Inlägg av Daz

Inlägg som Daz har skrivit i forumet

Spelar primärt på pc och där är möjligheten så mycket större att spela sina gamla spel jämfört med konsoller. Inhandlar spel framförallt på gamla Good Old Games som numera bara titulerar sig som GOG och där är spelen drm-fria också. Så pc i kombination med GOG är bästa alternativet för mig.

Det blev inte fel i kommunikationen alls.

Det är Inte första gången utvecklare står och ljuger spelare rätt i ansiktet, det har säkert hänt tusentals gånger tidigare. De verkar dessutom tro att vi är efterblivna och sväljer allt de säger också.....

Action / Äventyr i antingen förstapersonperspektiv eller tredjepersonsperspektiv. Linjärt äventyr ska det vara också.

Har spelat några spel med öppna världar men där är tempot (pacing) alldeles för dåligt, massor med stora tomma kulisser utan något vettigt innehåll, mängder med tråkiga filler-uppdrag (jag tänker Ubisoft spel), och långa transportsträckor där inget kul händer.

Skrivet av Kyraal:

Fint att se ett mer nyanserat innlägg om ämnet än de sedvanliga med folk som är glada att andra mister sitt levebröd och ger uttryck för något djupt trauma kring folk som de anser inte drar sitt till stacken.

Måste erkänna att jag blir väldigt provocerad av vissa här på FZ. Har sistone sett flera gamla kollegor inom spelindustrin som är några av de mest hårdarbetande i industrin med enorm arbetsetik bli av med jobben, medan de yngre, billigare, utan större erfarenhet blir kvar, och här på FZ sitter Petter Betterwisser med sin undertryckta bitterhet och spyr skadeglädje.

Om individerna är hårt arbetande / effektiva, väldigt kunniga inom sitt yrke, och beredda att flytta på sig för en eventuell tjänst. Så har de inga problem att få ett nytt jobb om de är duktiga programmerare.

Om företag kickar sina bästa är det hål i huvudet och de företagen får skylla sig själva. De allra bästa programmerarna brukar säga upp sig själva istället för att de fått ett bättre jobberbjudande någon annanstans, eller startar eget om de har det drivet.

Jag har 5 barn och sambo samt driver eget företag.

Så bryr mig inte alls om achievements/trophies. Jag har aldrig brytt mig om det och kommer mest troligt aldrig att göra det heller. Om det går så stänger jag av notifikationer både på datorn, Playstation, och Xbox då jag inte vill ha några notifikationer för achivements/trophies ploppa upp när jag väl sätter mig ner och spelar ett spel då det stör upplevelsen.

Vad andra gör på sin fritid angår inte mig. De får göra vad de vill så att de har roligt och förhoppningsvis gör något som förgyller deras liv.

Jag har en kollega som gillar att vara ute i naturen och spenderar massor med tid med att bara sitta och vara och lyssna på fåglar. Jag har en kollega som älskar sin familj (sambo och barn) samt sina hästar. Hon rider sina hästar varje dag och det är vad som gör henne glad.
En annan kollega lägger mycket tid på släktforskning, att virka och sticka saker, att läsa böcker, och att göra saker ihop med sina vänner då hon är väldigt social av sig.

Starta om med en ny karaktär borde inte vara svårt om inte Capcom lagt all form av sparning på serversidan vilket jag har svårt att se att de skulle göra i ett singleplayerspel.

Jag har inte Dragon's Dogma 2 själv så jag kan inte testa då jag tänkt vänta ett år innan jag spelar det. För att de ska fixa prestanda och buggar i spelet.

Men i Steam går du till:
library
Vänsterklicka en gång på spelet
Högerklicka och du får upp en lista
Gå ner och tryck på properties
Under "General" fliken kan man stänga av molnsparande i det specifika spelet om man vill. Gör det för Dragon's Dogma 2.
Gör en sökning i valfri sökmotor "where is the location for saves in Dragon's Dogma 2"
Kolla vart filerna ligger och ta bort den mappen
Klart! Starta upp spelet igen.

Superenkelt såvida inte Capcom lagt alla sparningar på serversidan vilket jag är väldigt tveksam till att de gjort.

På xbox vet jag att det går att stänga av molnsparning också.

Skrivet av JackG100:

Beror ju på hur du väljer att definera bästa spelet, är det det spel du själv tycker är roligast eller det spel som influerat mest och sålt bäst.

Objektivt så tycker jag inte det finns någon som helst tvekan om att Minecraft är Sveriges bästa spelprodukt genom tiderna, det är det mest inflytelserika spelet där kreativiteten frodas och tack vare moddningsmöjligheter så är det ännu idag ett levande spel. Det finns helt enkelt inga Svenska spel som konkurrerar med det.

Men med det sagt så är det inte heller min subjektiva preferens, men nu pratar vi inte om ens personliga favorit utan Sveriges Bästa Spel.

För min egen del så baserade jag min röstning på de spel jag tycker är roliga och har haft mest nöje med.

Hade de haft en röstning om mest inflytelserika svenska spelet är jag övertygad om att Minecraft och Battlefield 1942 hade kammat hem plats 1 och 2. Det känns som det mest inflytelserika svenska spelet är en ganska tråkig sak att rösta om då jag tror de allra flesta är ganska eniga om vilka svenska spel som betytt mest för spelvärlden.

Vi tolkar det "bästa" spelet olika helt enkelt.

Skrivet av JackG100:

Crusader Kings III är med två gånger.

Vinner något annat än Minecraft så börjar jag undra vad läsarna på FZ faktiskt håller på med, inte bara Sveriges mest inflytelserika spel genom tiderna, det är nog det mest inflytelserika spelet i modern tid.

Det är bästa spelet vi röstar om och inte det mest inflytelserika.

Själv gillar jag inte Minecraft alls då det helt enkelt inte är min typ av spel. Skulle jag göra en personlig topp 20 lista över de bästa svensk-utvecklade spelen så är inte Minecraft med på den listan.

Jag gillar singleplayer. Action eller äventyr allra främst. Så min lista ser ut som:

Wolfenstein - The New Order
Wolfenstein II - The New Colossus
Battlefield Bad Company

Dessa tre spel är de jag hade velat lägga min röst på. Bara ett av spelen fanns med dock. Så det blev en röst på Wolfenstein II - The New Colossus, Battlefield Bad Company 2, och sista rösten på något annat (Wolfenstein - The New Order).

Efter dessa tre spel gillar jag även de här spelen spel, men de hamnar precis utanför topp tre.
Battlefield Bad Company 2
Mirror's Edge
The Darkness

Spoilers är en av få grejer som jag verkligen hatar här i livet.

Jag driver eget företag och har 5 barn så när jag väl har tid och ro att sitta ned men en bok, film, eller spel så vill jag inte ha någonting spoilat för mig. Alan Wake 2 var det spel jag såg jag mest fram emot förra året och jag läste ingenting för att gå in i upplevelsen "helt naken" och det är så jag vill ha det.
Jag tittar inte på film på bio längre för jag har aldrig gillat alla trailers som de visar innan själva filmen. Många trailers spoilar hur mycket som helst av kommande filmer.

Har blivit spoilad ett par gånger av kompisar som är ivriga att diskutera nya filmer, böcker, eller spel. Visst kan en underhållningsprodukt vara bra ändå även om man blir spoilad. Men underhållningsvärdet är högre för mig om jag inte vet någonting jämfört med om jag blivit spoilad innan. Själv tycker jag att en underhållningsprodukt är bäst första gången man konsumerar den. Det är sällan någonting växer för mig och blir bättre och bättre utan saker blir snarare sämre om jag skulle se om samma film igen eller spela samma spel igen.

Man får bara en första chans med ett spel eller film när man inte vet någonting om det. Jag vill att första gången för mig ska bli så bra som möjligt så därför jag undviker jag spoilers.

Jag skulle ha blivit uppsagd en gång (vid finanskrisen) ifall man går efter turordningsreglerna. Började jobba på företaget som mekaniker och jag utförde både förebyggande underhåll samt jobbade i akutstyrkan och fixade fel i maskiner när en maskin havererade. Vi hade ett litet överskott av mekaniker och underskott av elektriker.

Företaget hade svårt att rekrytera erfarna elektriker för att fylla behovet. Så de startade en elektrikerutbildning där se sökte bland personalen efter folk som sedan tidigare hade "viss utbildning" som elektriker. Jag nappade då det var en 2 års utbildning där man varvade teori och praktik på företaget där man fick gå med en elektriker på akutstyrkan när det var praktik. Detta samtidigt som man fick lön av företaget. Så jag utbildade mig till elektriker och jobbade med det.

Samtidigt som jag jobbade som mekaniker och sedan elektriker så studerade jag på högskolan. En utbildning som innehöll både produktionsteknik och it. Jag blev färdig med studierna och halkade in som produktionstekniker i ett projekt fast att jag fortfarande jobbade som en vanlig verkstadsanställd. Fick mycket värdefull erfarenhet från det projektet.

Efter det blev jag ansvarig för ett annat projekt där två väldigt gamla maskiner skulle bytas ut för de var så gamla att det var svårt med reservdelar. Samt att systemet i maskinerna var gammalt och det fanns ingen support till det längre. Samt att de två gamla maskinerna krånglade hela tiden så de var inte speciellt tillförlitliga. Så jag ledde arbetet med att ersätta de två gamla maskinerna med nya maskiner. Samtidigt som jag jobbade med det projektet så jobbade jag på en ombalansering av hur bearbetningen skulle utföras i den linan. Vissa maskiner var väldigt snabba medans andra var väldigt långsamma. Så efter ombalanseringen så skulle det jämnas ut och vara mer jämnt mellan maskinerna och mer detaljer kunna produceras.

Sedan kom finanskrisen. Jag skulle egentligen blivit uppsagd pga arbetsbrist men klarade mig då företaget kan göra ett par "undantag" från turordningen om vem som får gå. Företaget gjorde ett undantag för mig och jag fick vara klar så jag kunde slutföra de projekt som jag jobbade med.

Så jag har aldrig blivit uppsagd någon gång. Men ett år efter att projekten var klara sa jag upp mig själv istället då konjukturen var på väg att vända och jag startade eget företag istället. Efter det har jag drivit egna företag under alla år.

Jag har 5 barn och sambo samt driver eget företag.

Skulle jag spela de fem spelen du nämner så skulle det ta mer än ett år för mig att klara ut dom. Men det jag gillar i spelväg är singleplayer och linjära spel. Jag har aldrig gillat openworld (spelade ett par openworld spel under PS3 och Xbox360 eran och tyckte de var skit allihop) då tempot är segt, långa transportsträckor, mycket "filler - content" som bara är meh, samt att ai, svårighetsgrader, strider och stridsmekaniker brukar vara så mycket sämre än tighta linjära spel, plus att openworld spelen är så stora och tar så mycket tid men bara är sådär i bästa fall.

Så för min del så är jag inte ens intresserad av de fem spelen du räknar upp förutom Baldurs Gate 3. Spelade ettan och tvåan i min ungdom och trean har fått mycket fin kritik. Men samtidigt är spel så trasiga sedan Xbox One och PS4 tiden så jag brukar vänta innan jag sätter tänderna i ett spel så de hinner bli patchade och fixade.

Spel kommer väldigt långt ner på rangordningen av vad jag gör på min fritid också. Lägger hellre tid på att träna varje dag. Jag har tränat en timma varje dag sedan tonåren och aldrig lagt av med det (varierar styrketräning och kondition/springa).
Eller ligga och läsa en bra bok i hammocken när det är fint väder ute.
Meka och laga bilar är roligt också, eller i alla fall så länge det är ens egen bil som man lagar och underhåller!

2023 spelade jag igenom Alan Wake 2 och The Callisto Protocoll, något mer singleplayer spel blev det inte.
Just nu håller jag på med Dead Rising 4. Sedan hoppas jag att jag kan komma igenom Dead Space remake och Resident 4 remake i år också. Samt börja med Baldurs Gate 3 till hösten för då har de förhoppningsvis fixat till spelat ganska bra så jag kan börja lira det. Baldurs gate 3 räknar jag inte med att klara i år utan spelandet kommer säkert att pågå in till nästa år.

Bästa är att inse att man inte hinner med allt. Utan det gäller att prioritera vad man heslt vill lägga tiden på.

Tack för informationen!

Låter lite som den förmåga som kom i Brotherhood eller när det nu var. När man kunde ta ut alla vakter i ett pilregn med ett enkelt knapptryck om den förmågan inte var på cooldown. Den attacken representerade väl att ens andra lönnmördarkompisar hjälpte en från distans med sina pilbågar. Jag tyckte den förmågan var alltför stark så jag använde den inte. Blev jag upptäckt när jag smög omkring och tog ut vakter så fick jag stå mitt kast och ta hand om det själv. Spelet blev roligare och mer utmanande på det sättet för mig!

Tack för recensionen även om jag tyckte den var lite kort!

Jag har en fråga och det är om man kan ta ut vakter i stealth med en attack som man kunde i de äldre Assassin's Creed spelen?

Är lite sugen då senaste Assassin's Creed spelet jag spelade var Assassin's Creed Syndicate så det var några år sedan man lirade ett Assassin's Creed spel. Kollade upp lite när Origins släpptes och det skulle tydligen vara ett enormt spel. Jag gillar korta tajta spel framför enorma spel. Hellre kvalite över kvantitet, så det jag får kanske är kort men naggande gott framför något som är enormt men halvdassigt rätt igenom.

Samt att jag jag såg en liten snutt på Youtube när Origins släpptes och den killen som spelade lyckades inte ta ut vakterna med sina "gömda knivar" även fast han smög upp bakom dom och attackerade i stealth. Det är en dealbreaker för mig att kunna ta ut vakterna i stealth i en attack. Går inte det passar jag på denna Assassin's Creed titel också.

Jag har aldrig gillat abonnemang då det dränerar pengar varje månad så jag har så få som möjligt. Köper hellre fysiskt och äger saker på riktigt.

Mobilabonnemang hos Vimla - 50 kr i månaden (tror priset är det dubbla egentligen men jag har värvat flera medlemmar och då går kostnaden ner för varje värvad aktiv kund). Köpte min mobil kontant när den var på en bra rea.
Sambon har också Vimla och jag tror hennes abonnemang kostar runt 50 kronor i månaden också.
Bredband - 259 kronor i månaden. (Fiber, hastighet 100/10)
Så mobil och bredband för mig och min sambo kostar 50 + 50 + 259 = 359 kronor i månaden totalt.

Sedan har vi ett abonnemnag på en streamingtjänst i taget. Ibland kan det rulla två- tre månader hos samma leverantör. Sedan brukar vi byta. Exempelvis hade vi nog två månader hos HBO när The Last of Us gick. När serien tog slut så avslutade vi det abonnemanget. Netflix är nog det abonnemnag vi har flest månader under året. Men det blir någon månad med Disney här och där men då när vi har Disney så sägs Netflix upp.

Vet inte riktigt vad de olika streaming-abonnemnagen kostar men det blir väl runt 100+ kronor i månaden varje månad för lite streaming-underhållning. Det är sambon och mina barn som bestämmer vad vi ska ha för streaming varje månad då jag inte bryr mig om vad vi har för streamingtjänst rullandes för tillfället.

Sedan har jag inget mer då jag inte gillar abonnemnag som sagt var. Spelar på dator som är min huvudplattform och där är online gratis.

Sedan driver jag företag och har numera 5 barn (vi fick tillökning i år). Så Jobba, vara med familjen, träna, och sova tar upp det mesta av min tid. Får jag lite "egentid" över så läser jag lite, eller spelar lite, eller gör ingenting och bara tar det lugnt och vilar.

Lägger hellre pengar på saker jag tycker är vettigt. Vi reste exempelvis hela familjen till Afrika för safari i två veckor vilket var väldigt roligt men det kostar som sagt var en slant för en familj på 6 personer att göra en sådan resa (det var innan vi fått senaste tillökningen). Sedan har vi varit på många andra ställen med familjen som Australien, flera resor till USA, Japan, och många andra intressanta platser, vi jobbar även på att beta av alla länder i Europa också så vi har varit runt i många europeiska länder.

Inte förvånad att studion får lägga ner. Efter Saints Row 3 så har det gått utför för studion.

Agents of Mayhem floppade stenhårt. Inget coop, mediokra recensioner från recensenter (Metacritic), svalt mottagande från spelare, samt att spelet gick att få tag för en hundralapp extremt snabbt.

Sedan gör de en Saints Row reboot med karaktärer som ser ut att ha rymt från Fortnite och inte ser ut som några gangsters någonstans. Samt att det var ganska buggigt vid släpp och hade behövt längre tid i utvecklingsugnen för att vara mer polerat. Saints Row rebooten fick mediokra betyg av recensenter (Metacritic), det kom rapporter från Embracer om att försäljningen av spelet var svag och under förväntan. Med andra ord ytterliggare en flopp från Volition.

Så jag ser inte att det är förvånande alls att Volition läggs ner. En studio måste hela tiden vara relevant och släppa bra spel som säljer bra annars riskerar de att försvinna.

De som jobbade på Volition och som är duktiga på sitt jobb kommer inte att ha några problem att få nya jobb. Arbetsmarknaden behöver alltid bra folk som är duktiga på sitt jobb.

Skrivet av mobmoben:

Skitkul att det funkar bra för dig! Men för mig och massivt med andra är det massor av buggar och problem. Som sagt att bara använda sig utav google så kan du själv se att andra har dessa problem.

Det finns inga spel idag som inte har buggar när de släpps. Baldurs Gate 3 verkar dock vara ganska städat och bra rapporteras det om från många håll.

Hade spelet haft massiva problem med drösvis av buggar hade det synts bland recensionerna på Steam. Folk på Steam brukar vara ganska kinkiga och spel får initiallt ganska dåliga omdömen om de är väldigt buggiga eller att de inte är optimerade.
Baldurs Gate 3 ligger i skrivande stund på 94% positiva omdömen vilket är väldigt bra för att vara release då det är den perioden som det finns som mest buggar i ett spel. Så Majoriteten av spelare tycker alltså att spelet är bra och har haft en bra upplevelse med spelet.

Första Assassin's Creed får 2 i betyg av 5 från mig. Spelade det året efter att det släpptes (2008) då jag fortfarande inte hade hoppat på den nya konsollgenerationen när spelet släpptes 2007. Jag hade kul i kanske 5 timmar med spelet.

Spelets plus var att man kunde klättra överallt vilket var coolt. Grafiken var fin på den tiden. Jag gillade även stämningen i spelet. Samt att det var kul att smyga runt och ta ut fiender i ett par timmar.

Enskilt största minuset är att spelet är otroligt enformigt. Minns inte då det är 15 år sedan jag spelade spelet men var det 3 - 4 olika saker man gjorde i uppdragen? Så nästan noll variation vilket dödade spelet väldigt fort för mig.

Jag var tvungen att ta en paus och när jag återvände så startade jag om och spelade spelet med all hud avstängd. Gick omkring utan några pilar som visade vart jag skulle eller några andra indikatorer. Spelade bara en timma eller två så att jag inte tröttnade. Tog mer än ett halvår att klara spelet. Vanligtvis brukar jag hålla mig till ett spel och kötta på i det spelet tills jag klarat ut det spelet. Men det gick inte med Assassin's Creed då det var sååååå..... enformigt.

Köpte Assassin's Creed 2 med Ezio när det kom och det var först då potentialen med Assassin's Creed serien kom till sin rätt enligt mig. Där hade utvecklarna lyssnat på kritiken mot första spelet och tvåan var betydligt mer varierat med olika typer av uppdrag jämfört med ettan. Assassin's Creed 2 hade jag roligt i när jag lirade det spelet. Körde bara huvuduppdragen då det var mainstory jag var intresserad av.

Det hade varit roligt om första Assassin's Creed hade haft samma variation i uppdragen som tvåan hade. Då tror jag att folk hade sett tillbaka på första Assassin's Creed som en riktig klassiker. De kompisar jag har som spelat första Assassin's Creed är vi typ alla överens om att bristen på variation verkligen tog död på spelglädjen i det första Assassin's Creed spelet.

From Software gör spel med roliga strider. Men det spelet som sticker ut är Sekiro som har de klart bästa striderna. En bit bakom kommer spel som Dark Souls 3, Bloodborne, och Elden Ring men de kan som sagt var inte mäta sig med Sekiro. Om man väljer att köra närstrid det vill säga, har testat magiker och det gjorde spelen supersimpla och ack så tråkiga.

Ninja Gaiden 1 & 2, Devil May Cry serien, Bayonetta 1, 2 och 3, de gamla God of War spelen (God of War 1, 2, 3, Ascension). Alla dessa titlar har bra och roligt gameplay när man skruvar upp svårighetsgraden.

Vermintide 2 är väldigt unikt då det har bäst närstrid i ett förstapersons-perspektiv. Massor med svårighetsgrader också där man kan välja att spela på Recruit, Veteran, Champion, Legend, Cataclysm, cata 1, cata 2, cata 3, aktivera twitch samt att det finns moddar som justerar svårighetsgraden ännu mer. Så med andra ord finns det massor med variabler för att tweaka svårighetsgraden i spelet. Spelares potentiella skicklighetsnivå i Vermintide 2 är verkligen skyhög om man jämför Vermintide 2 med andra spel och det är nog därför som jag gillar spelmekaniken i Vermintide 2 så mycket.

Xbox 360 tveklöst.

Väldigt jämn konsollgeneration där både Microsoft och Sony låg väldigt nära varandra försäljningsmässigt. Vilket gjorde att det kändes som fullt krig och båda sidor lassade på med massor med spel för att vinna över potentionella kunder till just sin sida.

Så det släpptes massor med spel som var bra. Microsoft satte även en ny standard med sin handkontroll. Microsoft byggde ut och satte ny standard för multiplayer.

Xbox Series X är en väldigt fin konsoll men det kommer aldrig att komma lika mycket spel till den konsollen som det gjorde till Xbox 360, och spelen kommer inte att vara lika bra i nuvarande generation som alla bra spel som släpptes till Xbox 360.