favoritspelare. Det blir svårare när han heter Rolando istället för Ronaldo ;). I något spel hette han bara "No. 9" har jag för mig, jag talar då om den brasilianske Ronaldo såklart.

Tyvärr har sportspel bara blivit sämre och sämre. Mer casino än sportspel i dagens läge.

Spelet Sensible Soccer (om någon kommer ihåg det?) var ju mästerligt när det kom till att döpa om spelare. 🙂

Egentligen är det väl upp till vem som helst att göra ett fotbollsspel? Man behöver ju inte stoppas utav licenser om man gör som förr i tiden: Hittar på spelarnamn och lag. 😂

Dig Dug.

Har inte märkt någonting av det som hände (vad det nu än var).

Men ja, generellt har världen blivit allt för beroende utav WWW och vi har bara oss själva att skylla när skiten träffar fläkten.

Citat:

Är det alltid snyggare med högupplöst grafik?

Personligen tycker jag inte det. Det estetiska i ett spel, oavsett upplösning kan göra ett spel snyggt.

Det finns ett flertal gamla spel jag än idag tycker är snygga. T.ex Last Ninja spelen på C64'an och Another World och Flashback på Amigan.

Finns absolut en del unga som resonerar som så att allt som är gammalt är automatiskt dåligt (film, musik, spel).

Men sedan finns det även unga människor som faktiskt lyssnar på äldre musik och tar del av äldre filmer. Har t.ex en 20-åring på mitt jobb vars favoritfilm är The Warriors ifrån 1979 och som dagligen lyssnar på musik ifrån 60-talet och framåt. Än finns det hopp.

Har väldigt svårt för japanska spel. Dels är det väl storys som är helt off the wall/tramsiga och kass karaktärsdesign jag stör mig på. Fullvuxna män/kvinnor som ser ut som 14-åringar och dessutom är stöpta i samma form.

Bästa nya jag lirat i år hittills får bli Still wakes the deep och Tchia.

Väldigt sällan jag har någon interaktion med npc'er i spel såvida dom inte tillhör någon quest. Precis som i verkliga livet. 😂

Känns lite som bedrägeri angående priset. 🤔 Ett par hundralappar för en bok känns rimligare.

Tchia påbörjades idag å lär väl liras under helgen.

Skrivet av magma:

Definitivt bättre än Rescurrection och gillar stämningen och miljöerna rakt igenom.

Det jag störde mig på är att

Hicks och Clemens inte överlevde

Alien Resurrection tycker jag personligen är den sämsta i serien. Det här med att klona Ripley för att få ut den där Alien hon hade i magen kändes bara B.

Hade dom inte kunnat skrapa ihop lite delar utav den där Alien som dom sprängde i Alien 3 och klonat en ny Alien? 🤔

Skrivet av Gesturr:

Ser på tok för ADHD/epileptiskt ut, inte direkt som NES/SNES-versionerna

Det är väl så här spel se ut idag för att tilltala den yngre generationen som lider av taskig attention span? 😂

Aldrig hört talas om det. Kanske för att det är en genre som inte ens tilltalar mig. 😂

Låter dock som att utvecklarna/utgivaren inte gjort ett särskilt bra jobb både när det kommer till skapandet av spelet och att promota det.

Skrivet av pazu:

Jag personligen äger mer spel än jag hinner spela innan jag dör så att prenumerera på spel fyller ingen funktion i mitt liv. Min fråga är: hur lång tid tar det innan alla andra är i samma sits? Vilka ska då betala för dessa prenumerationstjänster?

Alla har inte en megabacklogg att ta sig igenom. Av 5 polare så är det kanske 1 som hoardar spel. Själv köper jag 1 spel i taget och spelar igenom.

Så nej, det kommer aldrig att hända att prenumerationstjänsterna blir överflödiga. Det är som med film och musik. Hur många köper egentligen cd-skivor, dvd och blu-ray idag? Istället streamar man eller hyr digitalt.

Skrivet av Shadee:

Har hoppat på Netflix en månad nu över semestern, mest för att se Dark, sista säsongen av Better Call Saul och Kobra Kai, så avverkar lite annat Neflix-unikt material också

Igår såg jag i alla fall Rebel Moon part 1. Inte bra alltså. Inte bra alls... Ska självklart se andra delen också, hoppas den är bättre än den första.

Kan rekommendera serien From som har dykt upp på Netflix. Gillar du serier med mystik och övernaturligt är den given.

Skrivet av Kaleid:

Den har riktigt bra stämning länge men när de ska hålla på med dörrarna så är någon form av komik. Har sparats en del på effekterna med vilket är märkligt med tanke på vilka klassiker 1an och 2an är. Fincher kunde garanterat har gjort 3an bättre.

Jo det sparades väl in en del på effekterna jämfört med 2:an som var en väldigt effekt-tung film, men mest för att det var på gränsen till en renodlad actionfilm, något inte 3:an är. 3:ans starka kort är nog stämningen.

Är väl dock första filmen i serien där dom använder sig utav en del datoraffekter? Finns ju några tillfällen då vi får se en datoranimerad Alien och det ser helt ok ut för sin tid.

Skrivet av Jandelin:

Beverely Hills Cop 4 7/10

Ganska smått överraskad av den, mycket bättre än 3:a.

Precis det jag kände också. 4:an slår 3:an på fingrarna.