Under årets E3-mässa fick vi se en trailer från nystarten av #Zoo Tycoon till Xbox 360 och Xbox One. Men mycket mer än så blev det inte innan spelet drunknade i flödet av stortitlar som #Titanfall, #Mario Kart 8 och #Battlefield 4. Nu har Xbox Wire intervjuat Jorg Neumann från utgivaren #Microsoft studios, som kommer med mer information.

Xbox-versionerna av Zoo Tycoon är anpassade efter spel med handkontroll och Kinect. Innan ni sträcker er efter de ruttna tomaterna ska det sägas att rörelsekontrollerna verkar vara frivilliga, och de som föredrar att spela i renodlat tycoon-läge där man svävar ovanför parken, kan göra det.

Då missar man dock det nya samspelet mellan djur och djurskötare, där man kan gå ner på marknivå och prata och klappa på djuren, lite som ett komplement till det strategiska.

Spelet går också ut på att samarbeta med andra spelare – man kan vara fyra stycken som spelar samtidigt i samma djurpark, och man kan anta globala uppdrag som bland annat går ut på att rädda skadade djur, rehabilitera dem och sedan släppa ut dem i det vilda igen. Gillar man byteshandel går det bra att föda upp olika djur och låna ut och byta med andra djurparksägare.

Spelet kommer finnas spelbart på Gamescom-mässan i Köln i augusti. Vi kan räkna med att ha spelet i vår ägo lagom till årets julhandel.

Läs hela intervjun här.