Allt talar för att Nintendo för andra året i rad visar upp brakförlust. Wii U säljer helt enkelt inte som förväntat.

Mycket talar för att #Nintendo imorgon kommer visa upp en rejäl förlust för andra året i rad. Bloomberg säger att det handlar om en förlust på svidande 190 miljoner dollar mellan 1 april 2012 och 31 mars 2013.

Wii U nämns som den största syndabocken. Nintendo har helt enkelt inte lyckats nå försäljningsmålen och det sägs bero på att det släpps för få spel till Wii-uppföljaren. Företagets VD Satoru Iwata, som suttit på posten sedan 2002, får kritik.

– Han har legat steget efter i några strategiska val. Innehåll är viktigt för att locka fler spelfans. Men Nintendo har inte kunnat leverera titlar, säger Eiji Maeda, analytiker på SMBC Nikko Securities Inc.

– Iwata har inte levererat bra resultat de senaste åren. Han kan inte undgå att bli kritiserad, säger Hideki Yasuda, analytiker på Ace Securities Co.

Konkurrensen blir knappast mindre. Senare i år väntas nästa generations Playstation och Xbox att släppas. Får inte Nintendo fart på spelproduktionen ser de knappast ut som vinnare av ännu en konsolgeneration.

Wii hade exakt samma problem som du påstår Wii U har. Ingen ville utveckla multiplattformar till den pga den sämre hårdvaran. Men när det kommer till den typiska medelsvensson som står för majoriteten av alla konsolköp så struntar dom i de multiplattfor... 24/04 Ligger mycket i det du säger. PS3 och Xbox360 kör ju oftast samma spel som du kan hitta till PC, och dessa saknar också oftast de lite enklare och roligare spelen som Nintendo ofta har. Med Nintendo så får du ju Zelda, Mario och många andra Nintendo-exk... 24/04 Problemet med namnet Wii U är ju att många även långt efter att konsolen visats upp trodde att det bara var en ny kontroll till Wii. Om Nintendo använt Wii 2 eller ett helt annat namn så hade de inte haft det problemet. Jag förstår att de ville köra vid... 24/04 Känner mig inte ett dugg lurad. Köpte Wii U för Nintendos spel. De kan jag inte spela på ngn annan konsoll. Lite trist det tagit längre tid än utlovat att få ut Pikmin 3 och The Wonderful 101. Ny xbox är totalt ointressant för mig. Samma spel finns till... 24/04 Nej, det kommer inte någon "flod" av spel när PS4 och 720 släpps. Nintendo gjorde samma fel som Nokia och satsade på fel teknologi i fel ögonblick. WiiU är inte bra nog att köra portade PS4 eller 720 spel så vilket bolag hoppar på att utveckla titlar... 24/04 Ja, varfan kom allt det här "dem" ifrån? Alla kids skriver det numera.. söte Jesus.. 24/04 WiiU är riktigt dålig, nu för tiden Nintendo också! 24/04 Varför kalla det Xbox 360 och inte Xbox 2? Varför det vara Playstion 2,3,4 och inte mer seriösa namn? Du bara säger det är skit utan anledning men verkar vara helt okej med alla andra namn när det inte är någon större skillnad. 24/04 Dels har det väl med att göra att man vill behålla ett inarbetat varumärke som många känner igen. Dels har det väl kanske med att göra hur mycket den skiljer sig från föregångaren. Typ som att släppa en expansion till ett spel kontra att kalla det uppfö... 23/04 Men allvarligt för tusan, varför hålla på med just wii namnet, släpp det och kom på nått nytt, maskinerna innan har ju hetat Super nintendo, Gamecube medmera, varför hålla på med wii fjanteriet, har fantasin flygit sin kos på Nintendo. 23/04
Skicka en rättelse