Bitcomposer köp av Stalker-rättigheterna bestrids av GSC Game World.

Bara för en liten stunds sedan rapporterade vi att utgivaren #Bitcomposer Games köpt rättighterna till Stalker men uppgifterna bestrids nu av GSC Game World, den konkursdrabbade utvecklaren bakom spelen. Företaget finns fortfarande kvar (fastän de anställda utvecklarna gått till #Vostok Games. Enligt uttalande till Gamasutra äger GSC-ägaren Sergiy Grygorovich fortfarande alla rättigheter till varumärket.

– Med tanke på ryktena i pressen känner vi att det är nödvändigt att informera att GSC Game World och Sergiy Grygorovich fortfarande är den enda ägaren av IP:et Stalker och varumärket överlag, skriver marknadsansvarige Eugene Kuchma.

En talesperson från Composer hävdar dock att de innehar rättigheterna till pc- och konsolspel baserade på bröderna Strugatskys bok Roadside Picnic, vilken Stalker-världen baseras på. Han nämner dock inte varumärket Stalker vilket kan tyda på att kvarlämningarna av GSC Game World fortfarande äger spelserien de skapade men att de får svårt att utveckla nya spel. Dels för att de inte har ekonomin att anställa utvecklare och dels för att grundkonceptet numera ägs av Bitcomposer. Vi anar en stundande domstolskonflikt.

Skicka en rättelse