En handfull avhoppare från brittiska Rare har gått samman för att göra en värdig och andlig uppföljare till Banjo-Tooie. Men de behöver fansens stöd.

Den som saknar goda gamla #Rare från 90-talet kan just ha blivit bönhörd. En handfull före detta anställda på företaget har gått ihop och förhoppningen är att få så pass mycket stöd från fansen att de kan göra en värdig och andlig uppföljare till #Banjo-Tooie.

Hur detta stöd kommer se ut (Kickstarter?) vet vi ännu inte, men följ utvecklarnas Twitter för att se hur denna potentiella solskenshistoria utvecklar sig.

Grant Kirkhope, kompositör, och Steven Hurst, artist, är två av namnen som tidigare jobbat med serien. Det hintas om att spelet kan komma att använda Unity-spelmotorn. Säkert är att det ska innehålla samma slags humor, gameplay, musik och sköna karaktärer som i Banjo-serien.

Denna nyhet kommer som ett ljus i mörkret för många Rare-fans. Britternas #Nintendo-era var ju helt fantastisk. Ta bara titlar som #Donkey Kong Country, #Goldeneye 007 och #Banjo-Kazooie. Men efter att de blivit uppköpta av #Microsoft har fansens tålamod prövats gång på gång. Företagets två senaste spel heter #Kinect Sports och #Kinect Sports: Season Two. Behöver vi säga mer?

Skicka en rättelse