Källor till branschsajten MCV pekar på att ingen skivenhet kommer infinna sig i nästa konsol från Microsoft, samt att den släpps 2013.

#Microsoft kommer inte inkludera någon form av skivenhet när nästa generations konsol från företaget släpps, säger källor till spelbranschsajten MCV. Även om just skivor blir ett Xbox-minne blott, kommer någon form av utbytbar solid-state-enhet implementeras, men om det blir standardiserade SD eller någon annan form är oklart.

Därtill ska Microsoft ha ett av de striktaste NDA:s som källan någonsin skådat. Det vill säga, att om Microsoft fick reda på vem som röjt den här informationen skulle det inte vara särskilt trevligt för källan eller källans potentiella företag.

Konsolen ska släppas 2013, och ett tillkännagivande vore inte helt oväntat under sommarens E3-mässa.

Microsoft svarade på MCV-ryktena med följande uttalande:

– Xbox 360 har funnit nya sätt att utöka sin levnadscykel genom att exempelvis introducera kontrollfria upplevelser med Kinect och genom att återuppfinna konsolen med ett nytt gränssnitt och nya underhållningspartnerskap. Vi tänker alltid på vad nästa steg är för vår plattform och hur vi ska kunna fortsätta kämpa mot livscykelkonventioner. Utöver det kommenterar vi inte rykten eller spekulationer.

Ta informationen med en nypa salt, om än att MCV är mycket välrenommerade och troligtvis inte skulle gå ut med information om de inte kände att de hade någon form av fog för det.

Hur en skivlös generation skulle påverka branschen är inte helt lätt att förutspå. Hur tänker du kring det hela?

Bilden på Vilhelm I av Wurttemberg visar herrn på hans ädla arabiska fullblod, en synnerligen fin häst som inte bryr sig nämnvärt om skivenheter.

Jag argumenterar inte för att _dom_ ska t.ex stödja andrahandsmarknaden. Jag säger bara att det blir sämre för oss slutkunder... Och usb-sticka? Vore ju rätt idiotiskt att skippa skivor för att byta mot usb? Som sagt, hela grejen är ju att dom vill låsa... 15/03 Många spännande rykten, ska bli intressant att se vad 720 blir i slutänden, flopp eller succé... Tvivlar på att MS vågar slopa skivor men man vet aldrig. 13/03 Jag gör. Skulle aldrig falla mig in att köpa BD-R 50GB-skivor för 156 spänn styck (billigaste Dustin har att erbjuda) och ladda hem ~45GB per film. Det skulle varken spara tid eller pengar. 12/03 Bakåtkompatibiliteten kan de gärna skippa. Vill man spela XBOX 360-spel så kan man väl göra det på sin XBOX 360. Vem köper br-filmer? När det är så enkelt o ladda hem rippar direkt från nätet? 12/03 Också ett sätt att döda begagnatmarknaden på.... Förutsatt att det nu blir såhär så kanske MS säljer en extern USB DVD-spelare för en fin summa för dom som vill köra sina 360 spel på nästa XBOX, eller så resonerar MS som så att vill du köra 360 spel så... 12/03 Tycker det är helt fel att ta bort skivläsaren. Vill fortfarande ha en fysisk vara, det gör det hela så otroligt mycket roligare. En digital kopia känns ganska "Jaha?" eller "Meh...". 12/03 Det börjar luta mer och mer åt ett inköpp av en framtida PS4a istället, specielt om de tar bort så man kan spela begagnade spel på Xbox 720. 12/03 Jag vill ha: * Blu-ray * Jättemycket RAM - minst 16 GB * Många och snabba processorkärnor * Många och snabba grafikprocessorkärnor * Smidig utvecklingsmiljö som tar vara på all hårdvara * Inbyggt 802.11n, Gigabitnätverk * Att kunna bygga ut lagringen... 12/03 jag tänker köpa den även får kåsta på mig 7000 kr 12/03 också orolig för bakåtkompatibiliteten... 12/03
Skicka en rättelse