Allt juridiskt käbbel mellan Activision och EA är löst – men det blir fortfarande en rättegång mellan Activision och Infinity Ward-grundarna Jason West och Vince Zampella.

Det juridiska trasslet kring #Activision Blizzard, #Electronic Arts och de båda #Infinity Ward-grundarna Jason West och Vince Zampella är en riktig soppa, men nu tycks saker och ting börja klarna upp.

Men vi tar det från början, ifall du glömt detaljerna.

I mars 2010 sparkades Jason West och Vince Zampella från Infinity Ward, efter att Activision beskyllt dem för olydnad. Därefter stämde Infinity Ward-grundarna Activision, som i sin tur stämt Infinity Ward-grundarna på grund av de skador man ansett sig ha drabbats av på grund av parets beteende.

Mitt i allt detta stämde Activision EA, som anklagades ha "kidnappat" de båda, när de två fortfarande jobbade på kontrakt för Activision. Det är det sistnämnda bråket som nu alltså är löst, då Activision och EA valt att göra upp utanför rätten. Det finns i dagsläget ingen information om exakt vad dealen innebär.

Samtidigt kommer Activision och Infinity Ward-grundarna Jason West och Vince Zampella fortfarande gå till rättegång senare under månaden, för där skymtas ännu ingen lösning.

Jason West och Vince Zampella jobbar idag på EA-anknutna #Respawn Entertainment, där de utvecklar en helt ny titel.

I förrgår kunde FZ avslöja att Activision betalat ut 300 miljoner till tidigare Infinity Ward-anställda, men detta har inget med övriga juridiska frågor att göra.

Skicka en rättelse