Epic röjer att från och med födelsen av nästa konsolgeneration kommer du få smaka UE4-kreationer i minst tio ljuva år.

Det är sedan länge känt att #Epic Games Unreal Engine 4 är tänkt att träda fram i samband med släppet av nästa generations konsoler, och nu vet vi att det är tänkt att konsolen ska hålla i tio år. Det är från nyaste utgåvan av speltidningen Game Informer informationen dykt upp, tack vare flinka forumiter på Neogaf. Nedan följer en lista med andra väsentliga informationstussar om den stundande spelmotorevolutionen:

  • Epic förde samtal med hårdvaruskapare som Intel, AMD, Nvidia och Qualcomm för att arbeta fram en teknologisk vägkarta.

  • Unreal Engine 4 klarar av att producera en miljon partiklar på en gång utan att spelprestandan påverkas.

  • Utvecklingskitet kommer släppas ut till utvecklarmassorna inom kort.

  • Nästa generation kommer handla om mycket mer än bara nästa generations grafikprestanda.

  • Unreal Engine 4 designas för ett decennium som påbörjas i och med släppet av nästa generations konsoler.

  • Epic vill att speldesignarna ska kunna ta så mycket ansvar som möjligt när det kommer till spelproduktionsprocessen. Detta genom att bland annat förbättra och förenkla gränssnittet så att de som designar spelen kan förändra grundläggande kod utan att behöva lika mycket hjälp från programmerare.

Vad vill du se för att Unreal Engine 4 ska få dig intresserad? Med nästa generations konsoler innefattas i det här fallet inte Wii U, efter att det nyligen rapporterades att Unreal Engine 4 inte kommer fungera på konsolen.

Det här blir nog den sista riktigt stora motorn någonsin.. Om 10 år lär nog unlimited details vara klar att användas på Direct X 14 eller så. 04/06 Om man jämför UE3 när den kom och hur den ser ut nu så är det en väldigt stor skillnad. UE4 kommer nog se väldigt bra ut om 10 år den med. 03/06 UE3 presenterades 2004 vilket är 8 år sen. Första spelet baserat på motorn kom 2006 (vad jag känner till). Så det är ingen stretch att motorn kommer finnas i 10 år. Visst kommer den att kontinuerligt uppdateras, men de räknar antagligen grunden i motorn... 03/06 Unreal Engine 4 kanske håller i tio år, men det är tio år av uppdateringar. Så det är ju med största sannolikhet inte den första versionen av Unreal Engine 4 som håller i tio år :P 03/06 Hoppas på det, Unreal Engine har gjort ett riktigt bra jobb denna generation och jag hoppas Epic fortsätter nästa generation. Uppdatera och förbättra motorn allt eftersom så den ständigt presterar bättre :) 10 år låter inte orimligt, speciellt med tanke... 03/06 5 år är i högsta laget, men 10?!? 03/06 Nu när det ser ut att mjukvaru-folket kommer leverera hoppas jag på att hårdvaru-folket gör samma sak. 03/06 Amen broder! 03/06 Jag tror på Unreal starkt. Den ser enligt min mening bra mycket bättre än tillexempel Frostbite. 03/06 När mjukvarufolket håller en öppen dialog med hårdvarufolket så vinner vi alla på det. Ett citat passar bra in till den här artikeln tycker jag: "The art challenges technology. Technology inspires the art." - John Lasseter 03/06
Skicka en rättelse