Den legendariska Id-kodaren menar att 1080p kan vara framtiden för nästa konsolgeneration. Är detta också framtiden för Doom 4?

John Carmack är en av grundarna bakom legendariska #Id Software och har #Doom, #Quake och, senast, #Rage på sitt samvete. Via sitt twitter-konto uttrycker han varma känslor för 1080p.

– Att sikta på 1080p för nästa konsolgeneration gör att pixelperfektion blir relevant igen

Just nu arbetar Carmack och Id med #Doom 4 och med tanke på uttalandet och Rages imponerande 60 bildrutor per sekund på konsol kan nästa Doom komma att bli ett tekniskt monster för nästa generation och vassa datorer – om det inte hinner komma till PS3 och 360, vill säga.

Officiellt har Carmack sagt att spelet kommer att stödja 30 FPS i singleplayer på nuvarande konsoler, men med tanke på hur Rage drog ut på tiden låter det inte otroligt att Doom 4 skjuts över till nästa generation och drar nytta av allt som den har att erbjuda.

Problemet är juh att dagens konsoller knappt klarar driva runt spelen i 720p/1080i. Varför återuppleva detta igen? Enda skillnaden är att slideshowen kommer bli lite skarpare. Konsoll är en avvägning mellan pris/prestanda/ljudnivå/upplösning/ där 1080p... 31/12 Det är jag förmodligen, köper gärna nytt och bättre ofta när det kommer till hårdvara då det är min enda stora hobby. Ska vi ha ytterligare en diskussion om vad ögat klarar av och inte klarar av? Kan säga dig att jag skulle garanterat se skillnad på hög... 29/12 Du är säkert tillverkarnas favorit - de släpper något med högre siffror och du köper igen och igen och igen. Tänker delvis på att jag såg mobiler med 12 Mpixel kameror. Är helt säker på att bättre optik hade varit bättre att satsa på - än alla dessa pix... 29/12 Vid tiden konsoler nåt 1080 (genuint stöd) så kommer datorer och datorspel redan gått vidare... 25/12 Man hoppas ju att det inte bara blir ett "upplösnings-race" mellan nya konsoler, så det blir samma usla framerate och hackande i nästa generation som i denna. 1080p borde väl billig hårdvara klara idag, så det duger till "nästa generation" dock. På PC... 24/12 Nää inte på konsol för där skalar ni upp allting juuuu! Jag har hellre fin bildkvalité än snygg grafik! Alltså hellre hög upplösning än detaljer, kan ju bero på att jag är väldigt tävlingsinriktad när jag spelar.. 22/12 Släpps nästan samma spel till konsol som till pc. Ingen skillnad mer än grafiskt och att man använder mus och tangentbord till datorer. Håller med Grumbledock! T.ex. AI är i många spel kassa, helst i Elderscrolls spelen, tycker man de borde ha fixat det... 22/12 Folk verkar tro att det handlar om att det blir mycket snyggare med högre upplösning. Det handlar om att hårdvaran i konsoler inte ens klarat av spel i den upplösningen medans PC har gjort det rejält länge. Och när konsolerna väl kommer att klara av det... 22/12 upplösning betyder med automatik inte snyggare spel, fatta ni väl ellller! 22/12 5K är ingen vanlig upplösning att filma i, jag vet inte om någon film hittills som filmats med den upplösningen. Den vanligaste för vanlig bio är 2K och 4K. RED Epic kameran som släpptes i år och som används i The Hobbit och som jag har för mig även kom... 22/12
Skicka en rättelse