Inlägg av cRYPT0NiT3

Inlägg som cRYPT0NiT3 har skrivit i forumet

123
Skrivet av quesy:

^

Finns en regel här, som jag alltid brukar följa, detta är bara ett tips.

För det första, du får det du betalar för punkt!

För det andra, all spelutveckling sker på Intel och nvidia idag, sen görs det KOMPATIBELT med allt annat skräp som AMD o ATI osv osv. Störst vinner oftast, AMD+ATI kommer alltid ligga steget efter vare sig du vill eller inte. De buggar som du upplever upplever jag inte alls, min klient har krashat en enda gång sen betan.

AMD o ATI kommer ALLTID i 2:a hand! Så varför väljer man dessa två ? Jo för det e billigt, o då får man stå ut med att det är billigt med.

Sen om AoC funkar bra på din burk finns det inget som säger att Mythic har lagt ner någon direkt energi på dessa tilverkare eller hur ? Utvekling är inte statisk du vet

Jag har köpt en AMD+ATI maskin o aldrig mer kommer jag att göra detta. Det är inte värt frustrationen.

En regel det var som tusan, vem skrev den regeln? Din klient har crashat en gång, min har alldrig krashat.

Och sen när är det bevisat att denna regel är sann att just AMD+ATI = strul? Ehrm, se förra svaret.

Ibland kanske man ska tänka före man svarar.

Skrivet av Wookiee:

Självklart är det tillåtet att diskutera ett spel, har aldrig sagt motsatsen. Men ett tips ifrån min sida, det kanske finns ett meddelande att hämta ifrån de som inte delar din åsikt?

Skrivet av cRYPT0NiT3:

"Endast döda fiskar simmar med strömmen"

Sant, men endast dumma fiskar ger upp efter att ha simmat motströms i 5 minuter för att det är jobbigt.

Så sant som det är sagt, men vad jag inte förstår är alla verkar ha fått en ide om att jag enbart spelat spelet 5 minuter. Jag har inte levlat till full level ÄN, men den dagen kommer komma så tro inget annat. Fast ändå, fortfarande efter att ha kommit en bit på vägen tycker jag likas lite om spelet.

Givetvis förstår jag vad folk svarar på mina inlägg. Vad det nu har att göra med min åsikt om spelet förstår jag inte.

Skrivet av NordicStormtrooper:

Själv ser jag mest fram emot att se huruvida Darkfall online eller Mortal Online lever upp till förväntningarna om att vara annorlunda.( eller dvs hardcore.

Samma här, väntar ivrigt på just Mortal Online.

Ni har glömt bort Tabula Rasa som finns ute sen ett tag, spelade det lite när det kom men tyckte att det var inget för mig. Men i den har ni Sci-Fi till max

DEt var väl självaste ***

Oj oj oj oj!!!

Vad är det med alla på detta forum????

Sen när är det eller har blivit förbjudet att skriva en negativ post om MMO spel i ett MMO forum???

JA jag hade en mer ingående tråd uppe på WAR forumet om just war, men sedan skrev jag en annan här som är mer allmänt om just att ännu ett kass MMO release släppts enligt mig och nu börjar vissa individer göra påhopp om det ena och andra på mig.

Bara för att NI (de som skriver arga inlägg) följer mainstream ner i kloakerna betyder ju INTE att jag måste göra det, vi har rätt till en åsikt, eller?

Till och med en forumadmin låste tråden istället för att påpeka till de personer som börjar göra påhopp att deras beteenden är oacceptabla vilket i min mening är mycket värre än en som skriver om dåliga releaser i MMO världen.

Citat:

FZ stödjer tanken på en öppen debatt, och alla åsikter är tillåtna - så länge de inte kan betraktas som kränkande och/eller stötande för enskilda personer. Yttrandefriheten är något vi håller högt, men detta innebär naturligtvis inte att det är fritt fram att skriva vad som helst.

"Endast döda fiskar simmar med strömmen"

Kanske nästa titel...

Ännu en stor "uppskruvad" release i MMO djungeln och samma sak även denna gång ett misslyckande. En stor besvilekse faller över mig.

Förväntningarna var stora till 080918 och WAR releasen men nu sitter jag här 080922 efter att ha spelat ett antal timmar framför just WAR. Försökt efter försök har jag försökt hitta den där känslan av att JA detta är den MMO jag vill behålla och spela. JA detta är såååå kul...

Men inte...

Mythic misslyckades. WAR är inte det spelet men de skapade i och för sig några intressanta PvP scenarion där vi kan köra stora massiva PvP fighter men det räcker inte, inte på långa vägar för visst är det som så att ett MMO spel måste hålla ända fram till man nått top level och då kunna fokusera på vad WAR verkar vara ämnat för just PvP. Det är denna stora bit som inte höll, PVE biten, grafiken, och mycket annat... Hänvisar till min tråd om just WAR på deras forum.

Kanske, kanske kommer jag kunna hitta just denna MMO som jag söker efter i Aion eller kanske Chronicels of Spellborn.

Så återigen sitter jag här och läser, söker och framför allt väntar, igen, på just nästa MMO release i hopp om att hitta min guldklimp bland alla MMO spel.

Skrivet av mosoloa1:

Gillar grafiken mer i WAR.

Vilken grafik??? WAR ser ut som wow fast nästan sämre med alla buggar.

Oftast brukar nyare teknig medföra "snyggare" grafik och frågar du mig går det inte ens jämföra WAR med AoC.

WAR har en mer "tecknad" känsla som WOW fast med några förbättringar. Medan AoC är en mer "mogen" och nyare grafik stil.

Skrivet av sprengkoet:
Skrivet av Gen:

Antar att det blir en WoW-klon fast med spelkänsla framför grafik/ljud/interface. Kollat lite på filmer. Fyfan vilket fult spel. Och ljudet lät riktigt burkigt. Interface såg inte heller ut att vara super men iofs är inte AoC interfacet någon höjdare. Spelets sys req var ju riktigt låga à la WoW.

Vi får väl se

Hahahaha!

You're in for a big suprise.

Var är denna suprice? Jag tycker spelet blev exakt så som Gen antydde...

Skrivet av Niethrel:

Spelet har ingen känsla av ett mmorpg alls. För små zoner och en massa warpande. + tusen buggar av olika slag. Tar nog nån månad sedan meddelar funcom att de lägger ner spelet.

Aktien är i botten....

Lägga ner? Var har du läst det???

Skrivet av RG:

Nästa vecka fyller jag 15 och då inköps en ny dator.
Min dator för nuvarande är väldig extremt jätte jobbig och jätte ful. Den gillar att starta om sig själv, och ja den är 6 år gammal...

Men iaf. Den nya datorn jag köper vill jag ska kunna ta AoC flytade med bästa inställningar, money isn't a problem!

Vore jätte glad om någon hightec snubbe berättade vad dom har för typ av dator och hur allt funkar!
//RG

Spelet är ju ratad 18år

Moderkort och CPU får du välja själv men givetvis ju dyrare destå snabbare.

Ett par tips för ett graffe kort är att köpa ett ATI Radeon 4870 1gb (ca 3000kr) eller ännu bättre en 4870X2 2gb (ca 4900kr).

En billigare variant kan byggas med två ATI Radeon 4850 i Crossfire (ca 2800kr).

Har en AMD 4400 X2 cpu, Sapphire 4850 512mb, 2gb ram och kör på MAX grafik inställningar AoC och det funkar bra, kommer investera i en till likadan 4850 och ett crossfire moderkort för att få mer minne och kunna köra på max över 1280*1024 upplösning. Gillar du Nvidia bättre så sattsa på ett GTX 280 kort eller likande.

Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

^- Du ger ju inte så mycket diskussionunderlag mer än att är "skit" och "dåligt", så tror inte det är andras fel att det inte blir så mycket diskussion av i din tråd.

"Jag kör på MAX grafik inställningar på ALLA spel och min dator kostar ca 5000kr (utan HDD inräknade). Jag kör MAX i AoC med samma dator och det funkar klockrent!!"

Kan jag få vad denna dator innehåller för 5000kr? För att det är fortfarande i princip omöjligt att spela på MAX på allt i AoC, om du verkligen menar MAX på ALLT nu?

Tror inte helt ärligt folk vill bevisa för dig att WAR är bättre än något annat, för jag antar inte att du är här för att stanna? Är det frälsning du är ute efter?

Jag vill inte ha WAR "bevisat" att det är bättre än något annat MMO spel men jag skulle däremot vilja höra vad andra spelare tycker att Mythic lyckats med i WAR eftersom många sågar min post om att jag tycker det är ett dåligt spel.

När det gäller AoC är just grafiken, miljöerna, effekterna och stridsystemet bättre än tex WAR och i mitt tycke skapar detta tillsammans ett bättre spel. Att AoC har problem med innehåll har jag inte märkt av eftersom jag inte spelat till full level. Flera större patchar har gjort spelet mycket bättrer än sen release och än så länge anser jag att just AoC är den bästa MMO spelet ute idag. Deras "nytänkande" i att få oss spelare mer medverkande gör mycket för spelet.

Även andra kommande MMO spel (Aion, Chronocles of Spellborn mm) börjar ta fram egna varianter av en mer interaktiv "fight" kontroll och det trodde jag Mythic skulel ha i WAR men dom valde gå på det mer gammalmodiga "välj-motståndare-klicka-på-en-attack-knapp" spåret istället. Utöver det valde en mer "enkel" grafikmotor variant än jag hade hoppats på.

Min dator består av ett AMD X2 4400+ CPU, en billigare variant av MSI K9N moderkort, 2GB RAM, ATI Radeon 4850 512Mb graffe kort och diverse hårddiskar och ett Audigo2 ljudkort. Kör en 550W Antec strömkälla till systemet.

Inget överklockat utan kör fabrikinställningarna på allt. Givetvis är allt anpassade med mjukvara för just min dator och eftersom jag inte har en widescreen skärm ( utan en CRT 20") kör jag upplösning 1280*1024 i alla spel. Hade jag större skärm skulle jag köra två ATI 4850. Totalkostnad för mitt system utan HDD kommer nog inte ens upp till 5000kr och AoC mm fungerar utmärkt med ALL grafik på max i 1280*1024 upplösning utan problem.

Hej igen!

Jaha då var väl värst vad min post blev en het fråga. Så blev tvungen svara lite på några av svaren.

Jag anser INTE att min post är mer onödig än andra, varför får inte en "spelare" utrycka sina åsikter om ett spel? Varför måste alla poster som är "lämpliga" i ett spelforum vara positiva? Har man inte rätt att tycka som man själv vill längre???

Återigen, menningen med min post var att skriva hur JAG upplever spelet och jag är säker på att det finns många som tycker som jag att en viss utveckling på spel, ÄVEN MMO spel bör ske.

Jag kör på MAX grafik inställningar på ALLA spel och min dator kostar ca 5000kr (utan HDD inräknade). Jag kör MAX i AoC med samma dator och det funkar klockrent!!! Så kom inte och säg att ni behöver en monsterburk för 20000kr för att få snygg grafik, allt handlar om hur och var ni bygger upp ert system.

Att köra en "hunter" klass med båge utan att se ett snöre eller pilar som flyger ÄR dåligt, att "caster" klassernas spells ser ut som skit eller saknar effekter helt ÄR dåligt, att de flesta karaktärernas utsende är helt fel ÄR dåligt, att fysiken i spelet är åldersmässig ÄR dåligt, att miljön ser ut som, eh, wow ÄR dåligt...

Dessa "små" saker tillsammas bildar en STOR sak som tyvärr gör att mitt helhetsintryck av spelet blir dålig. Att Mythic åstakommit lite "nytänkande" i form av PvP är bra men om man tycker att helheten i spelet är kass så gör denna nytänkande inte mycket nytta.

Märker att många klagar på min post och då undrar jag vad som gör era svar/poster bättre än mitt? Ni läser denna post och skriver ett litet svar om hurvida jag är en idiot eller inte, att jag har för låg inkomst, är galen, bara vill "tjafsa" eller vad det nu må vara. Vad vill ni med dessa svar? Hur har ni tänkt att jag ska bemöta sådant?

Varför inte bara skriva om hur ni upplever spelet? Ge mig på nöten och bevisa att spelet faktiskt är bättre än jag påstår. Har inte sett någon försöka detta vilket jag trodde var en av meningarna med gameforums. Kanske hade jag fel...

Hej!

Det är alltid tydligt att inslag som mitt i forumet alltid skapar en "viss" irritation hos folk, varför vet jag inte eftersom det är MINA tankar och upplevelser jag skriver om INTE era.
Jag upplever det som att några alltid måste träda fram och "skydda" en speltilverkare och Mythic i detta fall. Det är som att -Säg inget illa om WAR för då jävlar... (menar detta på ett komiskt vis så bli inte arga).

Varför gör jag det då???

För att det kanske finns de som vill höra om dessa sidor finns i ett spel eller inte innan dom beslutar sig för att köpa det eller intet. Jag önskar att jag hade gjort det för då hade jag alldrig slösat 499kr på detta spel. VI är alla olika och alla kan inte tycka likadant, det är omöjligt.

Någon nämde att jag ljuger och till denna/dessa vill jag ställa en fråga, hur kan jag ljuga när jag framför min egen tanke/upplevelse av spelet???

Vad jag eftersöker i ett MMO är en helhet. Idag har vi många mmo spel som alla är bra på olika saker men vi har inte en enda som har allt. Visst detta är svårt att göra eftersom MMO spel är gigantiska projekt. Men det är just därför man inte får börja se spelet i form av ekonomisk vinning för det är i denna stund man tappar "helheten" i spelet och tillslut gör samma skit som pumpas ut årligen av de stora spelföretagen.

Det kommer att ta lång tid att utveckla ett MMO spel för att lyckas skapa en helhet och det kommer att kosta pengar att utveckla det. Det är av denna anledning man kanske ska börja tänka om när det kommer till själva finanseringen av ett MMO men det är ett annat inlägg så inget mer av det.

Servrar kosatar pengar sa någon och jag håller med, dom kostar pengar. Men Mythic ville ha ca 500kr för spelet av mig och sedan ca 100kr/måpnad och spelare detta blir tillslut massor med pengar, se på Blizzard tror ni dom är fattiga???

Oavsett vad folk kommer skriva om mina inlägg så blir inte spelet snyggare i mina ögon sett, fysiken blir inte bättre och helheten försvinner.

Det finns saker som är bra i WAR tex. som deras ide om RvR eller City Sieges men även alla dessa bra delar i WAR blir mycket sämre av att helheten i spelet är gammalmodigt, för enkel skapt och helt inte upp till förväntningarna av ett MMO som släpptes 2008-09-18.

Till sist vill jag säga att givetvis kostar allt penga men spelföretag drar in kopiösa summor varje år och dom HAR råd med hårdvara, linor, servrar eller vad nu dom kan behöva för att skapa ett mer modernt spel än vad WAR blev.

Varför nöja sig med halva kakan när man kan få äta upp hela????

Alltså seriöst, är det inte 2008 nu???

Hej!

Efter att ha spelat lite olika klasser i nya WAR kan jag inte annat än att säga att Mythic har misslyckats något kopiöst!!!

Visst, visst dom har en någorlunda innehåll ispelet och det är väl det enda som kan hålla någon spelare kvar i spelet mer än ett par dagar...

Grafiken!

Har vi förflyttat oss 10år bakåt i tiden i spelgrafik och spelfysik??? Att ens släppa ett spel idag med så kass grafik och fysik trodde jag inte var möjligt längre år 2008 men jag hade visst fel.
Vart är effekterna???

Till er som inte tror mig, skapa t.e.x. en Sorceress och skratta åt de löjliga effekterna i dess attack det är ju pinsamt Mythic!!!

Buggar!

Alla klagade på AoC när det släpptes men de kunde i alla fall släppa ett spel med karaktärer och en något fungerande grafik. Vet inte om buggarna i WARs grafik eller i spelfysik är värst men stora är dom!!! Inte ens en enda karaktär visas rätt i spelet (Sapphire 4850 512mb).

Att man kan stå i luften bredvid i stort sätt varje föremål och sväva fritt eller att man sjunker in med karaktären lite här och där talar om en rätt kass kodning och sist men inte minst karaktärernas rörelser för oss återigen 10år bakåt i spelvärlden... Tragiskt...

UI

Jaha ännu ett spel där man misslyckats helt med att få en fungerande UI, det är rörigt, plottrigt, gammaldags och rent skräp...

Varför kan inte spelutvecklare skapa en UI som användaren själv kan modifiera till sitt tycke, inget MMO har lyckats med det än medan många "vanliga" spel har!!! Jag vill se NYTÄNKANDE HÄR!!!

Klicka, vänta, klicka, vänta...

Här hade jag stora förväntningar och trodde på fullaste allvar att Mythic hade gjort en egen version för att få oss spelare mer aktiva i spelandet, men icke!!!.

Funcom och dess AoC hade nytänkande här även om det bara är en liten skillnad men den gör stor skillnad, speciellt för melee klasser.

WOW är mest likt WAR på denna punkt men mycket mycket bättre utvecklat än WAR, ännu ett pinsamt nederlag för Mythic och WAR tyvärr...

Övrigt.

För övrigt känns spelet gammalt, mycket gammalt. Jag hade stora förväntningar på WAR och hade hoppats på en riktig wow killer men jag måste tyvärr säga att WAR är så långt ifrån det man kan komma i dagsläget...

Jag vet inte om Mythic har något gömt i rockärmen vilket jag hoppas dom har för så som spelet är och ser ut idag är ren katastrof.
Innehållsmässigt är dom rätt ok, på pappret men det är för många "enkla" lösningar och det kunde ha gjorts mycket bättre.

I det stora hela är WAR rätt likt WOW fast mycket, mycket sämre. Grafikerna i de båda spelen är mycket lika till och med introt med en röst som berättar om historiken till sin karaktär medan man flyger in till sin karaktär är som tager från wow, SKÄMS Mythic!!!

Säg vad ni vill om spelet men bra är det inte. Det är faktiskt 2008 och inte 1998!!!

Citat:

Problemet är ju att stridssystemet är ganska dåligt genomfört. Enda skillnaden mellan t.ex. WoW's eller vilken annat mmo spel som helst för den delen är ju att varje attack tar 1-4 knapptryckningar att genomföra. Medans magiker kör samma gamla race. Combos är ofta ganska tråkiga och väldigt lika dana från klass till klass. Dessutom har t.ex. min barbar så få combos att jag måste använda flera ranger av samma combo för att få ett vettigt attackmönster. Dvs stridssystemet är varken nyskapande eller effektivt. Det är bara en stor kolloss som man slåss emot lika mycket som med.

Kändes som man hade väldigt mycket mer kontroll över fighterna i de tidigare MMO jag spelat (LOTRO, WoW, DAoC, Eve, EQ etc).

Eh??? Mer kontroll i WoW, LOTRO mm... Ja det är klart du har mer kontroll eftersom i både WoW och LOTRO klickar du på EN motståndare som blir den din karaktär kommer att slå! Övriga motståndare runtomkring får vänta till antingen du dödat den första eller att du markerar en annan du vill göra skada på. På grund av detta känns det som du har mer kontroll...

I AoC kan du välja EN motståndare precis som i mer äldre MMO spel. Men det lilla unika i just AoC är att det behöver du inte, du kan själv placera dig så att du gör skada på två eller fler motståndare och inte välja en specifik motståndare.

Jag har konto på LOTRO och AoC och att spela en burgler (typ assassin i AoC) i LOTRO är så långsamt och tråkigt i jämförelse med AoC.

Funcom HAR skapat något väldigt nytt och annorlunda för just melee klasser. Därmed inte sagt att just deras sätt kommer vara den bästa inom ett par år men att man blir mer involverad än i äldre MMO spel är det ingen som kan neka till. Sen att detta system gör attacker svårare, mer förvirrade (innan man behärskar dom) är en helt annan sak.

Intressant läsning.

Visst är det som så att AoC har buggar, speciellt minnes hanteringen som verkar helt ha fallerat. Har själv sådana problem att varje ny plats jag besöker som behöver en större eller mindre laddning resulterar i en spelkrasch.

Vad som inte sades i artikeln var att inom kort kommer ännu ett väldigt upphypat och nytt MMO att släppas, nämligen WAR och kort efter den kommer fler.

Jag kan tänka mig att det är en väldigt hektiskt tid hos Funcom och om WAR lyckas bli en mer innehållsrik och stabilare MMO så finns det bara en sak som kan rädda AoC, nämligen att:

Att vi spelare inte hittar samma glädje i att spela en melee klass i vilken som helst ny MMO som är baserad på ett mer ålderdomligt (wow) liknande maner. För visst är det som så att Funcom har lyckats otroligt bra med just stridssystemet jämfört med andra MMO spel.

Det blir lätt en Caster class först, sen andra för att testa!!!
Caster = MMO enligt mig...

123