Håll ögonen öppna alla Modern Warfare-spelare! Jihad-grupper använder sig av förstapersonskjutare för att kommunicera och träna, enligt tidningen The Sun.

Terrorister vet att telefoner avlyssnas och mail blir genomlästa. Därför sätter de sig istället framför sina konsoler och kommunicerar via #Call of Duty. Det skriver tidningen The Sun.

Att terroristerna väljer just förstapersonspangare beror på att de kan maskera sina destruktiva planer som harmlös webbchatt, berättar en hemlig källa för tidningen.

– För de miljoner som älskar de här spelen kommer det här som en stor chock. Att tänka att fanatiker använder dem för sina egna syften är ett stort bekymmer.

Vidare skriver tidningen att det finns bevis för att terrorister också använder spel som dessa för militär träning. Men de terrorsmidande fanatikerna bör inte slappna av – polisen ligger dem i hasorna.

– De som kämpar emot brottslighet och terrorism håller sig uppdaterade med teknologiska förändringar, säger en "säkerhetsexpert" till The Sun.

Så tänk på att nästa gång du skjuter en terrorist i #Modern Warfare 3 kanske det är en riktig.

Hahaha. Ja lycka till med det... Tack för en bra sida btw! 22/03 De flesta på FZ är här för att diskutera spel. Vissa länkar och ämnen, t.ex. om terrorism och religion, slutar ofelbart i att en handfull personer kastar skit på varandra över 15 sidor. Vi är inte särskilt förtjusta i det, därför säger vi att såna disku... 22/03 Personangrepp kan jag hålla med om. Annat olämpligt innehåll dock. Alltså jag fattar grejjen, detta är en spelsida osv... men att det finns åsikter som inte är ok att ha, som inte är ok att yttra.. Det är jag inte så förtjust i. 22/03 Det här är forummoderering, inte censur. Censur handlar om att styra medier, inte att medierna modererar läsarkommentarerna för att undvika personangrepp och annat olämpligt innehåll. 21/03 The sun är vad som händer om fox news och aftonbladet får barn tillsammans... Jag skulle inte lägga någon större vikt i deras påståenden. 21/03 Undrar hur många achievements som terroristerna får när de chattar i spelet? 21/03 Call of Duty, det enda spel där du kan träna dig i att skjuta riktiga terrorister ;) Nu är det bevisat, efter att ha spelat 4h Call of Duty i sträck fick den unge terroristen nog och formligen exploderade. Spel leder alltså till våld, detta är nu bevisa... 21/03 Nu igen? Var det inte för en massa år sen som terrorister gjorde moddar till BF2 som "ändrade i spelet så man kunde skjuta på amerikanska soldater"? 20/03 Nämen, har The SH*T hittat på lite lögner igen, ja det var ju ett tag sen sist... 20/03 Hahahahaha. Vad blir nästa? Träna stridsflyg med BF3? Dom kan gärna smida planer och träna i CoD, jag tror inte dom kommer vidare långt på det. 20/03
Skicka en rättelse