I oktober blir superhjälteonlinerollspelet (puh!) #DC Universe Online free to play, avslöjar #Sony Online Entertainment. Beslutet har "inget att göra med vikande prenumerationsantal" utan sägs vara "den affärsmodell företaget föredrar".

Både pc- och Playstation 3-spelare ska kunna tanka hem kostymfesten gratis.

– Angående frågan om "Är det ett resultat av färre prenumeranter?" – absolut inte. Detta är den rätta affärsmodellen. För att vara ärlig så kostade spelet i slutändan mer än vi trodde att det skulle göra, och detta var den affärsmodell vi föredrog från dag ett, säger executive producer Lorin Jameson.

Tre versioner av DC Universe Online kommer att finnas.

Gratisspelarna har tillgång till spelet, kan skapa två karaktärer och kan gå med i en league. De kan också köpa till extra karaktärs-slots, krafter och liknande via mikrotransaktioner.

Premium är de spelare som spenderat minst 5 US-dollar. Dessa får fler karaktärs-slots, fler inventory slots och högre pengabegränsning (än gratisspelarna).

Legendary kostar 15 US-dollar i månaden och inkluderar alla DLC-paket, över 15 karaktärs-slots, mer än 80 inventory slots och möjligheten att skapa leagues.

Jag har ingen aning om vad jag just skrev, men huvudsaken är att ni förstår.