"Mer mogna spelare kan titta på en kvinnlig karaktär utan att fokusera på bröstfysiken", säger Dead or Alive-chefen.

Kommande slagsmålsspelet #Dead or Alive 5 ska få en mer mogen kvinnosyn proklamerar #Team Ninja stolt, och avslöjar att kvinnorna ska kunna svettas och bli smutsiga under striderna. Detta är en del av att skapa mer mogna karaktärsporträtt enligt utvecklarna, för de spelare som klarar av att titta på en kvinnlig spelfigur utan att fokusera på tuttarna.

– Mer mogna spelare kan titta på en kvinnlig karaktär utan att fokusera på bröstfysiken. När du slåss svettas du nu, du blir svettig. Det finns smuts också – vi ville göra det mer smutsigt. Så de [kvinnorna] har "coola" drag nu, säger Dead or Alive 5-chefen Yosuke Hayashi.

Han funderar och tillägger:

– Vi tänkte nog att de skulle vara sexiga också. Som en japansk utvecklare vill vi behålla våra rötter. Men det här är mer av en mogen sexig stil. Det har blivit så här på naturlig väg, det har varit en naturlig utveckling.

Det är uppenbart att man har olika syn på jämställdhet och kvinnosyn i olika kulturer. Vad tänker du om japanska Team Ninjas försök att bli mer moderna?

Bilden: Team Ninja anse sig ha en mogen kvinnosyn.

Team Ninja? Mogen kvinnosyn? looooooool 20/08 Sett till hur mycket åsikter nyheten frammande tycks det knappast vara en ickefråga. Eh...? Ursäkta? På vilket sätt har FZ smutskastat japansk kultur? 19/08 Skribenten (Sebastian Lind) har uppenbarligen för lite att göra när han har tid att engagerar sig i sådana här icke-frågor. 18/08 n2012 comes, in order to thank everyone, characteristic, novel style, varieties, low price and good quality, and the low sale price. Thank everyone ==== ( http://zzb.bz/LNmmL ) ===== we accept PAYPAL/credit card payment and all the products are the FREE... 18/08 Visa pattarna, visa pattarna! 18/08 Jag ska gå å lägga mig, men du är så trött så trött. Jag har aldrig läst genuskunskap, jag är ingen genus forskare eller någon direkt teoretiker, jag baserar min egna tankar på egna hypoteser formade av mig själv genom det jag själv observerat. Jag sa... 17/08 Tycker att ordet presentation borde tas i tanke när folk vill prata om manlig vs kvinnlig representation i DoA serien, den har för övrigt alltid varit lite sexistisk, och det är ingen ide att ljuga för sig själv om det eller försöka övertyga andra om... 17/08 De manliga karaktärerna är ungefär lika fysiskt överdrivna de^^ 17/08 Ska det vara rättvist borde väl män ha BH eller kvinnor vara utan :P Varför inte mer nakna och "sexiga" män istället? :) Alltid så synd om kvinnorna. Vi bögar vill också ha ögongodis! :D 17/08 Förstår inte riktigt varför västerländsk media ska smutskasta Japans kultur. Varför har vi/ni mer rätt i era åsikter än vad de har? Märkligt. 17/08
Skicka en rättelse