Blizzard introducerar ny tjänst för dig som tröttnat på att levla.

Inför varje expansionssläpp till #World of Warcraft brukar man kunna se en tydlig ökning av antalet betalande spelare. Många väljer att återvända när det vankas nytt innehåll men i värsta fall är du hopplöst efter mer aktiva kamrater. Därför har #Blizzard valt att inkludera en levelboost i #Warlords of Draenor, vilket transporterar en valfri karaktär till maxnivån. Redan nu finns detta dock som betaltjänst och det är inte billigt.

MMOsite noterar att den inbygga butiken numera har tjänsten "Level 90 Character Boost" med en prislapp på 60 dollar. Vissa tycker att priset verkar högt, medan andra resonerar att det hindrar spelets senare delar blir överbefolkade. För några veckor sedan kunde vi också rapportera om att #World of Warcrafts nedåtgående prenumerationstrend tycks ha vänt - mellan september förra året och årskiftet ökade spelet med cirka 200 000 spelare och landade därmed på respektabla 7,8 miljoner.

Fotnot: tjänsten verkar ännu inte vara tillgänglig i den europeiska klienten.

Jag tycker att det är en bra feature även om jag tycker att den kunde vart billigare. Dock bör den endast vara tillgänglig för den som redan har en lvl 90. Hade vart perfekt för mig som hatar att lvla och därför bara ha en 90gubbe. =) 24/02 Mjo, kan ju hålla med om synsättet för all del. Mycket som är lite stört i spelvärlden, men jag har sett värre saker än detta iaf :) Anledningen till att jag skulle kunna tänka mig att betala för en boost (ifall jag fortfarande spelat WoW) är just att... 21/02 Well... jag whinar mest på mmo i generalla led och inte på ämnet i sig. Tycker det är fantastiskt knäppt att folk tycker om spel som bygger på grinding till den grad att ingen tycker om det när det är så fruktansvärt mycket tid som är nedlagt på det.... 21/02 Kika på kommentarerna i den här tråden http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20140220/betala-och-bli-level-90-i-world-of-warcraft , där är det flera inlägg som på ett konstruktivt sätt förklarar varför det här kan vara önskvärt för flera spelare. 21/02 Redan gjort :) Men som jag skrev tidigare, för oss/dom som i huvusdak enbart fokuserar på endgame, och som redan har 3-6 karaktärer runt max lvl så är det säkert ett välkommet tillskott. Spelar ingen roll hur kul jag haft en gång i tiden med WoW, att... 21/02 Så... betala 60 dollar för att slippa spela spelet? :S Makes perfect sense! 21/02 Det är inte någon som tvingar en spelare att betala för att bli 90. Vill man inte betala, spela då igenom 1-90. Varför ens bli upprörda över detta? Sedan vet jag inte om dom har ändrat på det men när WoD kommer så får man en sådan boost gratis. 21/02 Det låter inte helt orimligt faktiskt. 21/02 Detta var innan Blizzard blev köpta av Activision om jag inte minns fel. Tror inte det är Blizzard som bestämt att införa dessa betalningar. 21/02 Kanske dags att börja leta efter ett annat spel att spela isf :P 21/02
Skicka en rättelse