Inlägg av Sveiv

Inlägg som Sveiv har skrivit i forumet

Ok. Jag erkänner att jag helst skulle spela GTA V på min sprillans nya PC. Men det kommer inte hindra mig från att njuta fullt ut av allt godis som Rockstar uppenbarligen proppat spelet fullt med. Grafiken på nuvarande generation är bra nog för att den inte ska stå ivägen för upplevelsen. Det finns hundra spel med apsnygg grafik som jag ändå bara skulle gäspa åt.

Alien Anal Probing framstår som helt normalt om man ser valfritt avsnitt av Fråga Olle. Jag tror att de snart har uttömt alla avvikelser som finns och måste börja om från missionären igen.

Censur måste vara den mest effektiva marknadsföring ett spel kan få. Jag minns från 80-talet hur vi ungar såg Barnjournalen på svensk DDR-tv och hur en upprörd programledare förevisade Barbarian och Commando Libya som fruktansvärda exempel på det vidriga spelvåldet. Vem som helst med tvåsiffrigt IQ kan ju räkna ut vad vi snackade om på rasten dagen efter. Och vilka spel som låg på de kassetter som bytte ägare...

När jag och brorsan hade en Amiga 500 hade vi flera kopior av vissa spel, just för att de var så frustrerande att disketterna åkte i väggen titt som tätt. Kick off var ett sånt spel. Matcherna kändes ibland helt slumpmässiga. Minns en gång när jag fullständigt utklassade en polare. Halva hans lag var utvisat men det gick inte att göra mål eftersom hans målvakt fått nån slags AI-superdoping. Min målvakt å andra sidan var helt lam, blind och döv. Första och enda gången bollen var på min planhalva lyckas min polare få till en risig tåfjutt. Min målvakt kastar sig i slowmotion ÖVER bollen som stannar precis innanför mållinjen. Då brast det för mig och jag slet ut 3,5-disken, slungade den hårt i väggen varpå den splittrades i en kaskad av plast och metall. Min kompis tjöt av skratt. Sen gick vi ut i garaget och spelade pingis.

Jag känner mycket väl igen mig i det påtvingade teknikintresset. När jag började med spel för ca 25 år sen var man helt enkelt tvungen att lära sig lite av tekniken för att det ö h t skulle gå att starta några spel.

Att installera om windows på en PC i slutet av 1990-talet var ett gatlopp av svordomar och pulserande ådror i pannan. En gång var jag så nära att kasta ut skiten genom fönstret att flickvännen förbjöd mig att gå nära datorn på en vecka. Lite felsökning på skolans datorer visade att man måste avaktivera moderkortets inbyggda virusskydd för att installationen skulle funka. Slutsats: window är ett virus?

När jag nyligen byggde ihop min senaste PC funkade allt smidigt som i en dröm. Alla små gupp på vägen orsakades av min egen okunskap och berodde inte på tekniken. Precis som man drömde att det skulle vara när "plug and play" introducerades.

Det är väl med spel som musik. En del personer tenderar att snöa in på tekniken och spenderar hundratusentals kronor för den perfekta anläggningen, bara för att lyssna på referensskivor som avslöjar eventuella orenheter i ljudet. För egen del håller jag med Arnroth, jag spelar för spelens skull. Vilken maskin GTA V släpps på är bara intressant för mig i så motto att jag till varje pris måste ha den maskinen.

Visst vore det kul att lira GTA V i ultra high insane maximum på min feta spel-pc, men i slutänden är det inte det upplevelsen hänger på. Jag såg t ex The Hobbit på bio i ultra 3D max extra allt och kan väl inte påstå att den automatiskt blev bättre än de tidigare filmerna.

Arnroths krönika – Gratisspelet som kan ruinera dig

Jag gillar din liknelse med fultaxi. Själv kom jag osökt att tänka på sms-lån. Det är också en helt onödig produkt som utnyttjar folks lättsinne och okunskap för att klå dem på pengar.

När får vi se de första smurfvillage-offren i lyxfällan förresten?

Här hemma blir det många speltimmar i veckan. Grabben har lirat Little Big Planet sen treårsåldern och är nu vid sex års ålder en fena på baneditorn. Sen är vi alla lite svaga för legospelen och i spelpauserna bygger vi riktiga legomodeller.

De hårdaste kamperna äger rum i Plants vs Zombies och jag minns stoltheten i mitt fadershjärta när grabben för första gången spöade mig "på riktigt".

Aaaarrrgh... det är nästan outhärdligt att behöva vänta så länge på detta!! Hoppet om release under 2012 känns nästan ute, men jag är glad att de inte väntar till nästa konsolgeneration.

Angående grafiken anser jag att det är sekundärt. GTA IV var aldrig snyggast, det fanns spel i öppna städer som hade bättre grafik. Både Mafia 2 och LA Noire var t ex snyggare. Poängen med GTA är dock den sinnesjuka mängd arbete man lagt ner på stämningsskapande detaljer. Så länge Rockstar fortsätter att fokusera på det istället för att lägga allt krut på grafiken är jag nöjd.

Ja, filmer baserade på spel brukar ju alltid bli succé... har svårt att tro att denna kan tillföra nåt som vi inte sett i t ex Fast & Furious.

Förresten så har Spielberg gjort en "bilfilm". Duellen. Rätt bra faktiskt.

Pinsamt låg nivå på tråden, med några få undantag.

Såvitt jag kan bedöma har vi att göra med en klassisk tutt-cover up. Enligt känt mönster från filmbranschen har någon b-producent insett att det man presterat inte håller måttet. Vad göra? Kasta in lite naken kvinnohud så att några korkade hillbillies och finniga tonårskillar blir alldeles hypnotiserade och glömmer bort att det egentligen är skit de kollar på.

Då är det ju alldeles utmärkt att en kvinna recenserar skiten. Hon borde ha lättare att se igenom bluffen.

Och "glimten i ögat" tror jag inte ett dugg på när det gäller Japaner. Förlåt mig, men allt de gör verkar mer eller mindre perverst.

Jag köpte spelet i fredags och har lirat ett par timmar på min PS3:a. Hittills är jag helnöjd! Det är lite svårare än genomsnittsskjutaren idag, men det är så Max Payne ska vara. Inget autosikte för min del, vill kunna ta åt mig äran av alla snygga kills.

För övrigt tycker jag det är lite tråkigt att så mycket fokus i forumdiskussionen ligger på antalet pixlar och fps. Ointressant! Ingen vettig människa skulle väl diskutera kvaliteten på en film med utgångspunkt från vilken hårdvara man har hemma. "Amen vafan, man kan ju inte kolla på Avatar med mindre än en full HD-projektor och hemmabioljud från Hifiklubben för minst 50 papp. Alla som kollar på en vanlig 42" och inte har Blu-Ray är dumma i huvudet."

För egen del fokuserar jag numera på spelbarhet före grafik. Det vore trevligt om spelutvecklarna också gjorde det. T ex kan jag tycka att nästa Elder Scrolls gärna får hålla samma grafiska standard som Skyrim och att de istället ägnar resurserna åt att förbättra interaktionen med spelkaraktärerna. Eller nåt annat spännande. Surprise me!

Men visst kommer det ibland något tekniskt sjumilakliv framåt som får mig att dregla lite. När jag t ex såg BF3 på min lillebrors PC insåg jag att det inte skulle vara nån mening med att lira det på PS3. Men annars bryr jag mig inte så mycket. Är spelet kul? Ja, då duger det gott att spela på en PS3 i 720p också. Det är tillräckligt för mig. Och ärligt talat är det skönt att slippa lägga ut 15-20 papp på ny PC vart tredje år för att hänga med. Det är ju så kort tid man är på topp ändå.

Tankade hem spelet igår och spelade igenom det. Underbart vackert! Den som inte är övertygad om att spel kan vara konst borde testa Journey.

Och jag håller med om att recensionen var mycket välskriven. Sånt är man inte bortskämd med på nätet, där sms-fjortiskan brer ut sig ohämmat. Fortsätt i samma stil!!

Mitt namn är Sazna. Av skäl som jag väljer att behålla för mig själv har jag sökt mig till den nordliga provinsen Skyrim.

Under min korta tid här i norr har jag imponerats av den storslagna naturen. Jag kan också finna glädje i den rustika arkitekturen även om den inte är lika sofistikerad som den i imperial city.

Eftersom jag finner det motbjudande med fysisk kontakt med andra, försvarar jag mig helst genom kraftfull förstörelsemagi. Trots att jag ännu inte på långa vägar är någon mästare har jag åtminstone lärt mig att kanalisera kraften i bägge händer för en bättre effekt. De flesta banditer brukar bittert ångra att de gav sig på den där lilla spinkiga alvkvinnan när blixtarna bränner ut hela deras nervsystem inom loppet av ett par sekunder. Det sägs förresten att det finns ett universitet för magiker i Winterhold. Min förhoppning är att ta mig dit och förkovra mig inom förstörelsemagi.

Det gläder mig också att jag inte är ensam av min sort här i Skyrim. Jag undsatte en av mina alvbröder i en infekterad fejd om en kvinna och nu är han min vän. I skrivande stund är vi på väg till Orphan Rock för att hämta en artefakt som kan hjälpa oss att rädda trädet utanför Kynareth-templet i Whiterun.

Skrivet av DragonPuffer:
Skrivet av Zheri:

Hur vore det om alla bara spelade på den plattform som dom föredrar, var ett jävla gnäll på alla snorungar som skriker i förtvivlan... Spelar både PC och konsol och dem båda har sina för och nackdelar.

Word!

Ha ha ha! Indeed! Sluta gnälla så förbannat!

Jag har sedan tidigt 90-tal varit en inbiten PC-spelare som alltid fnyst åt konsolerna. Nu sitter jag även med en PS3 som jag köpte för att min femåriga PC inte hängde med längre. Och tack vare det har jag upptäckt en hel massa som jag annars gått miste om. Little Big Planet t ex.

Det finns plats för både PC och konsol! Även om det svider illa hos vissa grafiknördar som köpt hårdvara för pengar motsvarande Islands BNP och inbillar sig att konsolerna håller tillbaka teknikutvecklingen.

Jag är inte ett dugg förvånad!

Min fyraårige son dyrkar baneditorn och har blivit riktigt vass på att hantera de enklare funktionerna. Han har precis gått "kursen" i avancerad limning.

Själv sitter jag som programmerings-analfabet och funderar på hur den avancerade logiken ska tillämpas i olika sammanhang och inser efteråt att det jag egentligen gör är programmering. Så att LBP skulle funka i undervisningssammanhang är jag helt övertygad om.

Underbart! Hela familjen har lirat ettan så mycket att vi slitit ut en handkontroll. Jag ångrar inte en sekund att jag valde PS3 framför 360 när jag måste trösta mig för att min PC åldrats lite för mycket.

Ha ha ha!

Vilken sågning! Underbart skrivet, Mats! Jag skrattade rått i min skadeglädje över den omilda behandling du utsatte skräpet för.

Mysigt! Jag kom in i TW-serien i och med Rome och jag har inte vågat närma mig det första Shogun på grund av den omoderna grafiken. Shogun 2 är precis vad jag önskar mig!

Jag håller med om att diplomatin i TW oftast känns helt onödig. Man kanske håller en låg profil i början och köper sig fri från ett par kniviga situationer, men sen när det rullar på behöver man inte bry sig. Egentligen påminner det om det urgamla spelet Warlords, fast med ca 10 000 gånger snyggare grafik.

För min del tror jag inte att TW skulle göra sig särskilt bra i WW2-eran eller senare. Dess styrka är de enorma fältslagen i stora formationer. Närstriderna är mycket roligare än muskötstriderna.

Bara att börja spara till ny PC. Den gamla fyller snart fem och orkar med nöd och näppe driva Empire.

Det blir väl 1,5 - 2 timmar på kvällen 2 eller 3 dagar i veckan.

Som heltidsarbetande familjefar har man inte så mycket egentid att spendera. "Offrar" dock gärna ett par timmars hjärndött tv-tittande för kvalitetstid i spelvärlden. Naturligtvis satt jag mer när jag bodde hemma eller när jag pluggade. Fördelen med den begränsade speltiden är dock att jag aldrig behöver spela dåliga spel. Varje minut framför PS3:an eller datorn är kvalitetstid.

Jag har också turen att ha en "spelvänlig" flickvän som inte har några synpunkter på mitt spelande. Hon gillar spel själv, vi har spenderat många timmar online på Little Big Planet. Ibland hör man kompisar berätta om hur deras flickvänner fnyser åt spelandet, bara för att sekunden efter sätta sig framför Top Model 3 eller nåt annat lobotomerande skitprogram.

Har spenderat ett antal timmar med spelet i helgen och hittills känns allt som en klockren femma. Lite ovant med det låga tempot jämfört med GTA-spelen, men allt annat hade ju varit otänkbart eftersom de utspelar sig i så radikalt olika miljöer.

Jag tänker njuta av varje minut av SP-delen utan att stressa. Till skillnad från vissa (fjortisar?) som envisas med att klara spel så snabbt som möjligt anser jag att ett bra spel förtjänar att konsumeras som en trerättersmiddag på fin restaurang. För inte skulle man väl slafsa i sig en sådan på samma sätt som om det vore snabbmakaroner och mikrade Euroshopper-köttbullar.