Inlägg av Nabyran

Inlägg som Nabyran har skrivit i forumet

Skrivet av theBoosing:

Vi är ett gäng gobbar (35-50) som har ett guild i wow, vi kör allt möjligt och det är superskoj.
Mythic+ har vi kommit upp i 11-keys nu, riktigt nice och vi känner inget av det du nämner att det skall vara för stressigt

Kul, har ni hållit igång länge?

Skrivet av DitroX:

Om du är ute efter MMO, kanske EVE Online eller Star Citizen skulle vara något? Kan skicka en invite-länk om det skulle vara intressant. Finns några svenska klaner som är aktiva.

Jag spelade faktiskt EvE online när spelet kom för ja... många år sedan nu. Var hyfsat aktiv då, men har väl inte spelat på säkert 10 år nu. Tror knappast jag har kvar uppgifterna till mitt konto. Hur illa är det med skillpoints och sånt om man skulle börja spela spelet nu igen?

Ni har båda helt rätt, man behöver hitta rätt spelkrets. Men många spel nu för tiden verkar vara designade för att allting ska gå så fort som möjligt. Hastighet premieras.

Jag är ute efter något där jag kan luta mig tillbaka efter en arbetsdag, och sedan kväll med barn, och bara chilla, snacka lite skit och spela något. WoW eller dylikt MMO skulle säkert vara bra om man bara hittar trevliga personer att spela med.

Finns det något spel med bra och välkomnande community nu för tiden?

Tjenare

Jag har hunnit bli 37 år och har spelat spel sen jag var typ 6 år. Nu letar jag efter något spel med ett positivt och välkomnande community. Något spel som inte kräver ninja-reflexer. Jag vill inte längre sitta och spela fort, utan sitta och snacka skit och spela tillsammans med andra normala människor. Inget drama, inga "pro-gamers" som sitter och skriker på en om man inte spelar perfekt hela tiden.

Spelat WoW av och till sedan spelet kom (och lite innan). Communityt var mycket trevligare förr. Nu för tiden ska allting, ursäkta språket, gå så jävla fort. Alla dungeons är bara AoE DPS-fester, raids kräver planering av jobb/barn/fru och annat. Mythic+ kräver återigen att man skyndar sig hela tiden.

Slutar med att man mest sitter och spelar själv, vilket tyvärr inte alltid är lika roligt. Finns så klart ljusglimtar, men ibland vill man vara lite social.

Tror ni fattar poängen.

Finns det något vettigt spel där man kan spela med andra, där man inte behöver bråttom hela tiden?

Försökte lyssna på Witcher-serien som ljudbok, på svenska. Det föll på sin egen orimlighet i första meningen, kanske till och med första ordet när uppläsaren säger "Häxkarl". Det går bara inte.

Relativt gammal och med bra minne

Tja

Finns det någon bra svensk guild för en casual gamer med barn och familj? Har spelat lite AAR innan men tänkte börja ifrån början. Sugen på att ha en guildchatt och kanske köra någon dungeon ibland.

Tråden pratar om Odin tidigare, är det fortfarande där majoriteten av svenskarna är?

Är det bara Ashes of Creation och Amazon-spelet som är under utveckling just nu? Då pratar jag självfallet "riktiga" MMO-RPG och inte massiva multiplayer spel som Star Citizen. Finns det andra möjliga kandidater?

Skrivet av Sapiens:

Finns inget hopp så länge försöker göra WoW-kloner eller gör ett spel för alla. WoW tog MMO till den stora massan och samtidig vattna ner hela genren till mellanmjölk och "alla ska med" mentalitet. Ultima-online och EVE-online var betydligt mer ambitiösa projekt, kanske lite före sin tid. Men eftersom folk gillar det lättsmälta blev WoW snabbmaten vi fick. Problemet med att konkurrera med McDonalds är att även om du vinner, är du fortfarande bara snabbmat, så meh.

Ashes of Creation har intressanta delar som påminner om sandbox-element de äldre MMO-liren hade. Tror dock inte de vågar gå hela vägen och risken är nog att det ändå kommer bli mer av ett nöjespark-mmo i slutändan. Såg många spår av typisk "demografi-bete", där man vill vädja till alla spelare PVP, PVE, sandbox, builders osv. Stor risk att man inte tillfredsställer någon istället då.

Tror vi har större chans att få se något riktigt bra från utvecklare likt TaleWorlds Entertainment i framtiden. De har byggt upp en betydligt stabilare grund, där roligt och tillfredsställande gameplay, spelmekanik och rollspelande varit i fokus från första början. Om exempelvis Mount and Blade 3 blir ett fullskaligt MMO och kan behålla liknande spelstil kanske vi har något riktigt grymt att lira... 2040

Håller med föregående talare, Ashed of Creation kommer inte att bli det lyckosamma projekt som alla önskar, av troligtvis två anledningar. Den första och största är Nod-systemet som tvingar alla att spela PvP för att skydda sina städer. Att koppla quests, player housing, raids och mer eller mindre hela spelet runt systemet är ett stort misstag. Spelare som vill spela PvE content kommer inte att acceptera att deras raid försvinner för att någon PvP guild bränt deras stad. Man kan inte tvinga folk till PvP. Systemen måste separeras.

Den andra anledningen är att utvecklare tror att spelare idag vill ha ett spel där man tvingas till socialisering, det låter kanske kontraproduktivt för ett MMO, men människor vill ha saker som Group Finder. En av dom största anledningarna till att WoW fortfarande går bra idag är system som Group Finder och LFR. Att behöva stå i en stad och skrika "LFG!!" håller inte längre. Självklart finns det personer som vill ha det gamla, men dom är betydligt färre än den stora massan. Människor är lata.

Med det sagt så önskar jag också att det skulle komma ett nytt MMO som man kan gräva ner sig i, vara med ifrån början och se utvecklas till något stort. Men jag tror inte att Ashes of Creation är det spelet, tyvärr.

Skrivet av MugiMugi:
Skrivet av Nabyran:

Men man kan se delar av UI:n kort. Och det såg ju ut som tidigare med Attack, Magic, Summon, Item-knappar. Så det finns hopp!

De har sagt att det inte är fullt action baserat, men ser ut att vara en mix mellan FF15 och Kingdom hearts combat.

Båda som lider rejält mycket av urdålig AI och att man enbart kan styra en karaktär från start till slut.

Aja personligen rejält besviken då spelet kommer tappa rejält djup om detta är fallet.

Kan man inte styra en av sina karaktärer så blir jag fruktansvärt besviken. Bästa systemet i FF-serien är utan tvekan FF-X. Just för att man kan så enkelt kan göra taktiska beslut i striderna.

Skrivet av Kiwigalaxy:

Hoppas verkligen inte dom förstör spelet med real time combat.

Jag hoppas verkligen att det kommer att finnas turbaserad combat som i orginalet. Tyvärr har branshen och Square Enix gått mot en mer Actionbetonad stil med Real Time Combat. Så finns tyvärr en betydande risk.

Men man kan se delar av UI:n kort. Och det såg ju ut som tidigare med Attack, Magic, Summon, Item-knappar. Så det finns hopp!

Skrivet av eld:
Skrivet av Nabyran:

Ledsen alla ni som tror att VR kommer att bli det nya, det kommer inte att hända. VR kommer att sluta som en nish, en liten branch för dom riktigt hängivna fansen. Det kanske kommer sälja bra till en början, men det kommer inte hålla i sig.

Anledningen till detta är att det för "krångligt". En familj vill inte sätta sig i soffan och trycka på sig 3-4 VR-headsets när de ska spela tillsammans eller titta på film.

Jämför detta med 3D-TV. Det var ett jävla liv för ett par år sedan, alla har 3D på sin hemma-TV men ingen använder det. Flera TV-tillverkade har börjat tillverka TV utan 3D. Det finns helt enkelt en för liten efterfrågan. Ett bra exempel är LGs 55" OLED EC93. Den har allt, förutom 3D.

Tänk åtminstone några centimeter utanför lådan.

VR-tekniken utvecklas konstant och blir mer och mer diskret, likt hur alla går runt med en superdator+kamera+telefon i fickan nuförtiden. Någonstans i framtiden så är vr-lösningen lika lätt som att ta på sig ett par glasögon.

En teknik som kan få en familj att mötas tillsammans i samma rum och sätta sig framför en virtuell tv när dom bor långt bort från varandra, hur har du tänkt att nuvarande teknik ska lösa det utan att fysiskt få alla på samma plats vid samma tidpunkt?

Sen har vi ju möjligheterna att ha gigantiska privata virtuella skärmar vart du vill med augmented reality, som på tåg eller bussen, detta kan heller inte göras utan VR.

Sen har vi det uppenbara: att förflytta dig själv till platser där människan inte kan existera.

VR finns i framtiden för att det inte finns några alternativ, det går inte att göra saker på andra sätt.

Jag tycker att du slår huvudet på spiken i din sista mening. VR är fortfarande i framtiden. Den teknik som finns idag (Oculus mm) kommer inte att vara tillräckligt. En hel familj kommer inte köpa 5-6 VR-headsets för att träffar virtuellt när de lika gärna kan köra en skypekonferens med webbkameran i sin telefon/surftplatta som de redan har.

För att det skulle vara rimligt så måste tekniken bli billig och väldigt lätt att använda, iPhone är ett bra exempel på hur enkelheten vinner över allt annat.

Tror inte heller att augmented reality på tåget eller i bussen är någonting som kommer användas av den stora massan, därav kommer detta att bli en nishad marknad.

Ledsen alla ni som tror att VR kommer att bli det nya, det kommer inte att hända. VR kommer att sluta som en nish, en liten branch för dom riktigt hängivna fansen. Det kanske kommer sälja bra till en början, men det kommer inte hålla i sig.

Anledningen till detta är att det för "krångligt". En familj vill inte sätta sig i soffan och trycka på sig 3-4 VR-headsets när de ska spela tillsammans eller titta på film.

Jämför detta med 3D-TV. Det var ett jävla liv för ett par år sedan, alla har 3D på sin hemma-TV men ingen använder det. Flera TV-tillverkade har börjat tillverka TV utan 3D. Det finns helt enkelt en för liten efterfrågan. Ett bra exempel är LGs 55" OLED EC93. Den har allt, förutom 3D.

e-Sport behöver ett eget OS, eller en officiell liga. Nu är det bara en massa företagssponsrade tävlingar.

Nej, skapa en global e-sports organisation så som FIFA eller IIHF och jobba vidare därifrån.

Skrivet av Theade:
Skrivet av Nabyran:

Kul att det finns personer som försöker dra in mer spelare till Eve. Det är ett underbart spel om man orkar lägga tiden på det. Även om man inte har all tid i världen så kan man dock få ut väldigt mycket av spelet.

Jag började spela väldigt tidigt, när spelet var nytt. På dom 10+ år som det varit ute så har det utvecklats enormt.

Såklart!

Världens vackraste rymddrama! Ah häftigt! önskar jag var med i matchen från början!

EvE är underbart och en klass för sig. Jag har dock inte spelat så mycket alls på senare år och aldrig riktigt varit med i något större powerbloc eller liknande. Men det är lite tjusningen i spelet. Man kan spela utan att någonsin lämna Jita 4-4 om man så vill.

Spelet har så mycket för så många, det måste vara ett av de bästa spelen som skapats någonsin. Min kärlek till spelet är enorm även om jag inte spelar knappt något längre.

Jag köper absolut det argumentet. Har faktiskt inte testat att spela DA:O i tredjeperson trots att jag spelat igenom spelet 5-6 gånger. Antar att man får lita på att Bioware håller vad de lovar.

Skrivet av Olidion:

Fast ser man på hypen runt Pillars of Eternity så borde ju Bioware se att en stor del av "stora massan" önskar sig isometriskt och torde sälje många förhandsbokningar bara på det. Märkligt att de håller inne det OM det nu är spelbart helt i isometriskt.

Jo, det är helt klart lite tråkigt. Det bidrar starkt till att man börjar undra om de kommer att hålla sitt löfte. Men jag känner att jag har fått svar på min fråga, det finns inga trailers där man visar det isometriska perspektivet än. Jag hoppas bara att det kommer. Det man sett än så länge ser bara spelbart ut med gamepad.

Och det är just den isometriska vyn som jag saknar bra filmer på. Precis som phi skriver så kan det vara så att man kablar ut det som ett "action-rpg" för att den stora massan vill ha detta.

Men jag kan tycka att det inte borde vara så svårt att göra en officiell gameplayfilm för oss strategi-nördar som älskade ettans sätt att spela.

Skrivet av Fuidama:
Skrivet av Nabyran:
Skrivet av joffjoff:

Så som jag har fattat det så ska man kunna spela på två olika sett. Det ena där man ser karaktären bakifrån som i ett action spel. Det andra sätter är som i DA1 där man ser det uppifrån och är mer taktiskt baserat.

Precis, det är den informationen som jag har hört också. Men jag har fortfarande inte sett det det utzoomade läget i någon film alls. Visst är det tre månader kvar, men det kanske är dags för Bioware att visa något litet?

Det fanns den där demonstrationen som någon filmade med en kamera, i slutet av den så visade de just det utzoomade läget i strid: https://www.youtube.com/watch?v=bbGN7OBngCQ
Fast syftar du på att även resten av spelet ska vara i någon form av isometrisk vy?

Det är precis den vyn jag menar, dom startar tiden och kör 5 sekunder eller något sådant i den isometriska vyn. Sedan pausar dom, delar ut lite mer order och hoppar tillbaka till den "vanliga" action-vyn i tredje person. Det är den isometriska vyn jag hoppas att man kan spela hela spelet i. Precis som man kunde i Dragon Age: Origins.

Skrivet av joffjoff:

Så som jag har fattat det så ska man kunna spela på två olika sett. Det ena där man ser karaktären bakifrån som i ett action spel. Det andra sätter är som i DA1 där man ser det uppifrån och är mer taktiskt baserat.

Precis, det är den informationen som jag har hört också. Men jag har fortfarande inte sett det det utzoomade läget i någon film alls. Visst är det tre månader kvar, men det kanske är dags för Bioware att visa något litet?