Playstation 4- och Xbox One-versionerna av #The Elder Scrolls Online kan missa releasedatumet i juni med så mycket som ett halvår. Den obekräftade uppgiften baseras på nu borttagen information på spelets supportsida. Kvicka fingrar hann dock skärmdumpa texten och det hela finns att läsa på Reddit.

I avdelningen releasedatum stod följande:

The Elder Scrolls Online officially launched on April 4, 2014 on PC and Mac. While it has become clear that our planned June release of the console versions isn't going to be possible, we have made great progress, we have concluded that we'll need about six more months to ensure we deliver the experience our fans expect and deserve.

All text förutom första meningen om pc- och Mac-versionerna är nu alltså borttagen. När texten låg uppe innehöll den en länk till ett icke-existerande blogginlägg.

#Bethesda har såvitt vi sett inte kommenterat saken än. Det kan givetvis vara så att någon bluffat oss. Det kan förstås också vara så att någon på spelets supportsida råkade avfyra informationen i förtid. Vi vet inte vad som är sant i nuläget, men med tanke på ambitionen att släppa konsolversionerna i juni lär vi snart bli varse vad som gäller.

The Elder Scrolls Online släpptes till pc och Mac i början av april. FZ gav det ett hyfsat varmt mottagande, ett omdöme vi delar med många andra recensenter.