Inlägg av makenetor

Inlägg som makenetor har skrivit i forumet

1
Skrivet av Bojkott:
Skrivet av Milky_81:
Skrivet av conthox:

Å ena sidan jättebra initativ, men å andra sidan: skall alla tillverkare ha ett eget API som optimerar efter just det? Kommer det medföra att vi får se spel som är sponsrade för att ha stöd för just deras API, i stil med "Best played with nVidia" som vi redan sett?

De har sagt att det här ska kunna utnyttjas även av Nvidia framöver. Men jag har ingen aning om det är sant eller bara snack. Det vore ju jävligt bra om det var sant och det blir en ny standard istället för directx.

Om det inte är så så gillar jag inte åt vilket håll utvecklingen går annars med det här och Nvidias egna låsta g-sync som verkar vara ett väldigt bra påhitt.

Tänk om de istället kunnat samarbeta så att vi kunde köra både g-sync och mantle? Vilken fröjd för oss konsumenter

Nvidia-kort har stöd för Mantle redan idag. Det är bara upp till Nvidia om dom tänker göra det möjligt genom en drivrutinsuppdatering eller om dom tänker stoppa huvudet i sanden i stället för att inse att deras konkurrenter har gjort något banbrytande för spelvärlden.

Dom vill gärna vara exklusiva med tekniker. 3D Vision, PhysX, G-Sync. Att patcha in stöd för Mantle är att rätta sig efter andra, något som Nvidia har svårt för.

Mantle är AMD exklusivt nu och först mot slutet av året ska AMD släppa Mantel så andra kan använda det(Nvidia) och amd måste skriva om koden litta så det ska funka på andra en endast deras GCN grafikkort

1